Black Socks jaaroverzicht

Pirates heren 4 (Black Socks) in 2019.
2 spelers die in 2018 bij de Black Socks speelden, maakten in 2019 geen deel meer uit van het team (Nino Ravestein en Eddy Frias), maar een 5-tal nieuwe gezichten (Tijmen van den Berg, Michael Greive, Artur Schmal, Remyson Jacobus en later David Bandera) nam hun plaats in. Vol goede moed werd aan het nieuwe seizoen begonnen.
En terecht, want de start was hoopvol. Tegen Hoofddorp 3 (met allemaal oude, ervaren rotten) werd gelijk gespeeld (thuis, 7-7), van ODIZ werd gewonnen (thuis, 7-6), van Falcons werd, na een spannende wedstrijd, net verloren (uit, 13-11) en Cromtigers (thuis, 16-0) en Almere (uit, 12-25) werden opgerold. Toen ook nog van Adegeest (uit, 9-12) en Survivors (uit, 11-23) werd gewonnen, vierde optimisme hoogtij.
Maar ja, wie hoog vliegt, kan laag vallen. De eerste dreun werd uitgedeeld door OG (thuis, 0-11) en een week later deed DSS het nog eens dunnetjes over (uit, 25-6). Een gelijkspel tegen DVH (thuis, 9-9) zou de indruk kunnen wekken dat de weg omhoog weer gevonden was, ware het niet dat dit pas het eerste wedstrijdpunt van DVH was. En North Stars (thuis, 8-18) had geen enkel mededogen. Dat van het zwakke Alcmaria werd gewonnen was niet meer dan een pleister op de wonde.
Nu tegen elke tegenstander was gespeeld, kon de balans worden opgemaakt. De Black Socks bleken op de 6e plaats te staan en dat gaf recht op een vervolg, zonder behoud van punten, tegen de 5 teams die daarboven stonden.
En weer vol goede moed werd aan het 2e deel van de competitie begonnen. En weer terecht, want van Falcons werd gewonnen (thuis, 8-6) en tegen ODIZ werd na een spannende wedstrijd net verloren (uit, 15-13). Ook tegen Hoofddorp (de latere kampioen) werd een goede wedstrijd gespeeld (uit, 14-12). Maar aan de laatste 2 wedstrijden wil niemand graag herinnerd worden, Adegeest thuis 5-31 en North Stars uit 11-0. Omdat Falcons op dit moment (ze moeten nog 1 wedstrijd spelen) 0 punten heeft, staan de Black Socks op de 5e plaats.
Résumé: Een wisselvallig seizoen. Heel goede wedstrijden werden afgewisseld met wedstrijden die het aanzien nauwelijks waard waren. Vooral het gebrek aan pitchers (te veel last op te weinig schouders) en het vaak ontbreken van dragende spelers hebben de Black Socks de das omgedaan.
Nu is het tijd voor de winterslaap. Slaap lekker, maar niet te lang, want seizoen 2020 komt er al aan!

Amsterdam Pirates Dames 1 gepromoveerd naar Golden League

Amsterdam Pirates Dames 1 gepromoveerd naar Golden League

Niets meer op het spel voor de Black Socks, behalve de eer...