Amsterdam Pirates Dames 1 gepromoveerd naar Golden League

Amsterdam Pirates Dames 1 gepromoveerd naar Golden League

Toch de kers, Dames 1 naar de Golden League

Afgelopen zaterdag trok uw reporter toch de stoute schoenen aan. Weersverwachtingen niet echt om naar huis te schrijven, maar helaas hebben deze verwachtingen de laatste weken een grote onbetrouwbare zekerheidsgraad. Onze Gezellen was de gastheer voor de reeks tegen DSS. Geweldig werk was er verzet door deze echte familieclub om het de muggen en onze stoepenschijsters (aldus de overlevering) het naar de zin te maken. Op het complex een grote levendigheid aan sportactiviteiten. De voetbalvelden waren allen bezet, de heren 2 honkbal moesten de strijd aanbinden tegen TIW/Survivors en in de hal waren de hele middag de basketballers actief. De aanwezige softbalsupporters, wedstrijdofficials, begeleiders hadden de mondvol over de inmiddels tot softbalsoap verheven promotie/degradatie reeks. De beide teams moesten door o.a. geplande vakanties de nodige basisspelers missen. Hun vak jonge vervangers lieten echter zien de strijd aan te kunnen. Amsterdam startte erg onzeker, want 2 veldfouten zorgden direct voor een 2-0 achterstand. Maar daarna ontstond er een spannende wedstrijd en kon DSS nog slechts nog 2 punt toevoegen, terwijl onze meiden langzaam maar zeker dichter bij te komen en dat betekende de 4-4 na de regulaire 7 innings. De alom beruchte en omstreden tiebreak was het lot. Pirates wist DSS echter de Haarlemse aanval het score te beletten door het spelletje iets slimmer te spelen. In de gelijkmakende werd de loper van twee keurig naar het derde honk gebracht en een fraaie squeeze, volgens de dienstregeling, zette de onze een stapje dichter bij de promotie, die ze eigenlijk al hadden verdiend door hun kampioenschap in de Silver League.
Helaas kondigde zich ook de eerste drupjes regen zich weer aan. De tweede wedstrijd begon dan ook onder miezerige omstandigheden en al snel bleken de scheidsrechters de wedstrijd stil te gaan leggen. Een reden voor uw reporter om met Dik Hoof weer onder het genot van bij te praten en oude herinneringen op te halen. Helaas bleek men weer te zijn door gegaan. Dus wij weer richting veld en de 4-0 voor DSS was een feit. Wederom driegde men te stoppen, maar de twijfelende arbitrage trachtte toch door te zetten. Uiteindelijk bleek de regen en het veld niet mogelijk meer in de 6e inning. Het zou reglementair een geldige wedstrijd zijn geweest. Maar niemand kon vertellen of dit ook voor de promotie/degradatie geldt, zoals het duidelijk bij honkbal is vastgelegd. Navragen en bellen en de wedstrijd zou de volgende dag voor de 3e wedstrijd uitgespeeld moeten worden. Duidelijk en de KNBSB-site gaf het ook aan. Zondagmorgen bleek alles weer te zijn teruggedraaid en DSS bleek wedstrijd 2 definitief met 4-1 te hebben gewonnen en deel 85 kon worden toegevoegd aan deze soap.
Twijfels over het weer deed me besluiten om toch niet de stoute schoenen aan te trekken, hoewel onze meiden wel enige steun zouden kunnen gebruiken. Play by play doorbrak echter de geluidsbarrière en na 5 kwartier konden we inclusief tiebreak onze dames verwelkomen in de Golden League.

Het doet niet af aan het feit dat beleidsmakers, maar ook de verenigingen goed moeten gaan denken dat lange stops en onlogische competitievormen ervoor zorgen dat we competities afraffelen onder herfstachtige sferen en ongunstige tijden. De topsport is klaar maar veel recreatiesporters moeten nu nog wedstrijden spelen.

We kunnen vast een ding vaststellen het was geen enkele vorm van promotie voor de softbalsport en daar moet men maar eens goed over na gaan denken.

De 2e kers is op de taart in dit jubileumjaar. 

Uw reporter

Aspiranten 2 sluit rommelig seizoen af met vlammende laatste inning

Black Socks jaaroverzicht