Jaaroverzicht BlackSocks

Pirates heren 4 (Black Socks) in 2018.
Hoe verliep de afgelopen competitie? In één woord: Rommelig. Veel wedstrijden werden verplaatst, soms zelfs twee keer. Iets waar de Black Socks zelf ook debet aan waren. Uiteindelijk werd één wedstrijd (Alcmaria 2 thuis) helemaal niet meer gespeeld.
Opvallend was ook het aantal wedstrijden met grote uitslagen. In liefst 12 van de 16 wedstrijden werden door één of beide partijen dubbele cijfers gescoord.
Dat begon al meteen in de eerste wedstrijd, thuis tegen OG 2 (12-14). Ook de 2e wedstrijd (ODIZ uit, 15-11) viel in die categorie.
Na 2 verliespartijen werd het wel eens tijd voor een overwinning. In een spannende pot trokken de Black Socks thuis tegen DSS 3 aan het langste eind met 8-7.
Ja, en daarna was het ervaren team van Pioniers 3 de tegenstander. Op het mooiste (ook gezelligste?) veld van Nederland bliezen de Hoofddorpers de Black Socks in 7 innings van het veld: 20-4.
Maar het kon nog erger. In Amsterdam-Noord kwam een fusieclub van Meteoor en Volewijckers van de grond, de North Stars. En deze nieuwe club kwam met 2 topteams voor de dag. Dat ondervonden de Black Socks bij hun thuiswedstrijd tegen North Stars 1: 13-33 afgedroogd.
Gelukkig kregen de Black Socks in de volgende thuiswedstrijd de gelegenheid om zich te herstellen. Thuis tegen het superjonge Cromtigers 2 werd het 19-5.En alsof dat nog niet genoeg was, werd er zelfs een winning-streakje uitgeperst: Survivors 2 thuis 29-13.
Maar ja, dat kon niet blijven duren. OG 2 uit werd in 7 innings 17-6.
Weer met beide benen op de grond werd thuis van ODIZ gewonnen met 22-13.
En toen weer die North Stars. Het 2e team deze keer. En die bleken niet of nauwelijks onder te doen voor het 1e: 3-13 op het Piratesveld.
Meteen hierna weer een pak slaag uit tegen North Stars 1: 14-4.
En alsof dat nog niet genoeg was, werd de volgende wedstrijd een teleurstellende nederlaag tegen het toch echt niet geweldige Alcmaria 2: uit 23-13.
Van Cromtigers werd ook de uitwedstrijd gewonnen, 10-34. Bij de jonkies uit Krommenie was de benzine op en daarom werd in goed overleg besloten om het na 5 innings voor gezien te houden.
Was Survivors thuis nog met ruim verschil verslagen, in de uitwedstrijd bleken ze een prima side-arm pitcher te hebben ingelijfd. Resultaat was een 4-4 gelijkspel na een leuke, spannende wedstrijd.
De uitwedstrijd tegen DSS kende dezelfde uitslag als de thuiswedstrijd: 7 voor DSS, 8 voor Pirates.
Van de laatste wedstrijd van dit seizoen (omdat Alcmaria thuis wel niet meer gespeeld zal worden) thuis tegen Pioniers werd, gezien de grote uitnederlaag niet al te veel verwacht. Maar zie daar, de Hoofddorpers moesten nog alle zeilen bijzetten om in de 9e inning de overwinning uit het vuur te slepen: 8-13.
Met 6 overwinningen, 1 gelijkspel en 11 nederlagen was 2018 aanzienlijk minder succesvol dan 2017. Door gebrek aan pitchers kwam er té veel druk op té weinig schouders terecht. De slagploeg toonde zich vaardig met de knuppel, maar kon toch lang niet altijd de in de verdediging opgelopen averij compenseren.
Ondanks dit alles werd er met veel plezier gespeeld en dat is waar sport voor bedoeld is. Met een bescheiden aanvulling zo hier en daar en na een winter hard trainen, zullen de Black Socks in 2019 menigeen aangenaam verrassen.
En natuurlijk zijn er aan het eind van het seizoen de cijfers.
Timo van Amerongen kwam aan slag het best uit de verf met 30 uit 59 (0,508) met 11 2honkslagen, 6 3honkslagen en "maar" 13 1honkslagen. Omdat hij ook nog eens de meeste gescoorde en binnengeslagen punten op zijn naam kreeg, was dat voldoende om hem tot MVP uit te roepen. Daylison Cadeau en Giovanni Jozefa sloegen ieder 2 homeruns, Eddy Frias en Ilja buschman leunden ieder 13x 4wijd bij elkaar en Yuri van GIffen liep de meeste blauwe plekken op door 6x geraakt werper.
Door roofbouw stond Tom Minderhoud 56 innings op de heuvel. Hij won 3 wedstrijden, verloor er 6 en had 1 save. Een eervolle vermelding waard.
Nu op naar 2019. Iedereen een goede overwintering gewenst.

Brian Finnegan nieuwe hoofdcoach L&D Amsterdam

Brian Finnegan nieuwe hoofdcoach L&D Amsterdam

Ballenactie Pirates groot succes

Ballenactie Pirates groot succes