Jaaroverzicht Black Socks (5-4): veeel te weinig wedstrijden!

Pirates heren 4 (Black Socks) in 2020.
Het geduld werd danig op de proef gesteld, maar eindelijk konden de Black Socks het veld in om hun krachten te meten in "echte" wedstrijden. Het was inmiddels wel al juli! Dat het een kort seizoen zou worden, was wel duidelijk, maar zó kort...
Na twee wedstrijden al leek het een leuke competitie te worden, waarin de meeste teams aardig aan elkaar gewaagd zouden zijn, getuige de resultaten van de wedstrijden tegen RCH (uit, 9-8) en Survivors (thuis, 6-4) en die van de andere teams uit de 2e klasse E. Toen de volgende thuiswedstrijd dik gewonnen werd (nogmaals RCH, 15-5 in 6 1/2 inning) werd de rest van de competitie met vertrouwen tegemoet gezien. Dat een week later verloren werd (nogmaals Survivors, nu uit, 18-15) deed daar niets aan af, helemaal omdat van Cromtigers thuis, na een spannende wedstrijd in de 9e inning met 9-8 gewonnen werd.
Maar toen... Op het programma stond Wassenaar, een team dat ergens onderaan bungelde. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten: thuis 7-26 verlies.
Gelukkig bleven de Black Socks niet lang in mineurstemming en werd Flags, uit, met 9-12 verschalkt.
De volgende tegenstander op de lijst was Hoofddorp. Vorig jaar was het ervaren Hoofddorpteam kampioen geworden en gepromoveerd naar de 2e klasse. De clubleiding besliste dat die plek beter door een jeugdig team ingenomen kon worden dan door de ouwe rotten. Gevolg: die ouwe rotten bleven in de 3e klasse en gingen er in Amsterdam met de winst vandoor, 10-15.
De wedstrijd tegen North Stars was misschien wel de beste, leukste, spannendste van het hele seizoen. Inderdaad, van het hele seizoen, want het bleek, door nieuwe coronamaatregelen, meteen de laatste wedstrijd van 2020 te zijn. Jammer, maar als de laatste indruk het langst blijft hangen, was het wel een afsluiting zoals menigeen zich zou wensen: De Black Socks kwamen van een achterstand van 5 punten in de 9e inning terug om een 16-15 overwinning te vieren.
Kortom: Een te kort (er werden 2 wedstrijden afgelast en de laatste geplande wedstrijd ging niet meer door) en daardoor wat rommelig seizoen. Met 4 verloren en 5 gewonnen wedstrijden waren de Black Socks een goede middenmoter. Met een teamslaggemiddelde van 0,329 kun je thuiskomen, maar in het veld werden er wat te veel fouten gemaakt.
Dat Timo van Amerongen met een slaggemiddelde van 0,619 (18 1honkslagen, 4 2honkslagen, 3 3honkslagen en 1 homerun), 17 gescoorde punten en 12 binnengeslagen punten de MVP werd, zal niemand verbazen.
Nu is het tijd voor een winterslaapje. Maar niet te lang, want zodra het licht voor honkbal op groen gaat, moeten de Black Socks er klaar voor zijn.

Softbal Clinic groot succes

Softbal Clinic groot succes

Gezocht: Financieel medewerker voor de Pirates

Gezocht: Financieel medewerker voor de Pirates