Black Socks jaaroverzicht: 10 wedstrijden, 4e plaats en wie is de MVP?

Pirates heren 4 (Black Socks) in 2021.
Van de geplande 14 wedstrijden werden er uiteindelijk 10 gespeeld. Niet veel, maar toch 1 meer dan in 2020.
De eerste wedstrijd stond, om de bekende reden, pas eind juni op het programma. Het was een spannend begin van de competitie. Na een ruime voorsprong (11-0) en een flinke achterstand (12-18) werd Thamen 2 thuis met 19-18 verslagen. De kop was eraf!
Nadat ook Flying Petrels thuis met 10-7 overwonnen was, stond het altijd moeilijke Hoofddorp 4 (uit) geprogrammeerd. Lang konden de Black Socks goed partij bieden (6-6 na 5 1/2 inning), maar toch moesten ze in de gastheren hun meerdere erkennen, 11-7.
De competitie was nog maar net begonnen of er brak, door de zomerstop, alweer een periode van gedwongen onthouding aan.
En daar kwamen de Black Socks goed uit. Achtereenvolgens kwamen Boekaniers 2 (thuis, 17-8) en de Flags (ook thuis,3-1) met lege handen te staan.
Daarna ging het even wat minder. Na met het hoofd in de wolken gelopen te hebben, moesten de Black Socks datzelfde hoofd buigen voor Herons 3 (uit, 11-1), Alcmaria Victrix (thuis, 10-16) en Boekaniers 2 (uit, 15-9).
Door de 2 resterende wedstrijden winnend af te sluiten (DVH 2 thuis, 21-1 en Vennep Flyers uit, 6-13), kon de competitie met een positief gevoel beëindigd worden.
Samenvattend: Een rommelige competitie, maar wel met lekker veel wedstrijden op eigen veld, deels omdat Boekaniers 2 in dezelfde klasse speelde, deels omdat sommige tegenstanders niet altijd op hun eigen terrein terecht konden. Het was een goede keuze om in de 5e klasse uit te komen met wedstrijden van 7 innings.
Om allerlei redenen hebben liefst 25 spelers de Black Socks met hun aanwezigheid vereerd. Van hen hebben niet minder dan 15 de heuvel beklommen. Er werden 6 wedstrijden gewonnen en 4 verloren; 110 punten werden er vóór gescoord en 94 kregen de Black Socks tegen, goed genoeg voor de 4e plaats.
Omdat de spelers met de beste statistieken wel heel weinig wedstrijden hebben gespeeld, is het moeilijk om iemand op grond daarvan tot MVP uit te roepen. Daarom is er deze keer eens anders tegenaan gekeken. Er is een speler die er bijna altijd is, maar maar heel weinig speelt. Desondanks is hij altijd positief en zet hij zich volledig in. De MVP voor 2021 is Timothy Massing.
Het seizoen is voorbij. Even geen honkbal meer. Gas terug om er in 2022 weer volop tegenaan te gaan.

Cursus honkbal/softbal scorer in maart bij de Pirates 2e mogelijkheid

Cursus honkbal/softbal scorer in maart bij de Pirates 2e mogelijkheid

Kampioensshirts nu te koop

Kampioensshirts nu te koop