Terugblik op het 6e Ome Loek Nieuwjaars Toernooi

Terugblik op het 6e Ome Loek Nieuwjaars Toernooi

Na enkele maanden voorbereiding van het organisatie comité (Pepijn, Evelien, Mandy, Siem en Michiel) was het dan zover, het 6de Ome Loek Toernooi ging van start op zaterdag ochtend 7 januari met Templiers Senart uit Frankrijk, Brasschaat Braves uit België, ABF uit de VS/Wassenaar, Drachten Diamonds uit Friesland en twee teams van Pirates; de Pirates All Stars en Mokum Giants. De twee Pirates teams waren een mix van U12-1, U12-2 en softbal U12. 

Bij entrée in de kleedkamer troffen de spelers een shirt met het logo van Ome Loek Toernooi en eigen rugnummer, een spelerspas met eigen foto en een goodiebag met het een en ander aan. Dat is een mooi begin! 

Op zaterdag werden er zes wedstrijden gespeeld, waarvan enkele zeer spannend! De All Stars tegen de Braves was super spannend met een 1-0 achterstand voor de All Stars tot in de laatste inning. Rafi sloeg de All Stars met een knappe home run weer terug in de wedstrijd. Helaas glipte de winst in de bottom of the 4th toch weer uit handen.

ABF tegen Drachten was ook een super spannende pot die gelijk op ging tot het eind waar ABF net Drachten de voorsprong uit handen nam. 

En niet te vergeten de wedstrijd tussen Templiers en de Braves. Ook hier ging het lang gelijk op met schitterende acties aan beide kanten. Uiteindelijk trok Templiers aan het langste eind en werd poule winnaar.

 

Homerun Derby
Op zaterdag was er nog een home run derby. Niemand minder dan Rikkert Faneyte gooide de ballen op voor de spelers die waren uitgekozen om hun team te vertegenwoordigen. Na een mooie krachtmeting kwam Lars van Brasschaat Braves als winnaar uit de bus.

 

King of the Diamond
Op zondag was er de King of the Diamond. Een superspannende field competitie waar Martijn Faneyte zijn vaardigheden met de fungo liet zien. Na veel prachtig gefielde ballen kwam uiteindelijk de uiteindelijke MVP van het toernooi, Malcolm van de Templiers, als kampioen op het erepodium te staan. 

 

De fInale
De apotheose was toch wel de finale van het toernooi. Die verdient wel een wat uitgebreider verslag. Mokum Giants en Templiers gingen het alles geven wat ze hadden. En hoe! In de top van de eerste inning name Templiers meteen de leiding door een home run met twee man op de honken. Zouden de favoriet dan toch zo makkelijk de overwinning gaan pakken? Giants scoorde één puntje. Maar nadat Templiers in de tweede inning op 1-5 voorkomt slaan de Giants terug. Mede door een home run van Imran worden er vijf punten gescoord en het staat 6-5 voor de Giants. Langzaam werden er puntjes bij gesnoept aan beide kanten. Door goed pitchwerk van Bruce, Marouan, Imran, Berend en Jaytan op catchers Maron en Luce hielden de Giants de Templiers in het gareel en stond het aan het begin van de laatste inning van de reguliere speeltijd 8-7 voor de Giants. Zou het dan toch lukken…

Maar nee, de Templiers scoorden een punt en met 8-8 lukte het de Giants niet om nog een puntje erbij te pakken. Verlenging! De volgende twee innings was de spanning te snijden. Ondanks prachtig slagwerk van o.a. de softbaldames Luce en Megan bleef het 8-8. De wedstrijd duurde ondertussen al ruim twee uur, maar de spirit bleef hoog aan beide kanten. De tribunes gingen uit hun dak en menig keel werd schor geschreeuwd. Uiteindelijk werd besloten tot een tie break. Aan het begin van de 7de inning werd er een speler op het tweede honk gezet om punten te forceren. Ondertussen waren aan beide kanten de reguliere pitchers door hun maximum aantal ballen heen. “Heb jij wel eens gepitcht Kyano?” “Twee jaar geleden voor het laatst.” “Wil je?” “Ja hoor.” En met deze koelbloedige woorden liep Kyano naar de pitcher plaat. En hij deed het geweldig! Maar toch kwamen Templiers door een paar mooie tikken en af en toe vier wijd op de honken en liepen er vier punten binnen. De laatste nul werd schitterend uitgetikt door catcher Luce. Nu was het erop of eronder. Ook bij de Templiers stapte een onervaren pitcher op de plaat. En ook hier kwamen door een paar mooie tikken en een aantal keer vier wijd de honken vol en de Giants kwamen terug tot 10-12. Met ondertussen twee uit en de honken vol nam de laatste slagman zijn plek in. Met deze krachtpatser aan slag zou het zo maar kunnen… Een keiharde beuk! Maar tegen het plafond, dus foutbal. En toen… drie slag. Einde wedstrijd en een feestend Templiers. Maar ook de Giants hadden genoten van deze super finale en de coaches en ouders konden niet trotser zijn op dit geweldige team! Een wedstrijd om nooit te vergeten.

Bij de prijsuitreiking was Charlie MVP van de Mokum Giants en Rafi van de Pirates All Stars. Marouan had de meeste gestolen honken en Bruce met maar liefst 0,667 het hoogste slaggemiddelde van het toernooi. 

Met een loterij met geweldige prijzen, een nieuwjaarsborrel op zaterdag en een geweldige sfeer bij alle teams was het weer een geweldige editie van het Ome Loek Toernooi. Het was niet mogelijk geweest zonder de hulp van alle vrijwilligers die hebben meegeholpen met het vele te verzetten werk in de aanloop naar en tijdens het toernooi. Daarvoor hartelijk dank! En natuurlijk ook veel dank aan de sponsoren die een financiële bijdrage hebben geleverd om het toernooi mogelijk te maken: SalesQ en sportschool UniteFit.

En nu… Op naar volgend jaar!

Connor Prins tekent profcontract bij de Seattle Mariners

Connor Prins tekent profcontract bij de Seattle Mariners

Van ome Loek - Het kan niet op

Van ome Loek - Het kan niet op