HB U15-2 wint beker op hemelvaart toernooi in Houten

HB U15-2 wint beker op hemelvaart toernooi in Houten

U15-2 is een leuk en gezellig team bestaande uit spelers die vorig jaar pupillen 2de klasse en pupillen 3de klasse speelden en nog drie spelers die tussen de één en vier maanden honkballen. De spelers zijn er voor elkaar en de nieuwe jongens krijgen veel support en aanmoedigingen. 

Hemelvaartsdag was het tijd voor het tweede toernooi van het jaar, bij de Houten Dragons. Het was een schitterend honkbal weertje. Zonnetje, geen wind en niet te warm. Met twee afmeldingen en twee last-minute afmeldingen vanwege ziekte en een blessure was het maar goed dat we twee gastspelers hadden van U15-1. Omdat we twee dagen later weer een wedstrijd hadden, was het nodig om twee  gastpitchers uit te nodigen (pitchcount regels). Dus begonnen we met tien man aan de eerste wedstrijd. Onze vaste scoorder Yvonne kon er helaas niet bij zijn, dus ik heb geen scorekaarten. Verslag is daarom uit mijn hoofd.

Gastpitcher Daan opende de wedstrijd en leverde mooi werk. Luca weer top als catcher. Highlight was dat Finn in zijn derde wedstrijd ooit een prachtige vangbal in het rechtsveld maakte en daarna direct een streep naar 2B gooide, waardoor de runner van 2B nog bijna uit was ook. Uiteraard kreeg hij uitgebreide complimenten van iedereen. Matthew, ook pas vier maanden aan het honkballen, tekende voor een mooi honkslag. Tevens maakte hij een nette fieldactie en met 4 naar 3 één van de drie uits in de eerste inning. Er was ook nog een mooie gooi van catcher Luca naar 3B-man Kuntu op een steal en dat was de tweede nul. In de tweede inning was er nog een dubbel spel van Berend op 1B door het fielden van een bal, direct uittikken van de runner op 1B en daarna eenvoudig zijn honk aantikken om de tweede nul te maken. We scoorden vijf punten en kwamen daarmee gelijk met het andere team en de eindstand was 5-5. Enige domper was dat Imran door een hit by pitch de wedstrijd en het toernooi moest verlaten. Gelukkig geen breuk van de elleboog, maar een kneuzing bleek achteraf. 

Tweede wedstrijd begon gast pitcher Berend. Met twee maal drie slag zette hij een goed resultaat neer. Charlie deed weer uitstekend werk als catcher. Er was aardig wat vier wijd van de tegenpartij en met een mooie beuk van Kuntu in het midfield en een double van Daan kwamen de honken lekker vol. Jan en Matthew sloegen er ook nog een hit overheen en voor dat we het wisten stond het 8-1 en was de wedstrijd gewonnen. 

De laatste wedstrijd beloofde spannend te worden. Het andere team had beide wedstrijden gewonnen. Als we gelijk zouden spelen of verliezen zou het andere team kampioen worden. Dus erop of eronder. Met een paar keer vier wijd en een paar hits liep de score rustig op naar 5-0 voor Pirates. Helaas kregen we door onervaren scheidsrechters twee onverdiende uits tegen. Maar dat hoort erbij. Daardoor werd het nog wel spannend! Kunnen we de voorsprong vast houden?
Berend begon weer als pitcher. Na een aantal keer vier wijd en een hit tegen was het 5-3 en stonden de honken vol. Tijd voor Jan om de wedstrijd af te maken. Hij gooide een mooie drie slag. Nog twee nullen te gaan. Door een fout van de runner op 1B (ging stelen terwijl de andere honken bezet waren) en een snelle worp van catcher Luca naar 1B man Berend kon de tweede nul gemaakt worden. Dat maakte de onverdiende uits weer een beetje goed! Maar ondertussen scoorde de runner van 3B en stond er nu nog een runner op 2B. Nog één nul te gaan en 5-4. Nog één punt en de kans op eeuwige roem op Hemelvaart zou voorbij zijn. Jan gooit lekker verder en bij de tweede slagbal komt er een keiharde beuk naar de korte stop. Als die er langsgaat zal de 5-5 gescoord worden. Maar held Daan field hem met een prachtige backhand en gooit de bal razendsnel bijna blind naar 1B. Daar pakte Berend hem schitterend in bijna volle stretch, achter het honk, na een stuiter op de grond. Drie nullen, game over. 5-4 gewonnen en ons team juicht. De beker dragen we op aan Imran. Dat hij maar snel weer onbevreesd aan slag mag staan!

Nog het vermelden waard zijn superstealers Kuntu, Jan en Berend die bij de minste gelegenheid met perfecte timing meteen een volgend honk pakken. 

- Michiel

Veel passie in hoofdklasse softbal wedstrijden tegen Sparks

Veel passie in hoofdklasse softbal wedstrijden tegen Sparks

Na 3 gewonnen wedstrijden is een eind gekomen aan het winning streakje van de Black Socks

Na 3 gewonnen wedstrijden is een eind gekomen aan het winning streakje van de Black Socks