Dank aan L&D 2022!

Dank aan L&D 2022!

Foto: Bob Prins

Het eerste team van Pirates zal geen L&D Amsterdam meer heten, maar gewoon Amsterdam Pirates heren 1. Na ruim 15 jaar heeft John Witte en zijn bedrijf besloten deze mooie periode af te ronden. Met John heeft L&D veel bereikt, waaronder het Europees Kampioenschap (2016) en vier nationale kampioenschappen (2008, 2011, 2019 en 2021). L&D Support, het bedrijf van John Witte blijft nog wel betrokken bij het team als kledingsponsor.

Het wegvallen van L&D Support was een goede reden om de boeg om te gooien. Er is door het bestuur gekozen om te verjongen.  Er maken aanmerkelijk minder A-status spelers maar wel veel jonger talent deel uit van het team. We hebben dus afscheid moeten nemen van veel spelers. Dit zijn de spelers die verantwoordelijk waren voor veel van de successen van de afgelopen jaren, waar wij allemaal van genoten hebben. Graag bedanken wij de volgende spelers voor hun inzet bij de Amsterdam Pirates, ook namens de supporters die genoten hebben van hun spel:

Tom de Blok RHP - Tom stapt over naar Neptunus
Donny Breek RHP - Donny stapt over naar DSS/
Mike Groen RHP - Mike stapt over naar Neptunus
Shairon Martis RHP - Shairon stapt over naar Neptunus
Connor Prins RHP - Connor heeft getekend als pro voor de Seattle Mariners
Rashid Gerard C/IF - Rashid is gestopt met honkbal 
Sharlon Schoop IF - Sharlon gaat waarschijnlijk independent league spelen, vanuit Curacao
Delano Selassa IF - Delano heeft gekozen voor zijn thuisclub HCAW
Rachid Engelhardt OF - Rachid is gestopt met honkbal
Kalian Sams OF - Kalian is gestopt met honkbal

Daarnaast nemen we afscheid van twee coaches:
Rob Cordemans PC - Rob is na een lange carrière als pitcher en later pitching coach gestopt met honkbal. Hier komt de club aan het begin  van het seizoen nog op terug.
Ronald Jaarsma manager - Ronald heeft L&D een jaar gecoacht en doet een stapje terug.

Dit is natuurlijk een hele aderlating, maar tegelijk een kans voor jonger talent. Overigens gaat dit ambitieuze, nieuwe team heel aantrekkelijk aanvallend honkbal spelen! Onder leiding van Mervin Gario is het nieuwe team al hard aan het trainen em een goede basis te leggen voor het nieuwe seizoen. We denken dat dit nieuwe team ons zo maar kan verrassen! Alle wedstrijden worden een genot om naar te kijken.

Hoofdklasse Softbalteam klaar voor 2023

Hoofdklasse Softbalteam klaar voor 2023

6e Ome Loek Indoor Honkbal toernooi

6e Ome Loek Indoor Honkbal toernooi