Hoofdklasse honkbalteam Amsterdam Pirates maakt zich klaar voor de toekomst - 2023 Team Roster -

Hoofdklasse honkbalteam Amsterdam Pirates maakt zich klaar voor de toekomst - 2023 Team Roster -

foto: Bob Prins

Grote veranderingen bij honkbal Heren 1! Het team gaat weer Amsterdam Pirates heten, vanwege het wegvallen van de hoofdsponsor L&D Support. Een aantal nationale A-team spelers zijn gestopt met hun carrière, zoals Kalian Sams of overgegaan naar andere teams. Dan moet je keuzes maken. We hebben van de nood een deugd gemaakt. Pirates doet even een klein stapje terug en maakt zich klaar voor de toekomst. We hebben de bewuste keus gemaakt om een jonger maar top 4 waardig team neer te zetten. Ook een team dat in staat is zich in de hoogste klasse van Europa te handhaven. Met Mervin Gario hebben we een manager die geweldig goed is in het opbouwen en ontwikkelen van een team; hij krijgt de steun van een aantal ervaren trainers en coaches waaronder Allan Hazel, slagtrainer Dirk van ’t Klooster en pitching trainer Eelco Jansen.

We hebben deze strategische keus gemaakt om budgettaire reden, maar ook om ons team klaar te stomen voor de toekomst. We houden een kern van ervaren Pirates spelers en hebben veel talent aangetrokken. Vrijwel alle nieuwe spelers hebben meerdere jaren hoofdklasse-ervaring; we hebben een mooi deel van de selectie van het nationale U-23 team dat zojuist het WK heeft gespeeld. We hebben een ruime selectie aan talentvolle spelers die in de USA studie en honkbal combineren, maar ervoor gezorgd dat we in het begin van het seizoen voldoende werpers hebben. Dus volop kwaliteit! We gaan het alle teams lastig maken met teamspirit, motivatie, snelheid en slagkracht.

Dit is een meerjarenplan. Om die reden is ook de samenwerking met Heren 2 verder versterkt. Zo trainen de pitchers van beide teams samen, en wordt ook een deel van de wintertraining gecombineerd. Ook hebben we het Rookie-plus pakket verder uitgebreid: de meest talentvolle heren 2 spelers krijgen de mogelijkheid extra te trainen met het eerste team en zullen de eersten zijn die worden opgeroepen om hen te laten wennen aan de hoofdklasse.

- Koen Gijsbers (Voorzitter)

Van ome Loek - Geef hem alles maar

Van ome Loek - Geef hem alles maar

Privé Clinics door Kalian Sams

Privé Clinics door Kalian Sams