Hoe landskampioen L&D Amsterdam de hoofdklasse playoffs 2022 in gaat.

Hoe landskampioen L&D Amsterdam de hoofdklasse playoffs 2022 in gaat.

Vanaf deze week beginnen de playoffs van de Hoofdklasse honkbal. Regerend landskampioen L&D Amsterdam sloot het reguliere seizoen af met een overwinning tegen HCAW en eindigt daarmee als nummer één in de reguliere competitie. Daarmee is L&D Amsterdam rechtstreeks geplaatst voor de nieuwe Champions League die volgend jaar voor het eerst wordt georganiseerd door de WBSC (de wereld honkbalbond). En voor de traditionele Europa Cup die ook blijft bestaan.

Ook de individuele spelers van het team gooiden hoge ogen: slugger Denzel Richardson sloeg dit seizoen de meeste punten binnen (39) én de meeste homeruns (8) van alle spelers in de hoofdklasse.

Pitchers Scott Prins en Shairon Martis waren respectievelijk de eerste en de derde beste pitcher van de Hoofdklasse met een Earned Run Average (gemiddeld aantal punten tegen per wedstrijd) van 0.65 en 1.22, allebei vrij onwaarschijnlijke scores die veel beloven voor de playoffs.

Tel daarbij de slaggemiddeldes van Tommy van der Sanden (0.474) en Delano Selassa (0.337) en coach Ronald Jaarsma heeft alle redenen om het postseason met een goed gevoel in te gaan.

Maar nu eerst de playoffs.

Komende week speelt L&D Amsterdam een best-of-three tegen Neptunus, om te bepalen wie het thuisvoordeel gaat hebben bij een eventuele deelname aan de Holland Series. Daarna, vanaf 18 augustus, volgt de halve finale, een best-of-five serie waarvan de tegenstander volgende week duidelijk wordt. Afhankelijk van de wild card wedstrijden is de tegenstander één van HCAW, Oosterhout Twins, Hoofddorp Pioniers of DSS/Kinheim.

De winnaars van de halve finales treffen elkaar in de Holland Series, een best-of-seven vanaf 8 september.

Kaarten voor alle wedstrijden zijn vanaf vandaag te koop via Ticketmaster. Seizoenskaarten blijven ook geldig voor het naseizoen, en zijn ook nog steeds te koop.

Amsterdam Pirates Tickets | Ticketmaster

Wees er snel bij want ten eerste zijn de kaarten online goedkoper dan aan de deur, en ten tweede zouden ze wel eens uitverkocht kunnen raken.

AmsPirates_SB20220813_sqr.jpg

AmsPirates_HB20220811_sqr.jpeg