L&D Amsterdam eindigt bovenaan in Hoofdklasse. Regel snel je playoffs tickets.

L&D Amsterdam eindigt bovenaan in Hoofdklasse. Regel snel je playoffs tickets.

Uit de laatste wedstrijdserie had L&D Amsterdam nog één overwinning nodig om bovenaan te eindigen in de Hoofdklasse. En dat werd nog spannend in Bussum gisteravond: beide pitchers (Martis voor L&D, Huijer voor HCAW) waren niet van plan de tegenstander punten kado te doen. En zo stonden we, ondanks de inzet van de slagmensen, na 9 innings op 1-1 gelijk. Er gebeurde van alles: head-first dives naar het eerste honk (10 voor inzet!), ballen net niet over het hek, en foul balls die net wel, net niet, net wel, ok toch niet gevangen werden. 

Dat leidde dan weer tot een mooi spelregelmoment: als de bal in foul territory iets of iemand raakt, en vervolgens op de grond valt, dan is ie foul. Waar de bal ook valt, en het maakt ook niet uit of de voeten van de vangende speler wel of niet binnen het veld staan. Echt waar. 😎

Maar goed, 1-1 dus na 9 innings. Dat bleef zo in de 10e, maar in de eerste helft van de 11e inning werd het echt spannend. Met Nick Keur op de heuvel kreeg Sharlon Schoop vier wijd. Sicnarf Loopstok sloeg de bal vervolgens heel ver… maar net niet ver genoeg. Eén uit. Kalian Sams aan slag. Eerst bal: wild pitch, Schoop naar 2. Tweede bal: strike. Derde bal: wijd. Vierde bal: wijd. 3-1 was de count intussen. En toen besloot coach Danny Rombley dat het genoeg was geweest met deze slagbeurt, en kreeg Sams een intentional walk. Er zijn momenten dat uw correspondent denkt eindelijk iets van honkbal te snappen, en dan gebeurt er zoiets. Hoe dan ook: twee man op de honken, één uit, en Tommy van de Sanden aan slag. 

“Die kan hem er ook uitslaan” hoorden we op de tribune. Dat deed hij weliswaar niet, maar hij ging er wel voor. Na drie ballen vakkundig fout geslagen te hebben sloeg hij een keurige single, langs de korte stop. Alle honken bezet, Roelie Henrique aan slag. 

Henrique sloeg de eerste twee ballen ook fout en sloeg de derde hard naar de korte stop. Fielder’s choice, iedereen schoof één honk op, en dus een RBI voor Henrique. 2-1 was de stand nu, zou het genoeg zijn?

Nadat Rashid Gerard ook uit ging was het wisselen en gingen we met een fantastisch spelende Mike Groen op de heuvel verder met de tweede helft van de 11de inning. 

Brendly Martina aan slag voor HCAW, keurige ground out naar de derde honkman. Jeandro Tromp werd vervolgens geraakt door een pitch, de enige misser waar we Groen op hebben kunnen betrappen. Kevin Dirksen ging ook uit met een grondbal, naar de korte stop deze keer. 

Nog één uit! 

Linoy Croes aan slag, die een paar jaar geleden nog voor L&D Amsterdam speelde. Eerste bal was wijd. En vervolgens: strike-strike-strike. 3 uit. Game over. L&D Amsterdam eindigt als eerste in de reguliere competitie!

Super gefeliciteerd aan het team en alle fans. De eerste plek geeft namelijk rechtstreeks plaatsing voor Europa. En volgend jaar zijn dat zelfs twee toernooien, de Europa Cup, maar daarnaast ook nog de “Champions League”, waarin de beste teams van Europa in een aantal weekenden een verkorte competitie tegen elkaar spelen.

Maar dat is volgend jaar: nu gaan we naar de playoffs. Eerst maken we de serie tegen HCAW nog af, zaterdag thuis en zondag uit. Dan spelen we volgend weekend een “Wildcard” serie tegen de nummer twee van de competitie. Dat is nu Neptunus, maar HCAW zou nog langszij kunnen komen. 

Na deze “Wildcard” series beginnen op 18 augustus de echte playoffs, de halve finale van het kampioenschap. We spelen dan een best-of-five tegen een nog niet bepaalde tegenstander, zowel DSS/Kinheim, Pioniers, Twins, HCAW en Neptunus maken nog kans. Maar wij zijn er al. En vanaf zaterdagochtend zijn alle kaartjes in de verkoop, wees er snel bij want het zou wel eens hard kunnen gaan:

https://www.ticketmaster.nl/artist/amsterdam-pirates-tickets/1030112

Foto: Linedrivecaptures

AmsPirates_HB20220811_sqr.jpeg

AmsPirates_SB20220806_sqr.jpg