Het seizoen zit er weer op

Het seizoen zit er weer op

Na twee jaren hebben we weer een normaal wedstrijdseizoen kunnen spelen, zonder dat het is onderbroken door de COVID pandemie. Het was weer heerlijk om al die activiteit op de velden te zien.  

Al met al hebben we mogen genieten van enorme inzet van spelers, trainers, coaches en begeleiders. We hebben ook mooie resultaten bereikt. En dat gaan we natuurlijk vieren. Daar kom ik zo op terug. 

Heel mooi is dat ons dames 2 team is gepromoveerd naar de 1ste klasse. We hebben bij het softbal nu eenzelfde situatie als bij het honkbal, een team in de hoofdklasse en een ‘opleidingsteam’ in de competitie eronder. Dit is de beste manier om talent klaar te stomen voor het hoogste niveau. De inzet van de softbalcommissie en het groeiplan voor softbal loont. Dat zien we ook in de U21 teams die in de top zijn geëindigd. We zien in de hele lijn, van jeugd naar senioren de kwaliteit van softbal omhooggaan. Dit maakt onze club aantrekkelijk om bij te komen spelen!  

Maar ook bij het honkbal hebben we mooie resultaten gezien! Heren 5 (Black Socks) is kampioen geworden in een heel enerverende serie! Ons eerste team mag trots zijn op de finaleplaats tijdens het Europees clubkampioenschap in Bonn. Jammer genoeg werden de Holland Series dit jaar net niet gehaald, maar het team heeft wel een Europacup ticket verdiend. Heren U21 (junioren -1) heeft de 1ste klasse competitie poule B gewonnen, een geweldige prestatie onder coach Niels, die helaas stopt. U12 (pupillen 4) won de 3de klasse poule G; en ga zo maar door.  

Wij gaan dit seizoen afsluiten met een ‘klussendag’ en een huldiging van de winnende teams. Dit zal op zaterdag 19 november worden georganiseerd. We starten om een hele lijst onderhoudsklussen af te werken, en de grote schoonmaak te doen. Allemaal de mouwen opstropen, zodat we weer goed de winter in kunnen. Rond 15:00 uur gaan we de kampioenen huldigen. 

Ik word regelmatig gevraagd wat er met de eerste teams, honk- en softbal gaat gebeuren. Ik ga de teams nog niet presenteren, want we zitten nog midden in de overschrijfperiode. Die is 16 november afgerond, en dan zullen we beide eerste teams naar buiten brengen. Er gaat bij het honkbal veel veranderen. We hebben een nieuwe coach, Mervin Gario, een geweldige aanwinst! Hij kan teams tot een hechte groep smeden en alles uit talent halen. Het team zal weer Amsterdam Pirates gaan heten, en niet meer de naam van L&D Support dragen. Na 15 mooie jaren heeft L&D afscheid genomen als naamsponsor, maar blijft nog wel betrokken. Het team wordt jonger, met veel talent uit de nationale U23 selectie, naast een basis van ervaren Pirates spelers. Verschillende grote namen gaan verdwijnen, zoals Kalian Sams die is gestopt, of Shairon Martis, Tom de Blok of Mike Groen die naar Neptunus zijn overgegaan. Wij investeren in de toekomst, en bouwen een team met snelheid en slagkracht dat het elk team in de hoofdklasse heel moeilijk gaat maken. Voor de details dus nog even geduld a.u.b. 

Ook over ons complex hebben we nieuws. Deze winter zal je het nodige graafwerk zien. Er worden veel kabels omgelegd en de verlichting van ons hoofdveld honkbal wordt van ledlampen voorzien. Ook wordt er achter de slagkooi en bullpen nog een opslagruimte gebouwd voor de KNBSB en onze onderhoudsgroep. De gemeente heeft het plan om in de winter 2023-2024 veld 3 en veld 4 grondig te renoveren. Dat is heel fijn, want de technische staat van deze velden laat nogal te wensen over waardoor bij regen het water niet makkelijk wegloopt.  

Heel graag wil ik stilstaan bij onze vrijwilligers. Deze vereniging is eigenlijk een redelijk forse onderneming, met een goed draaiende kantine, een eigen sporthal en kleedkamers, vier velden die onderhoud vereisen, gastheer van het nationale trainingscentrum en van de Diamonds. Het hele jaar door zijn er activiteiten, toernooien, clinics, winterscholen. En dat doen we met vrijwilligers, die dag in, dag uit klaarstaan voor onze leden. Zonder al die vrijwilligers kan het niet. Ik ga niemand speciaal noemen, want dan doe ik anderen tekort. Maar zonder Harry, Kerstin, Ietje en Broertje hebben we misschien een sportclub, maar geen clubhuis. Zonder trainers, coaches en begeleiders hebben we geen teams. Zonder onderhoudsteam kunnen we geen wedstrijden spelen of trainen. Zonder commissies kunnen we de sport, de communicatie, commerciële activiteiten niet regelen. We nemen het werk wat die vrijwilligers doen te vaak als een vanzelfsprekendheid. We zijn dankbaar, dat zoveel mensen tijd steken in jullie, onze leden. Heel veel dank daarvoor! 

Ik hoop jullie allemaal te zien bij de ‘klussendag’, zaterdag over twee weken en wens iedereen een goede voorbereiding op het komend seizoen toe.  

Jullie voorzitter, 
Koen Gijsbers  


In gesprek met Kalian Sams na aangekondigde honkbalpensioen

In gesprek met Kalian Sams na aangekondigde honkbalpensioen

Van ome Loek - Zweden

Van ome Loek - Zweden