Voortvarende start van Junioren 1

Voortvarende start van Junioren 1

De honkbaljunioren hebben de eerste twee wedstrijden in de competitie gewonnen. Eerst werd Kinheim met 7-5 verslagen en daarna moesten de Cromtigers in Assendelft er met 15-2 aan geloven. Het waren grote jongens, die uit Haarlem, maar dat maakte uiteindelijk weinig indruk. We kwamen met 4-1 achter en misschien dacht een neutrale toeschouwer dat Pirates zou gaan verliezen. Maar zo simpel gaat dat niet als je tegen dit team speelt. Er waren honkslagen in alle maten: 1, 2 en 3 en met drie (!) keer een dubbelspel legden we de aanval van Kinheim lam. Met het laatste van die drie was het niet meer nodig de gelijkmakende slagbeurt te maken.

Tegen de Tigers kwamen we langzaam op dreef. Na drie innings stond het pas 3-0 en even leek het spannend te worden, vooral omdat de mannen uit Assendelft een indrukwekkende gestalte hadden. Maar het liep anders, ook doordat de spelers van Pirates een aantal maal geraakt werden door een geworpen bal: vrije loop en dat zijn niet te weigeren cadeautjes. Opnieuw was de slagploeg geweldig op dreef: de ene na de andere honkslag kwam van de knuppel en uiteindelijk wonnen we met maar liefst 15-2. Niet te vergeten: in de hele wedstrijd werd maar één veldfout gemaakt!

In beide wedstrijden kreeg het team van Pirates, dat niet meer dan acht spelers telt, steun van spelers uit andere teams: Bucs, Diamonds en Aspiranten 1. En dat was geweldig. Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan tot aan de zomerstop. Iedereen is benieuwd met hoeveel zeges het team aan die stop begint.

Nieuwe partners Amsterdam Pirates

Nieuwe partners Amsterdam Pirates

Pirates en Herons United Under 16

Pirates en Herons United Under 16