Verslag U21-1 - Easy win van Amsterdam Pirates junioren 1 tegen dappere Gryphons.

Verslag U21-1 - Easy win van Amsterdam Pirates junioren 1 tegen dappere Gryphons.

Het zal je maar gebeuren, warm weer en dan 2 wedstrijden achter elkaar moeten spelen, het overkwam de junioren van de Gryphons, ze bleven knokken voor elk punt, maar moesten zowel tegen Almere als tegen de onzen het onderspit delven.

Gryphons pitcher Jeroen Meinema kwam al snel in de problemen. Piraat Kali ontmoette hij zelfs 2x in de eerste inning. Ik ben er niet zo van om er spelers uit te halen, want het team staat altijd voorop, maar voor onze korte stop Kali moet ik een uitzondering maken, want op één van de moeilijkste posities in het infield staat deze alleraardigste topper week in week uit de ballen met een dodelijke precisie in de handschoen van 1e honkman Darell te smijten. Hij is niet op een fout te betrappen, briljant maatje, heerlijk om naar te kijken. Ik maak me geen zorgen als de bal richting Kali wordt geslagen, een zeker uitje.

Omdat Pirates starting pitcher Milian er met de week beter in komt, beleven we een zorgeloze middag. Het gaat van kwaad tot erger voor de boys uit Rosmalen. Darell, een ontketende Bram Smit , 4 spelers met 4 wijd, klappen van Ryan, Kali en nogmaals Bram zorgen ervoor, dat het na 2 innings al een gelopen koers is met 1-14!! De ongelukkige Levi werd geraakt door de werper en moest het speelveld met een pijnlijke bult op zijn elleboog verlaten. Dat was het enige smetje op deze middag. Op zijn plek komt Mylan van Ham die even later Milian verving op de heuvel.

De zon speelde de outfielders parten, ballen, die normaal gesproken probleemloos gevangen werden, verdwenen in de zon en belandden op de grond, waardoor de Gryphons terug kwamen tot 4-14 Geen reden tot paniek. Na 6 innings en 2 en half uur spelen, werd de derde overwinning in de vervolgcompetitie veilig gesteld met 6-20. Je kunt de conclusie trekken, dat onze poule duidelijk sterker is dan de andere, want ook in de playoffs steken de Gryphons 1 en Hoofddorp er met kop en schouders bovenuit.

Volgende week de topper tegen Tex TownTigers om de koppositie. Reden genoeg om ons aan te komen moedigen.

Aan slag sprongen Kali en Bram in het oog met liefst 4 hits, Ryan en Bram hadden 3 rbi's. De runs werden gescoord door Kali(4), Levi(2), Darell(2), Bram(3), Soki(2), Milian(2), Emma, Mylan, Ryan, Samuel en Pascal elk 1.

Milian gooide 2 innings, BF 11, 3 hits, 0x3 slag, 1x4 wijd, 1 run tegen 26:slag en 16 wijd.
Mylan gooide 4 inings, BF 20, 3 hits, 3x3 slag, 0x4 wijd, 5 runs, waarvan 3 verdiend, 42 slag en 26 wijd.

Volgende week knallen mannen en op naar de 9e overwinning van dit seizoen overall. 

- Wout

Verslag Black Socks - 16/9 North Stars - Pirates heren 5: 12-11.

Verslag Black Socks - 16/9 North Stars - Pirates heren 5: 12-11.

Twee Piraten winnen met Team Kingdom of The Netherlands van Japan op het WK U18 in Taipei

Twee Piraten winnen met Team Kingdom of The Netherlands van Japan op het WK U18 in Taipei