Junioren 2 toppers Floris, Jesse en Jair waren de helden bij prachtige zege van junioren 1

Junioren 2 toppers Floris, Jesse en Jair waren de helden bij prachtige zege van junioren 1

Vanwege persoonlijke omstandigheden was ik helaas genoodzaakt om de inhaalwedstrijd tegen Herons, die een paar weken geleden na heftige regenval was gestaakt bij een 0-1 voorsprong voor de onzen, aan mij voorbij te laten gaan.
Ik maakte mij vooral zorgen over hoe Bram en Mylan in Heerhugowaard moesten komen, maar Chantal Engel bood aan om de boys mee te nemen, echt heel tof. Zelfs de vriendin van Bram kon mee, want de broer van Pascal werd ingeschakeld, ze gingen met 2 auto's.

Annemiek stuurde de ouders, die er niet bij waren, een linkje door om de wedstrijd via Herons.tv live te kunnen volgen. Ik heb me 2,5 uur zitten te verbijten, wat een spanning. Met slechts 9 spelers, waaronder Jesse, Floris en Jair van junioren 2, treden we deze ijzersterke tegenstander met dito pitchers met vertrouwen tegemoet. Ik had er op voorhand een hard hoofd in, maar ik onderschat deze groep week in week uit. Mylan begint wederom als starting pitcher, met Ryan en Bram in relief, want de ongelukkige Millian heeft afgelopen zaterdag zijn duim gebroken. Veel sterkte kerel, hopelijk ben je er gauw weer bij. Liefst 6 innings houdt the Hammer zich staande, daarbij ondersteund door geweldig veldwerk en als ik er stiekem 1 mag uitpikken dan is dat een weergaloze Jair, die op onnavolgbare wijze liefst 5 vangballen wist te produceren en zeker niet de makkelijkste. In de 3e innings maken we het verschil door 4 gescoorde punten, Darell(2x), Bram, Levi, Pascal en Jair waren vanavond trefzeker. De double van Jesse blijkt achteraf goud waard te zijn,. Die gasten van junioren 2 passen zich zo naadloos aan,  ik blijf me verbazen, maar eigenlijk ook weer niet, want er zit zoveel talent in het tweede.

Na 78 ballen, waarvan 55 slag(!), dank je wel Tamara, wordt zoonlief onder luid applaus vervangen door Ryan, die zich met VOLLE HONKEN  niet van de wijs laat brengen en alsof het de normaalste zaak van de wereld is, 2 man met 3 slag aan de kant zet, briljant maatje. De laatste inning, de 8e, moet Bram, die messcherp was op het 3e honk, zijn ploeg als closer op het winnende pad houden en hij dacht, ik zal the Hammer Senior lekker zijn nagels laten oppeuzelen, ik gooi een bal op de tvcamera, waardoor het beeld plotsklaps uitvalt en ik niets meer zie ha ha, om 22.00 uur het verlossende bericht. Bram sloopt met 2 en 3 bezet de Heerhugowaardse slagmensen en hij houdt stand, yess 6-4 voor de onzen. Wat een prachtige prestatie van de pitching, het veld en de slagmensen tegen deze ijzersterke Herons, die 3 gelijkwaardige werpers hebben, Dylan, Mika en Camille, die een prachtig niveau aantikken. Levi, Ryan, Bram, Floris, Jair, Jesse, Mylan, Darell en Pascal wat een helden zijn jullie, nog steeds ongeslagen na 3 wedstrijden, en mijn nagels, we zullen het er niet over hebben. Broer van Pascal bedankt man voor het meerijden en Tamara voor het doorsturen van de stats, coach Annemiek Koehorst je mag trots zijn op deze kids.

- Wout

Zeven basisspelers van heren 2 in voorselectie nationaal honkbalteam U-18

Zeven basisspelers van heren 2 in voorselectie nationaal honkbalteam U-18

Taco Mundo Baseball Clinic tijdens European Champions Cup

Taco Mundo Baseball Clinic tijdens European Champions Cup