GO PIRATES (JEUGD)SOFTBALL !!!

GO PIRATES (JEUGD)SOFTBALL !!!

Het is er dan toch van gekomen, een beperkte softbalcompetitie 2020 voor onze zeven Piratessoftbalteams: Dames 1, dames 2, dames 3 en heren 1 en junioren-, aspiranten- en pupillenteam.

Begin 2017 stak MLB sterhonkballer Didi Gregorius (zoon van dames 1 speelster Sheritsa en vader pitcher Didi die met Pirates NK 1988 kampioen werd) onze softbalafdeling al een hart onder de riem door zijn aanmoediging plus handtekening op de softbal te schrijven. Die duur verzekerde bal heeft een mooi plaatsje in de softbalvitrine van ons Piratesmuseum! Ga van de winter maar es kijken. 

Sir Didi (hij heet eigenlijk Mariekson) is na zijn zware operatie aan zijn gooiarm weer helemaal de oude en slaat bijna .300 als korte stop van de Phillies in de USA. Na de Yankees nu een 1 jarig contract van 14 miljoen!

OK, genoeg over Didi, hoewel…. Te weinig eigenlijk, wat een topper! OK, genoeg! Ik wil even een memorabel afgelopen weekend met jullie doornemen wat betreft onze jeugdteams en ook de gigantische homerun van Sietske van damesjunioren 2 niet vergeten !

Memorabel is dat alle drie onze jeugdteams zaterdag 29 augustus 2020 achter elkaar thuis hebben gespeeld! Veel prikken, dweilen en droog gravel aanvoeren, maar Pluvius heeft die trilogie niet kunnen verhinderen! “Enne, gewonnen ??!!”. “Joh, da’s toch niet belangrijk, wees blij dat we eindelijk konden ballen en die hele dag alles kon doorgaan!” 

Pupillen tegen Herons om half elf:

“Zullen we om kwart voor tien beginnen, dan zijn we die aankomende stortbui misschien nog voor”. “Doen we, want in Haarlem en boven Noordzeekanaal is alles al afgekeurd”. Bij Herons nam een klein jochie zijn meisjes op sleeptouw met enkele prachtige acties! Dat mag bij softbalpupillen, drie jongens mogen meedoen, niet werpen of catchen.

Maar hij kon niet verhinderen dat de ene na de andere keiharde hit werd geslagen door onze meissies. Wat jammer dat de zusjes Ciara en Megan in quarantaine moesten omdat mama positief was getest, want ze hebben wat gemist hoor! “Mag ik ook op de catcherstraining?”, vroeg Inez, nadat ze voor het eerst een inninkje “moest” catchen, zo leuk vond ze het. Dank aan aspirant Lizzy, die de scheidsbeurt had! “Ja, leuk!” zei Emmy, die al wekenlang de catcherstrainingen volgt van onze Julia Westhoek.

Aspiranten ook tegen Herons, om half een:

“Zien jullie ook die wolk? Laten we het beste er van hopen dan maar!” En het is gelukt, ook deze wedstrijd is tussen de buien en dweilen door gespeeld!! Umpires “Rag en Suus” van dames 3 bleven volhouden om na drie regenstops toch de teams weer het veld in te sturen en aandoenlijk was om de Heronsmeisjes tegen de scheidsen te horen zeggen “Please, Please, doorspelen scheids!!” En wat is het nog een spannende wedstrijd geworden! Het allerhoogste hoogtepunt was…… INSIDE THE PARK GRAND SLAM HOMERUN !! Wie die bal tegen het outfieldhek sloeg met al twee slag???? Diezelfde Lizzy (De Boer) die bij de pupillen scheids was!! Uiteindelijk werd het 9-8 voor Pirates, dus die grandslam was nogal bepalend.

Junioren tegen Vennep Flyers / RCH combi om drie uur:

STRALEND ZONNETJE! Vooraf nog twijfel, want het veld was soppig en de radar beloofde weinig goeds. Yes! De unieke “alle 3 de jeugdteams thuis” kon helemaal worden afgemaakt! 

Umpires Fellinger en Hoffschlag leidden streng doch rechtvaardig. 

Kiki Fellinger is inmiddels naar de USA vertrokken voor studie en hopelijk softbal als die vervelende blessure maar eens over wil gaan. Veel succes daar Kiki!

De pitchers Norah, Amy en Juliëtte deden het uitstekend: jouw pitcherstrainingen beginnen vruchten af te werpen, Loïs Brinks!!

En dan toch weer Lizzy…. Donderdag ging ze nog huilend van de training omdat haar schouderblessure terug kwam… Zaterdag catchte zij dus toch bij aspiranten en vervolgens “pakte” ze ook deze klus aan bij de junioren! 

Tenslotte: prachtige overwinning van ons jeugdige dames 2 team, met als hoogtepunt: daverende 85 meter homerun van Sietske Drijvers !!

Ons “dames 2 team” bestaat nagenoeg geheel uit junioren en de grote kern speelt al enkele jaren samen en kent elkaar door en door, zowel binnen- als buiten het veld. Gelukkig is het er toch nog van gekomen, een beperkte competitie tegen veelal gelijkwaardige tegenstanders. Zondag kwam het evenzo jonge team van DSS op bezoek voor een dubbel. De tweede wedstrijd kwamen onze meiden er niet aan te pas, omdat DSS een uiterst geroutineerde werpster had, die ervoor zorgde dat onze knuppels alleen een beetje wind maakten….. Ze kan ook nog verduveld goed slaan ook! 

Maar de eerste wedstrijd was een échte wedstrijd, die van beide kanten het kijken waard was: 2 naar 6 nul door catcher Julia, sublieme aangooi van linksveldster Isabella voor de uittik op de thuisplaat, maar het hoogtepunt (zie video!) was de rondklapper van Sietske (16) uit Gameren: een 3 punten homerun!! Mede daardoor wonnen we met 8-4.

Zaterdag gaan we effe uit naar Groningen of all places, hopelijk niet van dat twijfelachtige weer zoals het afgelopen weekend!

Keez

Aspiranten 2 wint met no-hitter van Badhoevedorp AH1

Aspiranten 2 wint met no-hitter van Badhoevedorp AH1

Vanaf woensdag 2 sept weer Baseball5 olv Danny Rombley voor alle leeftijden

Vanaf woensdag 2 sept weer Baseball5 olv Danny Rombley voor alle leeftijden