EFFE TUSSENDOOR EEN STUKKIE OVER HET SOFTBAL BIJ DE PIRATES

EFFE TUSSENDOOR EEN STUKKIE OVER HET SOFTBAL BIJ DE PIRATES

ONS PUPILLENTEAM KRIJGT FLINK SMOEL!

Is die line up op bijgaand videootje niet om te gillen!? Eerst schreeuwen de Herons meisjes dat ze zwart en geel zijn en daarna gillen onze acht dat ze geel en zwart zijn.. en in de regen, zoals je ziet. Mocht em niet deren, gewoon lekker ballen!

En kijk Suleika Plugge eens stoer op die werpplaat staan en op korte stop Yael Spruit er ook helemaal klaar voor staan! Met z’n achten, dat weer wel, maar je moest eens weten hoe we er aan sjorren om ons pupillenteam wekelijks compleet in het veld te krijgen.

IMG_1137.jpg

Wat fijn dat er ook enkele meisjes die honkballen, wel willen invallen als het kan.

Inez is zaterdag voor het eerst geweest en wat denk je? Gelijk lid geworden! Maar dan heb je weer dat ze ook moet paardrijden op zaterdag en anderen meisjes hun hockey moeten afmaken en oma maar één keer 94 wordt….

Onze softbalsport heeft het niet makkelijk hoor, om jeugd aan te trekken, ook omdat het softbal zo moeilijk is. Vroeger heette het “de ideale zomersport” Nou, in de zomer liggen we tegenwoordig zeven weken stil, er moet ook nog twee weekenden meivakantie worden gehouden en tijdens Pinksteren mag er ook niet worden gespeeld omdat het dan landelijk Little League weekend is voor een aantal geselecteerde girls die dan wél mogen spelen. Ik ben weleens jaloers op die in de basis “makkelijke” teamsporten hockey en voetbal. Je rolt een bal het veld in en ze gaan er wel allemaal tegenaan schoppen of  rennen met hun stokkie, makkelijk zat. Softbal is om te beginnen, véél moeilijker aan te leren: onnatuurlijk bovenhands leren gooien (lange arm!) en wat denk je van de techniek van het onderhands werpen….. Ook is het de kunst (van het kader) om iedereen flink te laten bewegen bij softbal en honkbaltrainingen, want dat hoor je vaak als eerste “Mijn kind wil rennen, bewegen, maar jullie sport is zo statisch, ik doe haar maar op hockey of voetbal”. Er zijn genoeg drills om onze softbalsters ook in beweging te houden hoor.

Wat super dat Loïs en Reinier super-enthousiast onze jongsten leren softballen! Loïs is zelf pitcher, dus is al vanaf de wintertraining bezig om die werpbeweging erin te krijgen bij drie of vier meisjes!

OLYMPIA WORDT KAMPIOEN!

Dat denken onze aspiranten, want zaterdag waren ze vrij kansloos, ook omdat bij Olympia twee werpsters strakke ballen pitchten. Toch had onze jongste, Bente Bijvank contact met die ballen hoor en Indi van Kanten ramde de bal tegen het homerunhek van hun hoofdveld en kon alle vier de honken afrennen (inside the park homerun)! Wij gaan gewoon Olympia op de voet volgen en alles winnen verder en wie weet maken zij nog een misstapje.

OEFF…. DAT VIEL NIET MEE BIJ ROEF!

Dat team U20 meiden had nog niets gewonnen en onze junioren waren nog ongeslagen, dus onze meiden reisden 7 kwartier naar Moergestel met misschien ver in hun achterhoofd “piece of cake”. Nou, het werd werkelijk ternauwernood 8-9 na een snelle 0-6 voorsprong. Pas toen iemand uit ons publiek “remember Ajax-Tottenham” riep, herpakten de meiden zich. De tweede werd daarna dik gewonnen.

VF PIRATES KONDEN HUN MAMMIES NIET DE VOLLE WINST BIEDEN!

Maar wél van alles lekkers gemaakt op Moederdag tussen de wedstrijden door bij HCAW in Bussum. De eerste wedstrijden werd de combi van Zuidvogels en HCAW alle kanten op gejaagd om de ballen op te halen en redde de “Mercy Rule” hen van een nog grotere afstraffing. En nadat onze meiden hun baksels en wrapjes aan de moeders hadden gevoerd, zou die tweede wedstrijd ook wel gewonnen worden, toch? Niet dus, nu wisten zij ineens wel hoe je die Mokumse bravourtjes uit die eerste wedstrijd kon aanpakken… We werden met dezelfde middelen teruggepakt, zij het iets minder erg qua punten tegen, maar toch. O ja, die roze kousen en voor de gelegenheid zwart ondershirt gaf ons team extra smoel! We staan stevig boven de middenmoot in de eerste klasse B en zondag spelen de meiden “thuis” in Nieuw Vennep.

HET WAS HITCHCOCK BIJ DAMES 1 ZATERDAG TEGEN CENTRALS!

Rachel in actie.jpg

Hadden beide werpsters alles tot en met de zevende inning onder controle, 1-1, moest de tiebreaker de beslissing dan maar brengen? Nou, de eerste tiebreaker bleef het nog steeds gelijk, maar in de tweede hield Centrals gelijk flink huis en schudde de Pirates defense volledig door elkaar…. 1-7. Dan geloof je toch niet dat je in je gelijkmakende slagbeurt nog iets in de melk kan brokkelen, wel ? Ja dus, om dit verslag niet te lang te maken, het werd 7-7 en wie er bij was heeft het kunnen zien, gelijkspel verdiend !!

De tweede was voor onze Mandy van der Maas. Wat een partij stond zij te pitchen, de Centrals kwamen er niet aan en dames 1 won met 5-0 !! Klasse, Mandy, beloning voor keihard trainen want we zien jou altijd ver van te voren al bezig bij trainingen!

Zaterdag komt UVV op bezoek. Dames 1 staat thans virtueel eerste, maar zaterdag kan dat worden omgezet in daadwerkelijk eerste!


Keez

Pirates 60 jaar loterij vandaag

Pirates 60 jaar loterij vandaag

Draag het logo van 60 jaar Pirates op je pet

Draag het logo van 60 jaar Pirates op je pet