ALLE VIER PIRATESJEUGDSOFTBALTEAMS GOOIEN HOGE OGEN !!

ALLE VIER PIRATESJEUGDSOFTBALTEAMS GOOIEN HOGE OGEN !!

Zo vlak voor het slot van de veel te korte competities zijn we trots dat alle vier onze jeugdteams zo goed spelen en mede daardoor ook goede resultaten hebben bereikt! 

(Jonge)dames 2 in de landelijke eerste klasse B

Zondag is alweer de laatste van de slechts 8 dubbels die vanaf begin augustus konden worden vastgesteld. 

Ons tweede seniorenteam is eigenlijk een jeugdteam, bestaat namelijk uit 13 junioren en 1 senior. Doet ook dit seizoen niets onder voor onder meer échte standaardseniorenteams, zoals DVH 1 en Caribe 1. Zondag dus het sluitstuk tegen Almere 1 en als alles zondag op zijn plekkie valt, zouden onze meiden weleens als hoogste 2e seniorenteam kunnen eindigen! 

WhatsApp Image 2020-10-06 at 16.35.52.jpeg

Afgelopen zondag stond Olympia 2 uit op de rol. Als je na de eerste slagbeurt met 0-8 voor staat, denk je stiekem natuurlijk dikke mik. Onze meiden teisterden de Olympiasters met een salvo hits met als hoogtepunt de GRAND SLAM HOMERUN van Sietske Drijvers! (zie foto van een trotse Sietske) Deze eerstejaars junior (16) wordt ongetwijfeld onze homerun-Queen, tenzij er zondag nog gekke dingen gebeuren op ons Loek Loevendie Ballpark.

Want dat het raar kan lopen, zag je aan deze wedstrijd. Om een lang verhaal van 2 uur en 40 minuten kort te maken: een minuut eerder stond het ineens 16-16….Attenoje! Dan maar “De dood of de gladiolen!”, outfielder in infield er bij en allemaal op de lip van die slagvrouw gaan zitten! Helaas, die meid wist de bal er tussendoor te prikken…17-16… Auw!

Op het kille winderige Haarlemse veld moesten de Pirates-girls zich weer binnen 15 minuten zien op te rapen, want dit deed pijn hoor. 

Hoe dat ging? Super! Wat een veerkracht! Al snel knijsten onze meiden die karakteristieke sprin(g)khaanworpen van hun pitcher Sanne en sloegen hard toe! Sanne is op zaterdag ook werpster van Pirates 1, zo’n softbaldier dat zaterdags voor Pirates 1 speelt en zondag voor Olympia 2, dat kan in Nederland. Sanne moest capituleren omdat enkele Piratesmeiden haar worpen kennen en in het geniep met de rest hadden bekokstoofd hoe ze saampies deze sprinkhaanplaag konden verdelgen. 

Opnieuw namen we een 0-8 voorsprong, keken elkaar vervolgens aan zo van “het zal toch niet weer zo mesjogge gaan hè…..”. Nee hoor, nu werd op de volgende werpsters doorgedrukt tot 2-11 en was de buit al na zes innings binnen!

Zonder iemand tekort te doen: Demi Brinks had effe een kouwe start, maar wierp uitgenast met veel gogme en als er een bal het veld in kwam, was het een makkie voor ons veld. 

Tenslotte een veer in de k…. nee, pluim op de hoed van de plaatscheids van Olympia! De man stond vijf volle uren slag en wijd te callen! Geweldig gedaan scheids!

Juniorenteam heeft nog uitzicht op tweede plaats!

Zo jong als ons dames 2 team is, zo jong is ook ons juniorenteam dat in de eerste klasse “enkels” speelt. Dit team speelt dus geen dubbels, maar enkele wedstrijden van 90 minuten. Tot nu pas 7 wedstrijden kunnen spelen en afgelopen zondag speelden een kopie van de eerste wedstrijd van dames 2, een echte nailbiter. 14-15 werd het bij Kinheim !! Dus deze jonge grieten met veel aspiranten in de gelederen, wisten de ruime voorsprong in het begin wél, zij het op zijn reet, vast te houden!

Of alle wedstrijden van het programma kunnen worden uitgespeeld valt zeer te betwijfelen, jammer hoor, maar er is volop uitzicht op een de derde plaats van de tien deelnemende teams! Zaterdagmiddag komt nummer 2, Onze Gezellen, op bezoek! Misschien kunnen jullie in de vakantie nog een paar potten inhalen?

Aspirantenteam gaat als een tierelier!

Om de trend bij onze jeugd door de hele lijn voort te zetten, bij de aspiranten doen ook enkele pupillen mee! Zaterdag was er twijfel of het weer zich in Heerhugowaard goed zou houden, maar uiteindelijk konden de geplande twee wedstrijden worden gespeeld. Beide dik gewonnen!

Dat winnen maakt voor onze meiden deze te korte competitie toch een stuk leuker, want nu zou met een beetje geluk nog de hoogste plek kunnen worden bereikt! Dus meisjes: Mazzel en broge voor de hele misjpoge!

Pupillenteam hoopt zaterdag een feessie te kunnen bouwen!

Met nog nul verliespunten moet zaterdag thuis worden gespeeld tegen Hoofddorp Pioniers en de Pioniers hebben pas twee verliespunten, in Hoofddorp wonnen onze drildreumesen namelijk. Want drillen kunnen ze hoor: zowel op de door de werpsters geworpen ballen wordt hard geslagen, als ook op de coachworpen die meestal door coach Rogier prachtig “in de swing” van onze meisjes worden gegooid! Was jij dat Fien, die daardoor papa bijna een paar octaven hoger liet zingen? 

Zaterdagochtend was het nog redelijk weer en kon bij de Herons een goede overwinning worden behaald.

De mascotte van de meiden (foto) is er altijd bij, nu natuurlijk safe met een mondkapje! Waar blijft het echte Piratenmondkapje?! Zaterdag hopelijk ergens dichtbij het veld een openluchtparty ?!

Der wordt al druk van alles bekokstoofd door de ouders. Hope so, girls!

Keez (Go Yankees!)

 

   

"No Look Assist" Black Socks vinden elkaar blind en winnen!

Volle bak

Volle bak