HISTORISCHE DUBBELWINST DAMES 2 BIJ CARIBE GRONINGEN !!!

HISTORISCHE DUBBELWINST DAMES 2 BIJ CARIBE GRONINGEN !!!

Aanvankelijk waren er slechts 6 van onze 14 veulens beschikbaar voor de op papier moeilijkste uitdubbel tegen de ongeslagen koploopster in de eerste klasse B. Dat kon em dus niet gaan worden, spelen op zaterdag 5 september. 

De ervaren Caribe-senioren waren tot dan in de winning flow en drongen hevig aan dat we toch zouden komen, want uitstellen naar 24 oktober zou zomaar tot afstel kunnen leiden en eigenlijk hadden wij daar ook geen trek in. Maar met zes….. “ Hee, wij halen ook een aspirantje van stal en een al wat roestige dame uit ons tweede, kunnen jullie toch ook doen?!”. “ Uhh, ja, maar wij zijn al het tweede team hè, allemaal jonge junioren hè en ons eerste moet spelen en die hebben de eerste pick uit onze kleine kudde jonge merries ..”

OK, eerst leek het trekken aan een dood paard, toch ook maar alles van stal gehaald en ???? Gelukt! Weliswaar te weinig voor dit nivo, net an 9 voor de eerste wedstrijd, met pony Amy Prins (15) en uit dames 3 twee “roestige” amazones van wie we de leeftijd niet verklappen: Leonie Christiani (hierna Cleo) en Claudia van Stekelenburg (hierna Clau).

Halverwege kwam Daniëlle nog uit haar nieuwe baantje bij Deen. Waarschijnlijk kan ze haar eerste salaris gelijk bij het CJIB afstorten want ma Wilma had een baksteen op haar gaspedaal gelegd…. Met “Deen-iëlle” hadden we er 10, voor zo’n zware dubbel eigenlijk een te weinig, maar OK, hop hop hop, in galop met anderhalve vrouw en een paardenkop, we zien het wel.

Sensatie 1 (game 1):

Stand na 1 inning…. 6-0 voor Caribe…. “ We zijn weer vroeg thuis ”, hoorde je al. Maarrr: Eindstand na 2 uur en 25 minuten en 21 hengsten van hits…. 11 – 19 !!  Hoe dan ?! Triples van Luca en Isabella, vijf uit zes voor Julia en, toe maar, vijf uit vijf voor Clau, ondanks dat zij zichzelf al in haar eerste slagbeurt kreupel sloeg, foutslag op haar hoef !! (zie foto) En 1 uit 1 voor pony-tail Prins!

Sensatie 2 (game 2):

11-6 achter en onze laatste slagbeurt begon, na inmiddels na 4 en een half uur softbal. Een huzarenstuk volgde: het lukte om 10-12 te maken, met twee hits van Anouk en Clau, die het 12e punt scoorde met een alles of niets sliding! “Pijn is fijn en bloed moet!” riep ze tegen onze vol ontzag naar haar en Cleo kijkende en luisterende Piratesjeugd. Clau sloeg op haar voet, slide haar knie open en kreeg nog een hit by pitch op haar rug. “Scheids, laat me staan, wil liever slaan, die bal raakte alleen maar mijn BH bandje ….” “Nee, brieste de ump, geraakt = geraakt.

WhatsApp Image 2020-09-07 at 12.56.51.jpeg

Caribe, hun laatste slagbeurt. Ze scoorden al 6 punten in slagbeurt 6, dus code rood bij ons, hier en daar zag je op het veld wat vijgjes vallen…. Onze meiden stonden al vier-en-een-half uur op hun hoefjes….

Als dazen staken zij ons opnieuw en ze kwamen met 3 hits terug tot 11-12, met 2 uit en 2 en 3 bezet… “ Outfield in, expres vier wijd voor slagvrouw 4, dus 3e nul kan op elk honk, een gouwe of een ijzeren meiden!” Het werd een gouwe! 

De volgende slagvrouw raakte de bal richting Cleo, die geheel in stijl de overwinning veilig stelde met een 1 naar 3 uit!

Dan eindelijk over Cleo, ons andere “paardenmiddel” om deze dubbel toch te kunnen spelen. Beide wedstrijden nam zij halverwege de bal over van onze prima starters Suze en Anouk en hield met een kleine dip in slagbeurt 6, fier stand, natuurlijk geholpen door die vele salvo’s Pirateshits! (bijvoorbeeld Anouk 4 uit 5, Julia 3 uit 3!)

Enne…. Onze beste slagvrouw over twee wedstrijden was, nou, wie denk je? Prinsesje Prins met 1 uit 1 en 4x 4 wijd !!  

Cleo en Clau begonnen in de vorige eeuw bij de Tiw/Survivors, maar zijn al heel lang échte Piraten! Wie zegt haar vakantie af voor een partij softbal in Groningen?! Zie o.a. de foto dat Cleo Clau optilt bij het bereiken van de hoofdklasse in 2006, toen onze meiden nog in hun luiertjes liepen !! (kampioen eerste klasse)

Nou, ze zijn het nog niet verleerd hoor !! Wat een energie, wat een winners en wat een positieve uitstraling op onze junioren!

Coachen in het veld, in de dugout, voorgaan in inzet, spirit, noem het maar op! Onze coaches hadden eigenlijk een vrije dag.

Vele fans hebben ongetwijfeld op het verkeerde paard gewed! Nooit won een Piratesteam tweemaal in Groningen! Na 12 uren en de Mac-haver lag iedereen weer op stal in het stro!

Een ietwat ontroerde Keez

Black Socks - Twee homeruns, toch stevig verloren

L&D Amsterdam naar de playoffs, zaterdag thuis tegen Neptunus

L&D Amsterdam naar de playoffs, zaterdag thuis tegen Neptunus