SOFTBAL UPDATE DAMES 1 EN DAMES VFP 1!

SOFTBAL UPDATE DAMES 1 EN DAMES VFP 1!

DE SILVER LEAGUE DRAAIT UIT OP EEN CLIMAX !

Met nog twee dubbels te gaan is de spanning te snijden, om maar weer een vet cliché te schrijven. Eerst maar even de stand met nog twee dubbels te gaan en zes kanshebbers voor die belangrijke plaatsen 1 en 2, dus nog 8 wedstrijdpunten te verdelen:

  1. Amsterdam Pirates 24-35

  2. BA Euro Stars 24-32

  3. Neptunus 24-30

  4. Quick Amersfoort 23-28

  5. Onze Gezellen 23-26

  6. UVV 24-26

Wij moeten aanstaande zaterdagmiddag thuis tegen niet één, maar zelfs tegen 2! Topwerpsters (voor de insiders: division 1) uit de USA spelen. Neptunus uit 010 laat namelijk niets aan het toeval over en dat heeft Quick Amersfoort vorige keer ook al mogen ondervinden.

Het kromme, zeg maar gerust, gammele reglement in de Silver League laat toe, dat je elke wedstrijd één Amerikaanse mag laten pitchen als het maar niet dezelfde is. Meestal kunnen die dames van “Overseas” ook nog een aardig balletje slaan, dus hoppa, die tweede wedstrijd doen ze ook mee. “Uh, coach, maar moet ik dan op het bankje zitten?” “Nu effe wel meissie, maar als we het redden, speel jij volgend jaar Golden League, nou, dat is toch een mooi vooruitzicht voor je, ja toch, niet dan?!”. 

Dus nog net voor 1 juli is Tara ingevlogen, zoals Neptunus schrijft: “she was the ace of the Indiana University team and one of their all-time best pitchers”. Kiley was al eerder gekomen, eind mei. 

Onze dames 1 zijn de “gelukkigen” die er aanstaande zaterdag tegen mogen slaan, want het reglement laat één buitenlandse pitcher per wedstrijd toe, dus als je er twee hebt, kunnen ze allebei een potje gooien.

Is dit leuk? Is dit nuttig? Ja, wanneer krijg je de kans om tegen topwerpsters uit de USA aan slag te komen? Daar kan je alleen maar van leren. Ons dames VF Pirates team kreeg onlangs ook zo’n prachtige leerervaring, toen ze 14 innings lang zo’n Division One pitcher uit de USA tegenover zich kregen. Onze meiden die tot een honkslag kwamen, hebben het daar nu nog vol trots over!

Is dit eerlijk? Nou, in de Golden League misschien wel, want daar heeft ook elk team op misschien één of twee teams na, tenminste twee buitenlandse “aces”, dus gelijke monniken, gelijke kappen.

In “onze” Silver League, binnenkort weer Overgangsklasse geheten, schiet zo’n team als Neptunus er natuurlijk meteen uit. Money rules kennelijk, het mag wat kosten, maar het mes snijdt aan twee kanten, immers, zoals zij schrijven ook om “helping out young pitchers and improve their skills”: Natuurlijk.

Volgende week ontvangen we nog Onze Gezellen, dat op dit moment ook nog alle kans heeft om eerste of tweede te worden en zaterdag eerst een triple header op hun veld in Haarlem Noord gaat spelen! Drie wedstrijden achter elkaar tegen medekanshebber Quick Amersfoort, dat is een unicum! Neptunus moet volgende week dan nog bij hun buurvriendinnen spelen, De BA Euro Stars (Capelle a/d IJssel) en wat zou het fijn zijn als UVV die Stars, die andere concurrent van ons dus, pootje gaat lichten.

VF PIRATES BRAADDEN DE DUCKS

Zondag zaten we vijf kwartier achter het stuur om eerst ff een bakkie te doen in de “Ducktine”, het clubhuis van de Ducks uit Boxtel. Wat het eerst opviel, dat we die sympathieke Rachel zagen, hun imposante derde honkvrouw, die we voor ons gevoel elk jaar tegenkomen, maar telkens bij een andere eerste-klasse club. “Hoi schat, welkom op mijn honk!” En vooral die tweede wedstrijd was zij toch een obstakel voor onze aanvalsters. De eerste wedstrijd ging haast vanzelf. De Ducks kwamen niet verder dan het tweede honk en wij scoorden 14 x! De tweede liep even anders. We waren gewaarschuwd, want Ducks won al twee weekenden haar tweede wedstrijd van de dubbel in de degradatie-competitie! Niets onderschatten, want van de 8 deelnemers van onze degradatiepoule, moeten er twee uit naar de tweede klasse! Deden onze meiden dan ook niet en we wonnen weer met 0 punten tegen, echter ditmaal scoorden wij er maar 3.

Van Ducks kregen we nog een bonuspunt, want officieel staan er 4 voor ons in de boeken. We waren met veertien en dat was helaas voor de laatste keer, want moest eerder al Zia Stolk afscheid van ons team nemen, omdat zij zich inmiddels tot een volwaardige speelster van dames 1 heeft geknokt, moeten we nu ook Noortje Bisschop en Julia Koorn missen, want zij gaan een avontuur in de USA beleven! Fijn dat jullie aan die laatste 0-3 een belangrijke aanvallende bijdrage hebben geleverd, meiden, en het ga jullie voorspoedig daar!

Jammer dat we zondag toch niet tegen Domstad Dodgers kunnen spelen, dus eindigde het voor jullie in “Ducksstad”. Op de foto zien we Noortje in het midden en Julia rechts achteraan.

Keez.  


 MA & MA RIJDEN HET NEPTUNUSKARRETJE IN DE POEP!

MA & MA RIJDEN HET NEPTUNUSKARRETJE IN DE POEP!

NL U12 2e op het EK met Pirates talenten

NL U12 2e op het EK met Pirates talenten