Extra aardschokken in Groningen!

Extra aardschokken in Groningen!

VFP 1 VEROORZAAKTE ANDERHALVE EXTRA AARDSCHOKKEN IN GRONINGEN!

VFP 1, oftewel het combinatieteam van Amsterdam Pirates en Vennep Flyers, had nou niet echt de illusie dat er bij Caribe in Groningen wat te halen zou zijn qua winnen. “ Ze zullen ons wel weer hun hele veld door rossen, net als vorig jaar hier “, zei één van onze getraumatiseerde jeugdspeelsters die deze marteling nog niet was vergeten. “ Hebben we die meest verre uitdubbel alvast maar gehad, elk nadeel heeft ook een voordeel “, zei een andere VFP-ster.

Nou, om beide wedstrijden van 2,5 uur kort te maken: VIE EF PIE heeft de aarde doen schudden daor in Grunningen! De eerste ruim gewonnen en de tweede met veel bloed, zweet en Myrthe Kesseler tranen gelijkgespeeld!

Myrthe? Tranen? Die eik van een meid die de eerste wedstrijd met supersteun van haar veldspeelsters toppie stond te throwen? Ja, die, misschien nog wat nagenietend van haar win speelde zij op het eerste honk en stond zij wel/niet in de weg bij een rondende slagvrouw/honkloopster die graag naar twee wilde….. kadeng! Kermend viel zij om en ieders eerste gedachte was misschien wel iets kapot in haar heup. In het ziekenhuis was de diagnose dat het waarschijnlijk een flinke kneuzing is. Maar hopen dat ze gelijk hebben. Tijdens het souper bij de Mac in Lemmer kon ze wel weer wat lachen gelukkig!

Na zes innings stond het in de tweede wedstrijd 8-6 voor Caribe en kwamen we nog eenmaal aan slag. Snel liepen we tegen twee nullen aan en we leken ons te moeten verzoenen met twee winstpunten, toch ook lang niet slecht. Ik laat alle namen ditmaal weg, want samen sleepten de meiden de eerste winst binnen en nu stonden er weer drie andere op om 8-7 en 8-8 over de plaat binnen te meppen!

Onze werpster, laten we haar “vlijtig liesje” noemen, toonde geen “ spoor “ van inkakken en gaf keurig de drie laatste nullen aan haar veld: GELIJKGESPEELD! 

Kootsj ook blij, dubbel blij, want na afloop kon hij fijne herinneringen ophalen uit 1973, toen hij met zijn pupillen 1 honkbalteam Nederlands kampioen werd, met in de gelederen derde honkman Jan Pluis. En laat die Jan nou op 14 april 2018 vijf uren lang de plaatscheidsrechter zijn….. en hij scheidste net zo prima als hij toen derde honk speelde!

Kootsj. 

 

Little League in Olympisch Stadion

Little League in Olympisch Stadion

Pupillen 4 verslaat North Stars en pakt leiding (& meer Pupillen-nieuws)

Pupillen 4 verslaat North Stars en pakt leiding (& meer Pupillen-nieuws)