Veel genietmomentjes bij de start van het softbal

Veel genietmomentjes bij de start van het softbal

VEEL GENIETMOMENTJES BIJ DE START VAN DE SOFTBALCOMPETITIE OP OOKMEER !

Nog geen competitie voor onze “first ladies”, want die oefenden zaterdag nog bij Onze Gezellen en deelden de punten in de oefendubbel. Voor Pirates 1 begint het zaterdag met home opener tegen Quick Amersfoort.

Maar wél kon worden genoten van alle thuiswedstrijden van het afgelopen weekend:

Dames 3 behaalde een monsteroverwinning vrijdagavond onder de nieuwe LED-verlichting! 17-1 werd het, met een ongenaakbare Léonie Christiani op de werpplaat.

Diezelfde Léonie stond de volgende ochtend alweer paraat, samen met teamgenote Claudia om de eerste competitiewedstrijd van onze aspiranten te leiden. En zij zagen samen met een best wel lekker bezette tribune een qua scoreverloop heel spannende wedstrijd. Uiteindelijk werd het 12-11, maar dat had voor hetzelfde geld ook andersom kunnen zijn. Nu trokken de Vennep Flyers aan het kortste eind. Eindelijk konden de vier meisjes die flink wat uurtjes pitcherstraining in de Pirateshal hebben gehad, het geleerde loslaten richting Tamar Biervliet, die er heel veel energie in moest steken om de ballen tegen te houden die onvangbaar waren. Maar toch zag het er veelbelovend uit, die worpen van Indi, Juliëtte, Ella, Norah en Lizzy. “Hoeveel werpsters hebben jullie wel niet?!” vroeg hun eerste honkcoach… Meest opvallende moment was tussen de innings, toen Kiki achter de catcher langsliep om te gaan inzwaaien. De Flyers werpster gooide in en scheef en raakte Kiki precies op zijkant van haar helm…. Die ging volledig in gruzelementen! Kiki bleef gelukkig heel!

Later zaterdag de eerste thuisdubbel van de junioren “onder 20 jaar”, tegen Schiedam. Vorige week werd nog geoefend tegen dat team en toen werden de punten gedeeld. Zaterdagmiddag ging het om de échte punten en opnieuw werd de eerste wedstrijd gewonnen, zelfs met 11-0 ! Dus een echte Shut out voor onze werpster Demi Brinks! Op korte stop excelleerde Elise Ooms, die overigens ook keiharde hits sloeg. Elise speelt in DSS 2 senioren op zondag, maar wilde heel graag op zaterdag met leeftijdsgenoten spelen. Met medewerking van DSS is dat geregeld, fijn dat dit kan!

De tweede wedstrijd werd een pitchersduel tussen Nienke van Schiedam, een fastballpitcher met een vleugje “rise” en Suze van der Zwan bij ons, die wat meer “op de randjes” en gevarieerd wierp en ze zes innings goed laag kon houden. Hell of a job, Suzie! Hadden onze girls vorige week nog nauwelijks contact met deze Nienke, ditmaal kwamen er wel enkele gave hits van de carbon bats. De ouders van beide teams hadden flink geïnvesteerd in de aanvalswapens van hun meissies, want de ene na de andere 350 euro bats werd rondgezwaaid. Er zit echter geen hitgarantie op, dus die dingen veroorzaken ook vaak alleen maar een beetje wind…. Maar niet die van Mara Vonk, een van de rookies. Zij herhaalde haar stunt uit de eerste inning, door een inside-the-park gamewinning homerun te slaan!!! Eindelijk kon de droge indoortraining buiten in de praktijk worden gebracht.

Zondagochtend wonnen onze negen pupillenmeisjes van acht meisjes en een jongen van Olympia! Strak geleid door junioren Moniek en Isabella werd gewonnen met 12-8. Leuk kijkspel was dat! Binnenkort krijgt ons negental versterking met enkele meisjes die ook pupillenhonkbal spelen!

Zondagmiddag werd het vooral een leuk kijkspel voor de meegereisde hooligans, grapje, fans van de Hilversum Hurricanes natuurlijk. Deze ervaren ploeg van vrouwen die zeker tien jaar samen spelen, liet onze combi alle hoeken van het veld zien, tweemaal 0-11 ! Onze lichtpuntjes waren goede hits van Britt Outhuijze, Luca van Eick, Julia Koorn en Zia Stolk, maar ze vielen te verspreid. Hoe kon het toch gebeuren dat er ins ons binnenveld beide wedstrijden zoveel ballen uit de handschoenen vielen? Spanning omdat tegen de kampioen van vorig jaar moest worden gespeeld? Dat moet komend weekend beter tegen Sparks hoor!

Al met al viel er veel van softbal te genieten op Ookmeer

Keez

BlackSocks houden geroutineerde tegenstander op een gelijkspel

Nieuwe Parkmanager aangesteld

Nieuwe Parkmanager aangesteld