Softbaldames over alle linies super

Softbaldames over alle linies super

Een lekkere samenvatting van de VF Pirates 1 volgt, maar eerst het nieuws dat Dames 1 na een dubbelwinst dit weekend tegen de Birds de eerste plaats hebben ingenomen in de Silver League! 

Komende zaterdag volgt de kraker in en tegen de Hoofddorp Pioniers. Dat wordt een 8 punten dubbel!

En dan nu: het verslag van de VFPirates 1

VF PIRATES 1: GEWONNEN VAN DE ZON EN VAN DSS 2 !!

Vennep Flyers / Amsterdam Pirates combinatie heeft zondag 6 mei tweemaal verdiend gewonnen van DSS 2. We hebben het over een competitiedubbel in de eerste klasse A landelijke SENIOREN competitie. Senioren? Nou nee, tegenwoordig lijkt het wel dat senioren, zeg dames, niet zo nodig meer hun hele zondag aan softbal willen besteden. “Doe mij maar een wedstrijdje door de weeks hoor, dat is zat softbal voor mij. En zo kon het gebeuren dat er zondag op het snikhete veld van de Vennep Flyers precies één…. Senior in het veld stond, maar wel eentje met héél véél ervaring: Kim Scholtes van DSS. Respect hoor voor deze speelster die haar DSS kroost voorging in slagwerk, slim honklopen en zelfs een headfirst op de thuisplaat, zo even achter onze niets vermoedende catcher!

Het was een dubbel van twee juniorenteams en elk team had zelfs minstens nog drie aspiranten (in leeftijd) in de gelederen. O ja, en de meesten van beide teams hadden ook zaterdag al een dubbel in de zon achter hun kiezen….

Al voor de wedstrijd doemde het Spook van de onderschatting op. “Pies of keek vanmiddag, moet je zien hoe ze er uit zien…”, riepen enkele meiden tijdens het inlopen tegen elkaar. Ik gelijk terug met: “Houwen jullie effe lekker je snaveltjes, meiden, ook een softbal kan raar rollen hoor!” Ok, ok, ik zag ook wel dat onze tegenstander precies met negen was en dat er tenminste drie niet in het juiste uniform liepen, zelfs geen rugnummer hadden, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet kunnen softballen of zo. De bondsumpires vonden het kennelijk OK… waarom eigenlijk? Omdat het breedtesport is of zo?

De eerste wedstrijd trokken onze meiden gelijk in de eerste slagbeurt van alles uit de kast: hits, foutjes afdwingen, extra honkies pakken, het kon niet op! Lekker dat Myrthe Kesseler weer op de werpplaat kon acteren, na lang geblesseerd te zijn geweest. Het werd zelf nog even een “Sister Act”, toen zijn moest pitchen op haar jonge zussie. Zussie kon een lange neus maken naar haar grote zus, want ze peuterde er een vier wijd uit.

Derop en derover werd het toch niet, want na die puntenregen in de beginfase, ging wedstrijd 1 gelijk op in de slotinnings. Het werd 11-4 (mercy rule). 

De zon liet zich vervolgens nog meer gelden en ging precies onze dug out bestralen. Eye black, natte sponzen, petjes op, liters vocht, alles werd uit de kast gehaald om het in elk geval niet van die zon te verliezen. Daar zo druk mee bezig zijnde, moest ook nog die tweede wedstrijd worden gespeeld tegen DSS, dat een prettige schaduw dug out had.

DSS nam een fikse voorsprong, tot zelfs 0-4. En aanvankelijk wilde het maar niet lukken om dat zussie van Myrthe te slopen. We raakten haar wel, maar alles ging de lucht in of werden simpele rollertjes waar hun binnenveld wel raad mee wist.

Maar gaandeweg gingen we haar toch steen voor steen afbreken en toen we niemand bij hen zagen ingooien en ook wisten dat zij een dag eerder ook al flink wat innings had gepitcht, kon je er op wachten dat onze achterstand werd teruggebracht tot…6-6 na zes innings. Wij hadden inmiddels werpster nummer drie op de plaat, Lisanne Spoor en die ging alleen maar sterker en sterker pitchen. De eerste zeven wist zij zelfs die sterke Kim van DSS uit te schakelen op strike out! Toen dus bij 6-6 onze laatste gelijkmakende slagbeurt.

We kregen een loopster op de honken en Zia Stolk kreeg uiteraard het opoffering –stootslag teken. Door de spanning stootte ze tweemaal op een wijdbal en die gingen fout. “Sla die bal dan maar weg, Zie!” en met alles wat ze in zich had, gebeurde dat ook…. Way over het hoofd van hun midveldster: walk off triple!

Es kijken of we voor de komende dubbels voldoende meiden bijeen kunnen garen, want de examens gaan beginnen en er zijn ook hier en daar nog wat vakantietjes te gaan voor sommigen.

 

Kootsj

Coach Steven Gerver liever een biertje dan waterijs

Coach Steven Gerver liever een biertje dan waterijs

Coach Kees liever twee biertjes....

Coach Kees liever twee biertjes....

Wie gaat er mee honkballen in het Olympisch Stadion op 26 mei?

Wie gaat er mee honkballen in het Olympisch Stadion op 26 mei?

De Black Socks tegen de nummer 1, het begon heel goed!