Landskampioen L&D Amsterdam is klaar voor seizoen 2020

Landskampioen L&D Amsterdam is klaar voor seizoen 2020

Nu de transferperiode is afgelopen voor de honkbal hoofdklasse presenteert het bestuur van Amsterdam Pirates met trots de selectie voor haar eerste team, L&D Amsterdam. Om te beginnen met de nieuwe hoofdcoach: Michael Duursma, oud speler van L&D Amsterdam en van het Nederlands team. Hij zal zich laten bijstaan door Allan Hazel, ook een oud speler van Pirates en Rob Cordemans als spelend pitching coach.

Het team van L&D Amsterdam heeft vooral wijzigingen bij de pitchers. Vier van onze pitchers hebben om uiteenlopende redenen besloten de club te verlaten: Kevin Heijstek, Tom Stuifbergen, Maickel Rietel (allen gestopt met hoofdklasse honkbal) en Jhan Rifaela (andere club). 

Met de versterking door Juan Carlos Sulbaran (Nederlands team), Matz Schütte (Nederlands team U23)  Jurrian Koks (ex Amsterdam Pirates) denken wij dat de pitching staff weer op het niveau is dat nodig is voor een toppositie in de hoofdklasse. Vanuit Heren 2 komt Naut Kragt over. Donny Breek, die een geweldige prestatie leverde  voor het Nederlands team tijdens het Europees kampioenschap, zal deze winter meetrainen en op het roster komen. Hij speelt echter net als Tom de Blok in de Minor League competitie in de Verenigde Staten. 

Het outfield kent ook wijzigingen. We nemen afscheid van Victor Draijer en Linoy Croes (beiden andere club). De Nederlands team spelers Gilmer Lampe en Kalian Sams, zullen samen met Denzel Richardson en Kit Gijsbers het verre veld bewaken. Roelie Henrique krijgt een utility rol, en is dus zowel in het infield als het outfield inzetbaar. Gijsbers kan zijn werpkwaliteiten verder verbeteren in het tweede team waar hij geregeld zal starten. 

De basis van het infield blijft staan met Kenny Berkenbosch, Niels van Weert en Rachid Gerard. Delano Selassa blijft bij de club, maar zal slechts beperkt beschikbaar zijn. Hij studeert in de Verenigde Staten en is naar verwachting van juni tot augustus voor L&D Amsterdam beschikbaar. Daarom komt versterking van Oliver van der Wijst Severino goed uit. Hij zal in de winter meetrainen, maar zal gedurende het jaar in Italië gaan spelen. Van der Wijst Severino komt in augustus beschikbaar, ongeveer als Selassa weer teruggaat naar de VS. Daarnaast hebben we de talentvolle binnenvelder Giovanni Perez aangetrokken.

Max Clarijs blijft natuurlijk catchen, met Rachid Gerard. Jair van Borkulo, catcher en eerste honkman van het tweede team, gaat meetrainen met het eerste team om zich op de hoofdklasse voor te bereiden. Hij is ook beschikbaar om het team te versterken als dat nodig is.

Alles bij elkaar staat er een zeer sterke slagploeg met Lampe, Sams, Richardson en Berkenbosch. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van een aantal uitstekende pitchers, maar het bestuur van de Amsterdam Pirates denkt dat er goede vervanging is gevonden. Vanaf deze week gaat L&D Amsterdam 2020 zich klaarmaken voor een nieuw seizoen te beginnen met een goede wintertraining!

In Memoriam Peter Hondius

In Memoriam Peter Hondius

Vrijwilligersdag 16 november - meld je nu aan