In Memoriam Peter Hondius

In Memoriam Peter Hondius

Ons bereikt het verdrietige bericht dat Peter Hondius is overleden.

Peter Hondius speelde een groot deel van zijn honkballoopbaan voor OVVO met wie hij ook uitkwam in de hoofdklasse. Maar hij honkbalde ook enige tijd voor Amsterdam Pirates, waar ook zijn ouders en broers en zussen geruime tijd actief waren in zowel honkbal als softbal.

Later ging hij zich meer toeleggen op softbal en speelde in de hoogste afdeling voor Thamen en TIW-Survivors. Bij deze laatste vereniging was hij ook vijf seizoenen hoofdcoach van het in de hoofdklasse spelende mannensoftbalteam.

In dezelfde periode (2001-2004) maakte Peter, samen met ondermeer Ton van Koeverden, deel uit van de coachingstaf van het Nederlands Herensoftbal Team, dat toen onder leiding stond van bondscoach Arthur Mari.

In 2005 was Peter hoofdcoach van het softbalteam van Amsterdam Pirates, dat toen in de hoofdklasse uitkwam. Tijdens dat seizoen werd hij geassisteerd door Ron van Axel Dongen. In daaropvolgende jaren bleef Peter actief als (jeugd)coach bij Amsterdam Pirates. Hij coachte verschillende teams in zowel honkbal als softbal. Tevens maakte hij enige tijd deel uit van de jeugdcommissie.

Er is gelegenheid tot condoleren op woensdag 27 november van 19.00 tot 19.45 bij Herdenkingspark Westgaarde, Ookmeerweg 275

De crematie is op donderdag 28 november om 12.45 in crematorium de Nieuwe Ooster, Kruislaan 126.

Algemene Ledenvergadering op 18 december om 20 uur

Landskampioen L&D Amsterdam is klaar voor seizoen 2020

Landskampioen L&D Amsterdam is klaar voor seizoen 2020