Sharlon Schoop naar L&D Amsterdam

Sharlon Schoop naar L&D Amsterdam

Met ingang van 26 mei versterkt L&D Amsterdam de selectie met infielder Sharlon Schoop. Schoop (32) komt over van de Norfolk Tides waar hij als free agent vertrok.

Schoop heeft de afgelopen 15 jaar in de VS in de minor leagues gespeeld, als laatste dus bij de Norfolk Tides, het AAA team van de Baltimore Orioles. Hij speelde in totaal 941 wedstrijden, kwam 3411 keer aan slag, sloeg 739 honkslagen en 46 home runs. 

In 2011 was Schoop onderdeel van het Nederlands team dat in Panama wereldkampioen werd.

“We zijn heel blij dat we Sharlon Schoop aan de selectie kunnen toevoegen. Hij gaat voor de tweede helft van de competitie en voor de Europa Cup een zeer waardevolle aanvulling voor ons infield zijn”, zegt voorzitter Koen Gijsbers van de Amsterdam Pirates.

“Iemand met zo veel honkbal ervaring, die op zo’n hoog niveau heeft gehonkbald is een fantastische aanvulling voor het team. We kijken er naar uit hem op het Loek Loevendie Ballpark aan het werk te zien”, zegt Brian Finnegan, hoofdcoach van L&D Amsterdam, het eerste team van de Amsterdam Pirates.

IMG_2895.jpeg

Eerste slagbeurt

IMG_2912.jpeg

Schoop maakte zijn debuut in de Hoofdklasse in de uitwedstrijd tegen Storks. Nadat hij om 6 uur ‘s ochtends op Schiphol was geland kwam hij om 2 uur ‘s middags voor het eerst aan slag. Hij kwam als DH één keer aan slag, sloeg een honkslag en scoorde een run. De bal is bewaard!

Terugblik op 60e verjaardag

Terugblik op 60e verjaardag

Vanaf dit weekend alle wedstrijden live op YouTube

Vanaf dit weekend alle wedstrijden live op YouTube