Landskampioen L&D Amsterdam maakt selectie 2022 bekend

Landskampioen L&D Amsterdam maakt selectie 2022 bekend

Nu de overschrijfperiode is afgelopen kunnen we het roster van 2022 bekend maken. De club heeft het beleid om ervaren spelers te combineren met jong talent doorgezet. Ook gaat het L&D team intensiever samenwerken met Heren 2. Zo worden een aantal tweede teamspelers als rookie-plus klaargestoomd voor de hoogste klasse. Een overzicht.

Natuurlijk was al bekend dat Ronald Jaarsma de nieuwe manager is, met Allan Hazel als assistent/derde honk coach. We hebben Nick Veltkamp toegevoegd aan de coaching staf als assistent van pitching coach Rob Cordemans. Nick gaat zich vooral richten op het trainen van de werpers van Heren 2 en blijft beschikbaar als werper van L&D.

De werpersstaf houdt als sterke kern Shairon Martis, Tom de Blok, Donny Breek, Mike Groen en Naut Kragt. We hebben toegevoegd Jelle van der Lelie en Connor Prins van Heren 2, Nelmerson Angela, een linkshandige werper uit Curaçao en Scott Prins, een oude bekende van de Pirates. Luuk ter Beek komt goed terug van zijn ongeval en is weer lekker aan het trainen. 

In de achtervang worden Sicnarf Loopstok en Rashid Gerard versterkt met de talentvolle rookie Luca Pastor van Heren 2. Max Clarijs is helaas gestopt met honkbal en richt zich verder op zijn maatschappelijke carrière.

De basis van het binnenveld blijft gehandhaafd met Kenny Berkenbosch, Emilson Haswell, Sharlon Schoop, Rashid Gerard en Delano Selassa. Dit team wordt aangevuld met de veelzijdige Rachid Engelhardt, Tommy van de Sanden die nu nog in de USA studeert en Rafael Smeenk die als rookie-plus het team komt versterken vanuit Heren 2 als dat nodig is. Niels van Weert is na vele jaren gestopt met honkbal spelen maar blijft als teammanager van TeamNL betrokken bij onze sport. 

Voor het buitenveld was al bekend dat Gilmer Lampe afscheid van de Pirates had genomen. Hij heeft uiteindelijk besloten opnieuw in Italië te gaan spelen. Verder is het sterke buitenveld gehandhaafd met Denzel Richardson, Kalian Sams, Roelie Henrique en Kit Gijsbers. Kit herstelt van een serieuze blessure en gaat eerst in het tweede team spelen. Rachid Engelhardt is ook beschikbaar voor het buitenveld. Evenals Luca van Gorkum die als rookie-plus kan bijspringen vanuit Heren 2.

Het bestuur wil graag Max Clarijs en Niels van Weert hartelijk danken voor alle mooie jaren bij L&D Amsterdam. Wij wensen beide veel succes in de toekomst, en zijn ervan overtuigd beide wel af en toe op de tribune terug te zien! Ook bedanken we de spelers die zijn overgeschreven naar andere clubs voor hun inzet voor de Pirates.

Al met al staat er weer een topteam voor 2022. Het team zal op volle sterkte zijn bij de European Champions Cup die dit jaar wordt gehouden in Bonn van 7 tot 11 juni 2022, een mooie gelegenheid voor onze supporters om het team te ondersteunen!

Coaching
Ronald Jaarsma 17 manager
Allan Hazel 44 ass/3B coach
Rob Cordemans 38 pitching coach
Nick Veltkamp 24 ass pitching coach
Matthijs Bakker teammanager
Hans Vader team coördinator
Pitching
Nelmerson Angela 54 LHP
Luuk ter Beek 77 RHP
Tom de Blok 20 RHP
Donny Breek 18 RHP
Mike Groen 51 RHP
Naut Kragt 66 RHP
Jelle van der Lelie 29 RHP
Shairon Martis 64 RHP
Connor Prins 48 RHP
Scott Prins 32 RHP
Catching
Sicnarf Loopstok 26 R/R
Luca Pastor 33 R/R
Rashid Gerard 25 R/R
Infield
Kenny Berkenbosch 10 R/R
Rachid Engelhardt 13 R/R
Emilson Haswell 22 R/R
Rashid Gerard 25 R/R
Sharlon Schoop 15 R/R
Tommy van de Sanden 23 R/R
Delano Selassa 2 R/R
Rafael Smeenk 11 R/R (rookie plus)
Outfield
Rachid Engelhardt 13 R/R
Kit Gijsbers 6 R/R
Luca van Gorkum 78 R/R (Rookie plus)
Roelie Henrique 9 R/S
Denzel Richardson 8 R/R
Kalian Sams 7 R/R
Medische staf (FysioHolland)
Arts via Topsport Amsterdam
Martijn Smink fysiotherapeut
Timen Hartog fysiotherapeut
Pauline van der Ven fysiotherapeut

Algemene Ledenvergadering op 18 december

Herfstschool Jeugdsoftbal volgeboekt zonder flyer

Herfstschool Jeugdsoftbal volgeboekt zonder flyer