Complete Line-up L&D Amsterdam bekend

Complete Line-up L&D Amsterdam bekend

Zoals elk jaar vindt er in de hoofdklasse een stoelendans plaats. 2019 is een belangrijk jaar voor L&D Amsterdam en haar spelers. Dit jaar wordt de hoofdklasse in een verkort tijdsbestek gespeeld vanwege de verplichtingen van het Koninkrijksteam. De Holland Series kent op 1 september zijn laatste wedstrijd. Begin juni spelen L&D Amsterdam en Neptunus de Europa Cup 2019 in Bologna, Italië.

Denzel Richardson

Denzel Richardson

Verschillende spelers willen zich kwalificeren voor het Koninkrijksteam en de competitie is daarvoor een belangrijk middel. Dit jaar is er een U23 Europees kampioenschap in juli en speelt het A-team het Europees Kampioenschap en het Olympisch Kwalificatietoernooi in de maanden september en oktober. 

Tom Stuifbergen

Tom Stuifbergen

Onze pitchingstaf kent een aantal grote veranderingen. Helaas hebben Kyle Ward en Robin Schel te kennen gegeven niet verder in de hoofdklasse te willen spelen. Dat is een fors verlies van twee goede pitchers, waarbij Kyle de derde starter van het team was. We zijn gelukkig in staat geweest in goede vervanging te voorzien. Tom Stuifbergen en Mike Groen zijn overgekomen van DSS. Tom is een oude rot in het vak en Mike speelt in het NL-team U23. Met het behoud van Rob Cordemans, Kevin Heijstek, Jim Ploeger, Maickel Rietel en Nick Veltkamp staat er een stabiele werpploeg. Werpers Jerremyh Angela en Tom de Blok staan ook op het rooster en spelen momenteel in de USA. Wanneer hun seizoen aldaar eerder eindigt dan de Nederlandse competitie zullen zij het team versterken.

Roelie Henrique

Roelie Henrique

Slagploeg

Ook in de slagploeg zien we veranderingen. Remko Draijer heeft ervoor gekozen niet langer in de hoofdklasse te spelen en verhuist naar zijn oude team. Nick Urbanus heeft besloten zich voorlopig te concentreren op zijn maatschappelijke carrière en is gestopt. Catcher Rodney Daal is overgestapt naar HCAW. L&D Amsterdam is in staat geweest de slagploeg te versterken met een aantal toppers: Gilmer Lampe, die vorig jaar kampioen was met Fortitudo Bologna speelt komend seizoen bij L&D Amsterdam. Denzel Richardson, top 4 slaggemiddelde met .343 in de hoofdklasse van 2018 is overgekomen van DSS. Roelie Henrique, top 3 slaggemiddelde met .352 en de speler met de meeste gestolen honken, komt terug naar Amsterdam samen met het talent Delano Selassa. Roelie en Delano speelden infield bij HCAW.  Er staat een stevige ploeg, met het behoud van Kenny Berkenbosch, catcher Max Clarijs, Linoy Croes, Victor Draijer, Rashid Gerard en Niels van Weert. Kalian Sams zal dit jaar uitkomen in een independent league in North Carolina, maar zal het L&D-team versterken als zijn competitie eerder is afgelopen dan de Hoofdklasse. 

Coaching

De coaching staff is ook op volle oorlogssterkte: Hoofdcoach Brian Finnegan, een oude bekende van de club en al eerder hoofdcoach geweest vervangt Charlie Urbanus. Roeland Henrique, vorig jaar hoofdcoach van HCAW assisteert hem als bench coach en vervangt Randell Hannah. Rob Cordemans blijft speler/pitching coach. De teamleiding wordt aangevuld met twee teammanagers, Hans Vader en Matthijs Bakker.

Coach Finnegan heeft ervoor gekozen ook een aantal spelers van Heren 2 uit de overgangsklasse te laten wennen aan de hoofdklasse. Om die reden heeft hij pitcher/OF Kit Gijsbers en catcher/utility speler Aidan Finnegan opgenomen op het rooster. Beide blijven overigens tevens spelen in de overgangsklasse, maar zijn gerechtigd een beperkt aantal innings in de hoofdklasse uit te komen.

Volledige line-up

Speler Positie Rugnummer
Delano Selassa IF 2
Gilmer Lampe OF 3
Kalian Sams OF 7
Denzel Richardson OF 8
Roelie Henrique IF 9
Kenny Berkenbosch IF 10
Max Clarijs C 12
Kevin Heijstek P 13
Tom de Blok P 20
Jerremyh Angela P 21
Aidan Finnegan IF/OF 22
Victor Draijer OF 23
Nick Veltkamp P 24
Rashid Gerard IF/C 25
Tom Stuifbergen P 26
Linoy Croes OF 27
Niels van Weert IF/OF 34
Rob Cordemans P 38
Maickel Rietel P 46
Jim Ploeger P 50
Mike Groen P 51
Kit Gijsbers 55
Coach Positie Rugnummer
Brian Finnegan Hoofd coach 59
Roeland Henrique Bench coach
Rob Cordemans Pitching Coach 38
Hulp gezocht

Hulp gezocht

Hoe krijg ik mijn team met stoere foto's goed in de KNBSB App?

Hoe krijg ik mijn team met stoere foto's goed in de KNBSB App?