Inhaalwedstrijd L&D Amsterdam tegen DSS draait uit op winst

L & D zette weer de puntjes op de i.

Dinsdag 1 mei mochten we de afgelaste wedstrijd van zondag jl. inhalen. Het leek dat deze en avond ons wederom naar het poolgebied zou brengen, maar de sneeuwexpres reed niet en bleek alles gelukkig mee te vallen.

Aanvankelijk leken de 1e 3 innings op het begin van de zaterdageditie, maar in de 4e inning liet Amsterdam zijn tanden zien. Helaas belandde een schitterende uithaal van Max op bovenrand van het hek en sprong helaas weer terug in het veld, zodat de bal in spel bleef (conform de spelregels) en kon slechts een tweepitter op de scorekaart worden gezet. De toon was gezet en één inning later kregen we met nul man uit de honken vol. Door honkslagen en het inbrengen van de bal werd de druk te groot voor de Haarlemmers, met als gevolg dat er fouten werden gemaakt en de 0-4 op het scorebord stond. Even leek het wapengeweld even te stagneren en dachten de Haarlemmers weer aan hun strijdbaarheid in de vorige wedstrijden, maar ondanks drie bezette honken met 0 nullen kwamen ze niet verder dan 1 punt. Hierna pakte onze brigade de draad weer op en wist in de volgende innings een degelijke voorsprong op te bouwen en kwamen we niet meer in gevaar en stond er na 9 innings een degelijke 1-8 op het scorebord. Jammer dat onze linksvelder met een enorme duik à la Frans de Munck een line drive trachtte te vangen. Helaas kreeg hij de bal niet onder controle, anders hadden we kunnen genieten van een ware MLB-actie, die morgen nog eens 20 keer herhaald zou zijn geweest.

Donderdag naar “Harry’s Place” alwaar we onze Brabantse vrienden mogen ontvangen, zaterdag de slag om Slotbossetoren en zondag het knusse stadion Ookmeer.

Uw vliegende reporter

Frans de Munck was ooit keeper bij DOS (Utrecht), Fortuna ’54 en het Nederlands Elftal met de schitterende bijnaam De Zwarte Panter

 

Ome Loek gooit een balletje met Pupillen 5

Ome Loek gooit een balletje met Pupillen 5

L&D Amsterdam start met 1-1 en mag dinsdag weer

L&D Amsterdam start met 1-1 en mag dinsdag weer