L&D Amsterdam tegen Quick Amersfoort, hoe liep het af?

Zoals aangekondigd stond nostalgie hoog in het vaandel. Amersfoort werd het op Hemelvaartsdag ons reisdoel en een maal aangekomen in de Dorresteinsesteeg 2 konden we al snel de handen schudden van vele oude bekenden uit de roemrijke dagen van Quick Amersfoort, een vereniging die onomwonden historie heeft geschreven in het Nederlandse honkbal.
Onder lekkere weersomstandigheden en ten aanschouwen van het rijkelijk toegevloeide publiek bleek in de 2e inning na een mislukte rundown actie Amsterdam de defensie van de voormalige koffiebranders te doorbreken en stond na 5 innings een duidelijke 0-9 op het scorebord en dacht eenieder dat we binnen de twee uur op een 7 innings-potje werden getrakteerd. Helaas stokte op de goede momenten de Amsterdamse aanval en ondanks de vele kansen gingen we na 9 innings in 2.20 uur naar huis of zoals uw reporter naar het terras om nog even oude herinneringen op te halen met de vele bekenden uit de gloriedagen onder Caribische sferen.

Zaterdag op een zonovergoten Ookmeer bleken de Amersfoorters aanvankelijk snel het initiatief te nemen. Onze defensie kwam niet goed in hun ritme en konden de scorers al in de 2e inning een 2-0 achterstand noteren. Moeizaam, maar met goed aanvalswerk wisten we het tij tijdig te keren en mede dankzij degelijk veldwerk en goed slaan konden we weer 2 punten toevoegen en aan Harry en kompanen verslag uitbrengen over de 8-4 overwinning, daar zij meer gehaktballen hebben voorbij zien komen als honkballen.

Het weer voor de zondag bleef twijfelachtig doch om 2 uur kon de plaatscheidsrechter “play ball” afroepen. Helaas wist het Amersfoortse publiek vandaag de weg naar hun stadionnetje niet te hebben gevonden en onder druilerige weersomstandigheden was er geen houden meer aan met het Mokums slaggeweld. In de 1e 7 stond er ook een overtuigend 15-1 op het scorebord. Helaas kwamen de gelijkmakende niet schadevrij door maar bij een 5-15 stand konden we gelukkig huiswaarts, want ik denk dat niet niemand er gelukkiger van zou worden om er nog een paar innings aan te voegen.

 

Uw vliegende reporter.

 

Donderdag our playground, waarna we zaterdag naar de Haagse kust reizen naar het domein van Storks. Wederom een stukje honkbalgeschiedenis.

 

Hoe je in de regen toch kan worden afgedroogd. Heren 4 - North Stars

Moederdag bij de Pirates

Moederdag bij de Pirates