L&D Amsterdam start met 1-1 en mag dinsdag weer

L&D Amsterdam start met 1-1 en mag dinsdag weer

Een prachtig wedstrijdverslag van Willem Broertjes bereikte ons. Aanstaande dinsdagavond mag L&D Amsterdam weer aan de bak, in Haarlem bij DSS. 


L & D had moeilijke seizoenstart

Donderdagavond 26 april konden we eindelijk richting Haarlem gaan om te zien hoe onze zwart-gele brigade de strijd aanging tegen DSS voor de competitiestart.

Halverwege de wedstrijd kwamen we op een 2-0 voorsprong, maar wisten de voorsprong niet uit te breiden, ondanks de diverse mogelijkheden en de strijdbare muggen roken hun kans en wisten in de laatste een voorsprong te nemen naar 5-2. In de 1e 9 werd nog een verwoede poging gedaan het tij te keren, maar voor alles wat Amsterdam was kwamen we niet verder dan één punt en keerden we zo snel mogelijk huiswaarts om de kachel weer op te porren, want deze avond was voor een ieder op en rond het veld een strijd om de ijsberen van het veld te houden.

Zaterdag op Ookmeer, alwaar we na een korte maar krachtige openingsceremonie, moesten trachten de nederlaag van donderdag goed te maken. Op ons splinternieuwe veld ontpopte zich een close game met goede werpers en uitstekend veldwerk, die de ware liefhebbers deed smullen. De 0-0 bleef lang op het scorebord staan en we dachten we Sjaak Heegman uit Limburg moesten halen om deze stand om te roepen, maar met 2 honken bezet in de 8e inning wist onze jeugdige debutant met een ware driepitter 2 punten over de thuisplaat te brengen. Dat DSS strijdbaar bleef, bleek in de 9e inning en ze wisten de honken vol te krijgen met 2 nullen. De nerveus geworden Pirates-schare kon gelukkig ademhalen, daar een infieldhit goed werd verwerkt en we opgelucht het glas met gepaste trots konden heffen bij Harry.

Met het idee nog een gezellig dagje Haarlem aan dit weekeinde toe te voegen, maar helaas toen onze sprinter Sloterdijk amper had verlaten ontvingen we van Harry de tijding, dat we naar Ookmeer konden terugkeren. Halverwege, dus op station Halfweg, zetten we weer koers naar het Herman Bonpad, alwaar Heren 2 hun wedstrijd tegen het zondagteam van Alcmaria konden verspelen. Veld 1 bleef in uitstekende staat met de waarschuwing dat men bij head-first slidings nog wel eens doorgleed door de combinatie water en kunstgras.

Uw vliegende reporter

Voor de jongeren onder ons:

Haarlemmers werden ooit “muggen” genoemd in een of andere strijd in vroegere eeuwen door de Amsterdammers. Om het compleet te maken Amsterdammers werden wederzijds “stoepenschijters” genoemd.

Sjaak Heegman was ooit de vertegenwoordiger uit Limburg die op de radio in de tijd zonder computers, teletekst e.a. altijd de amateurvoetbaluitslagen voorlas van het district Zuid.

Inhaalwedstrijd L&D Amsterdam tegen DSS draait uit op winst

Opening day groot succes met klein beetje regen

Opening day groot succes met klein beetje regen