Winst Pupillen 3 en NK Little League

Winst Pupillen 3 en NK Little League

Tijdens een prachtig en warm Pinksterweekend waren veel jonge honkballers naar Almere afgereisd om aldaar het NK Little League te spelen, waarover hieronder een kort verslag. Want er speelden behoorlijk wat Piraten mee. Daarnaast werden er ook nog enkele competitiewedstrijden door Pirates Pupillen gespeeld. Daar beginnen we mee.

Pupillen 3 veel te sterk voor Badhoevedorp PH1

Afgelopen zaterdag speelde Pupillen 3 uit tegen Badhoevedorp PH1 en het werd een forse overwinning voor Pirates. Het begon al meteen in de 1e inning toen Tijn een dubbele honkslag en daarmee de eerste run binnensloeg. De Pirates waren los en scoorden 6 keer en ze gingen de volgende inningen gewoon door. Samuel leidde met 2-voor-4 in hits, maar iedereen kwam op de honken met hits en walks. Ook waren er 8 gestolen honken met Sam als de meeste actieve loper. Mace begon als werper. Hij kreeg 3 hits en 2 runs tegen in 2 innings, terwijl hij 5 strikeouts gooide. Daarna kwam Tijn die in de 3e inning 3 strike outs achter elkaar gooide. Na slechts 10 ballen was deze slagbeurt voor Badhoevedorp alweer voorbij, en Tijn werd door het hele team toegejuicht. In de 4e en laatste inning scoorde Badhoevedorp nog wel 2 keer op wat duidelijk een foutslag was. Maar dat mocht de pret niet drukken. Tijn gooide daarna nog 2 strike outs en de wedstrijd was voorbij. Eindstand 20-4 voor Pirates.

Pupillen 2 wint duidelijk tegen Hoofddorp Pioniers PH3

Wat vooraf een spannende wedstrijd leek te gaan worden, mondde uit in een duidelijke overwinning voor Pupillen 2 uit tegen Hoofddorp Pioniers PH3. Eindstand 19-7 voor Pirates, dat nog steeds ongeslagen aan de leiding gaat.

Little League Amsterdam verliest finale NK tegen Kennemerland

Het was weer een prachtig Little League tournooi, dit jaar in Almere. Het Amsterdamse Little League had een fors aantal Pirates in de gelederen en domineerde het NK Little League tot aan de finale. Op zaterdag werd met ruime cijfers gewonnen van Eastern Athletics (16-0) en The Hague Bears (26-0). Op zondag werden Brabant en Kennemerland opzij gezet met respectievelijk 12-1 en 6-1. Dus ging Amsterdam probleemloos door naar de finaleronde. In de halve finale was Amsterdam duidelijk te sterk voor Rotterdam mede door sterke pitching van Otis Ward. Eindstand was 10-0 en dus op naar de finale waar Kennemerland wederom de tegenstander was. Voor een groot publiek was de spanning waarschijnlijk toch net even te veel. Opeens liep het stukken minder, zowel met het werpen als het slaan. Dat laatste kwam ook door een enorm sterk optreden van pitcher Miguel Willem van Kennemerland. Hij gooide de hele wedstrijd uit. De eindstand werd 10-1 voor Kennemerland, een enorme teleurstelling maar ook een wijze les voor het team van Danny Rombley, Jair Roseburg en Jeff Delfina. Toch is een felicitatie op zijn plaats, fantastisch gespeeld jongens!  Mocht je nog wedstrijden terug willen kijken, ga dan naar: http://www.meridix.com/archive.php?liveid=NKLLDay1

Meer finales voor Amsterdamse teams op NK Little League 2018

Het Amsterdamse Intermediate League team stond dit jaar onder leiding van Pepijn Beerman en Byron Ward. Helaas was dit jaar geen succes. Op zaterdag werd twee maal verloren en dat betekende meteen het einde van het tournooi. Junior League Amsterdam ging wel uitstekend en haalde de finale. Op zondag werd gewonnen van Noord en verloren van Rotterdam, en in de laatste poulewedstrijd tegen Noord-Holland ging de winst weer naar Amsterdam, dat dit jaar onder leiding stond van Etienne Sandel, John Debbaut en Enigmar Calliste. In een spannende halve finale werd Kennemerland met 4-2 verslagen. In de finale was Rotterdam echter weer te sterk en verloor Amsterdam met 1-4. Het Amsterdamse Senior League haalde ook de finale. De openingswedstrijd ging nog net verloren tegen Rotterdam, maar daarna rijgde Amsterdam de ene overwinning aan de ander. Het team onder leiding van Frank Verwoest en Jesse van Koeverden ging door naar de halve finale waar The Hague Bears met 7-4 werd verslagen. In een superspannende finale was Rotterdam toch weer net te sterk en werd met 1-0 verloren. Geen Amsterdamse teams als winnaar dus dit jaar, maar wel een fantastisch tournooi met mooie wedstrijden, een strakke organisatie en heerlijk weer. Op naar volgend jaar!

Pupillen 1 wint Ramstein tournooi

Pupillen 1 wint Ramstein tournooi

Rob Cordemans nog 10 strikeouts verwijderd van record

Rob Cordemans nog 10 strikeouts verwijderd van record