Spannende start Pupillen-seizoen

Spannende start Pupillen-seizoen

De eerste wedstrijden van het nieuwe honkbalseizoen zijn gespeeld. De kop is eraf, tijd voor een eerste rondgang langs de Pirates Pupillenteams. Het blijkt voor veel teams een spannende start van het nieuwe Pupillen seizoen.

Pupillen 1 levert spannende strijd met HCAW en wint van UVV

Van het kampioensteam van vorig jaar is slechts één speler over, en dus moet Pupillen 1 helemaal opnieuw worden opgebouwd. Met nieuwe spelers van verschillende teams en clubs, en met twee nieuwe coaches: Frank Verwoest en Edward Kreuning. Toch is de ambitie om een plek in de play offs van de landelijke 1e klasse te veroveren. Het seizoen startte meteen goed met een thuiswedstrijd tegen het altijd sterke HCAW. De eerste wedstrijd werd nagelbijtend spannend en was een echt pitchers duel. Bradley begon met werpen en kreeg slechts 1 run in de 1e inning tegen. Jesse hield in het laatste deel de boel dicht. En omdat ook Pirates alleen in de 1e inning 2 runs scoorde werd zo een nauwe overwinning veiliggesteld: 2-1. De tweede wedstrijd was zelfs nog spannender. Pirates kwam wederom op een 2-1 voorsprong in de 1e inning, maar in de 2e inning werd het 4-2 voor HCAW. In een lange 3e inning liep HCAW zelfs uit naar 7-2, vooral door veldfouten. Maar Pirates kwam diezelfde inning miraculeus terug tot 7-7 waarbij op een mooie hit van Kaj de gelijkmaker werd gescoord. Helaas liet Pirates nog wat spelers op de honken bij de laatste uit, dus 7-7 was ook de eindstand. Een gelijkspel dat voor beide teams ook wel een verdiende uitkomst was.

Het weekend erna werd de uitwedstrijd tegen Eurostars uit Capelle afgelast en dus kwam in het Paasweekend UVV uit Utrecht op bezoek. De eerste wedstrijd werd een afgetekende winst voor Pirates met mooie hits van oa. Kenji en Dean, en een prachtige homerun van Jorrit. Eindstand 17-2. Ook de 2e wedstrijd werd met 10-2 gewonnen. Daarmee is Pupillen 1 goed begonnen, maar is er nog een lange weg te gaan. Komende zondag 28 april staat de topper Pirates PH1 – Neptunus PH1 op het programma, thuis vanaf 14.00 uur. Komt allen kijken!

Pupillen 2 heeft prima start met winst tegen Birds en Neptunus PH2   

Pirates heeft dit seizoen zelfs twee teams in de 1e klasse. Pupillen 2, het jonge team van coaches Bas Kuijer, Evelien Bode en Marcel Hertroijs, kent een prima start. De eerste wedstrijden tegen Birds uit Zoetermeer werden met ruime cijfers gewonnen: 12-4 en 16-6. Een week later was Neptunus PH1 de tegenstander, dit jaar duidelijk de favoriet. Maar Pirates PH2 bood goed partij.  De eerste wedstrijd won Neptunus duidelijk met 11-2. Ook in de 2e wedstrijd nam Neptunus snel een forse voorsprong. Maar Pirates kwam in de 2e inning knap terug en werd het een leuke pot. Uiteindelijk ging die helaas toch verloren met 5-9. Dit Paasweekend was Neptunus PH2 aan de beurt, want ook Neptunus heeft dit seizoen 2 teams in de 1e klasse. De 1e wedstrijd werd nog spannend want na een 6-0 voorsprong kwam Neptunus sterk terug. Maar Pirates won met 6-4. De 2e wedstrijd was een duidelijke overwinning voor Pirates dat het 2e team van Neptunus met 11-1 versloeg. Guido gooide sterk met maar liefst 7 strike outs. Mace sloeg een homerun. Al met al een prima seizoenstart met leuk spel en goeie inzet. Ga zo door. Hun volgende wedstrijd is thuis op zondag 5 mei tegen Hoofdorp Pioniers om 12.30 uur, dat momenteel bovenaan staat. Dat wordt een topwedstrijd, dus zeker waard om te gaan kijken. 

Pupillen 3 speelt gelijk tegen North Stars PH1

Het 3e pupillenteam van Pirates staat dit seizoen onder leiding van Huib Stam en Tijn de Boer. Zij hebben het op zich genomen dit team verder te brengen in de 2e klasse. Pupillen 3 is een nieuw team met spelers uit diverse teams en een enkeling van buiten. De eerste wedstrijd was uit tegen Amsterdam North Stars PH1. Het ging meteen los in de eerste inning want Pirates scoorde vijf keer en North Stars vier keer. In de 2e inning liep North Stars uit maar in de 3e en 4e inning scoorde Pirates weer volop, en stond daarmee 13-8 voor. Alleen nog de gelijkmakende slagbeurt, en die werd enorm spannend. North Stars scoorde maar liefst 5 keer en wist daarmee de eindstand gelijk te trekken: 13-13. Dat was helaas de enige wedstrijd die Pirates tot nu toe heeft gespeeld. Op zaterdag 11 mei speelt Pupillen 3 uit tegen Badhoevedorp PH1, en dat wordt zeker weer spannend.

Pupillen 4 wint nipt van OVVO PH1

In dezelfde 2e klasse-poule als Pupillen 3 komt ook Pupillen 4 uit. Dit jonge team staat onder de bezielende leiding van Arwin Zijl en Tonny Cohen. De eerste wedstrijd was een spannende pot tegen OVVO PH1 met veel runs aan beide zijden door hits maar ook aardig wat walks. Uiteindelijk kwam Pirates als winnaar boven met een krappe 15-14 eindstand. Ook voor Pupillen 4 was dit nog de enige wedstrijd. Zaterdag 4 mei spelen ze uit tegen Badhoevedorp PH1 dat aan de leiding gaat in deze poule. Succes!

Pupillen 5 en 6 lekker bezig in de 3e klasse

Pirates Pupillen 5 is nu met afstand ons beroemdste Pupillen-team met een prachtig artikel en foto in het Parool, zoals hierboven is te zien. Wat een mooie reclame was dat! Dit jonge team van coaches Monique Valies en Rogier van der Poel is dit seizoen van de Majors doorgestroomd naar de 3e klasse. Hun openingswedstrijd tegen DVH PH1 werd maar net verloren: 8-6 voor DVH. Een week later volgde in de kou de 2e wedstrijd tegen Olympia Haarlem PH1. Die bleek een maatje te groot en de wedstrijd ging ondanks goed spel met 9-14 verloren. Pupillen 6 wordt geleid door Robert Swart en Natalie Visser. Hun openingswedstrijd tegen Vennep Flyers PH2 werd meteen gewonnen met 8-3. Op Paaszondag speelden ze hun tweede wedstrijd thuis tegen Kinheim PH2. Dat werd een superspannende pot met voor de 3e klasse onwaarschijnlijke uitslag van 2-3. Voor Kinheim helaas, maar het geeft wel de potentie van dit jonge team aan. Geniet van het spel en ga zo door!

 

Op 18 mei vieren we het 60 jarig bestaan

Op 18 mei vieren we het 60 jarig bestaan

L&D Amsterdam - Neptunus: De Samenvatting