Amsterdam wint NK Little League 2x

Amsterdam wint NK Little League 2x

Tijdens het Pinksterweekend was het weer tijd voor het NK Little League. Door heel Nederland waren teams geselecteerd en ze hadden zich goed voorbereid. Want de hoop van elke speler is natuurlijk om uiteindelijk in augustus naar de Little League World Series in de VS te mogen gaan. Maar dat is een lange weg. De teams van Amsterdam, met daarin veel talenten van Pirates, hebben uitstekende gespeeld. Maar liefst twee Amsterdamse teams hebben gewonnen en mogen door naar het EK. Voor hun gaat de droom door.

Little League Amsterdam had weer veel energie gestoken om teams bijeen te krijgen. Dat begon in april met de open trainingen, onder meer op het Museumplein, waar teams werden geselecteerd. Het Amserdam Little League Baseball team (10 – 12 jaar) staat dit jaar weer onder leiding van onze eigen Pirates coaches Byron Ward, Pepijn Beerman en Rikkert Faneyte. Het team had aardig wat Pirates-spelers, waaronder Kenji Pleizier en Kaj Barry van Pupillen 1, maar ook Otis Ward, Zico Atmopawiro, Takara Miyoshi van Aspiranten 1. Verder was er een groot contingent aan jonge Diamonds Amsterdam-talenten en enkele jonge maar sterke Japanse spelers van Thamen.

Dit team was overduidelijk de sterkste en werd de terechte Nederlands kampioen. In de poulefase versloegen ze teams uit Den Haag, Midden Nederland en Noord-Holland. Alleen tegen Brabant werd gelijk gespeeld. In de halve finale werd Oost-Nederland weggezet met 10-0. In de finale moesten ze het opnieuw opnemen tegen Valley Hitters uit Midden-Nederland. Grappig genoeg kende dit team ook een paar bekende Pirates-talenten, zoals Jorrit Patist en Kimi Verkruyssen van Aspiranten 1 en Boris Kraan van Pupillen 1. Daarmee was de finale een waar Pirates-festijn. De winst ging met 9-1 naar Amsterdam, met een prachtig pitcher-optreden en een homerun van Otis Ward. Zij mogen van 19-27 juli naar het EK Little League in Polen en kunnen proberen daar een ticket naar de VS te bemachtigen.

Het Amsterdamse Intermediate League team (11 – 13 jaar) kende ook een sterke Pirates vertegenwoordiging met spelers als Elton Rene, Ginio Provence, Noah Callender en Valentijn Rodriguez van Aspiranten 2. Ook Diamonds Amsterdam vaardigde met Jamie Beerman, Maxwell Cornelissen en Sol Fahner drie talenten van Pirates-huize af. Amsterdam won zijn eerste drie wedstrijden op het NK tegen Noord-Holland, Brabant en Midden-Nederland. De laatste poulewedstrijd tegen Den Haag werd verloren, maar deed er niet meer toe. Amsterdam was al geplaatst voor de finale. In de finale was wederom Den Haag de tegenstander. Met Maxwell op de heuvel was Amsterdam veel te sterk. 7-0 voor Amsterdam, en zij gaan 9 t/m 12 juli naar Tsjechië voor het EK.  Succes daar, en probeer een ticket naar de VS te winnen!

Het Amsterdamse Senior League team had dit jaar een sterk team bijeengebracht met een groot contigent van Diamonds Amsterdam, maar ook met Pirates talenten Jesse de Graaf en Jonathan Kuipers van Aspiranten 1. In de poulefase werden alle wedstrijden gewonnen tegen Noord-Holland, Oost-Nederland, Den Haag en Rotterdam. In de halve finale kwam het tegen Kennemerland te staan en dat werd een spannende wedstrijd waar Amsterdam de sterkste was. In de finale kwam Amsterdam weer tegen Rotterdam uit, een klassieker en superspannende finale. Helaas werd nipt met 2-3 verloren en kwam er zo een eind aan deze editie voor dit team.

Ook de Junior League softballsters Northern Warriors bestond uit een forse afvaardiging van Pirates met talenten Ella Boodie, Emma Croes, Indi van Kanten, Lizzy de Boer, Norah van Essem, Mara Vonk en Tamar Biervliet van Aspiranten 1. En ook de coaches onder leiding van Kees van Vegten waren allemaal Piraten. In de poulefase wonnen zij van Brabant en Zuid-West Nederland, en verloren nipt van Kennemerland. Daarmee plaatsten ze zich wel voor de halve finale. Helaas bleek Zuid-West Nederland daarin ditmaal te sterk, en dat was waar het voor hen ophield. Maar goed gedaan meiden!

Black Socks twee innings onder druk, winnen toch ruim

Pupillen 1 in Rammstein

Pupillen 1 in Rammstein