Pupillen 1 wint Ramstein tournooi

Pupillen 1 wint Ramstein tournooi

Afgelopen vrijdag reisde Pupillen 1 weer af naar Ramstein in Duitsland voor het jaarlijkse honkbalfestijn de Ramstein Rumble. Teams uit Nederland, Duitsland, België en Engeland waren naar de Amerikaanse luchtmachtbasis gekomen voor een heerlijk tournooi vol goed honkbal en een fantastische sfeer. Pirates Pupillen 1 was erop gebrand goed voor de dag te komen, want dit zou zomaar eens de laatste keer zijn dat coaches Pepijn Beerman en Byron Ward met de winst naar huis konden terugkeren. Dit was hun 3e en waarschijnlijk laatste tournooi als coach, en ook als jonge pupil hadden ze zelf bij Ramstein gespeeld. Maar nog nooit gewonnen. Zou het dit jaar lukken?

Pirates begon in een geheel Nederlandse poule door een late afzegging van de Wiesbaden Red Barons. De eerste dag begon voorspoedig met een 7-1 winst op Hoofddorp Pioniers, waarbij Pirates duidelijk de overhand had met sterke pitching, mooie hits en vooral goed veldspel. Vervolgens werd ook van Neptunus gewonnen met 10-7. Beide teams waren zoals altijd aan elkaar gewaagd, maar Pirates was vanaf het begin de sterkste. Bij de laatste poule-wedstrijd tegen wederom Neptunus was de koek op. De hitte en vermoeidheid sloegen toe en er werden meer fouten gemaakt, terwijl Neptunus de geest kreeg. Het werd 2-11 voor Neptunus. Beide teams gingen wel door naar de halve finales.

In de halve finale trad Pirates aan tegen de thuisploeg KMC Ambassadors. Naar deze wedstrijd was lang uitgezien, beide teams hadden elkaar al eerder dit jaar in de finale van het Braschaat tournooi getroffen. Ook nu werd het weer een superspannende wedstrijd met zelfs een dramatisch slot. Pirates was sterk aan slag met in totaal 10 hits waarbij Jamie, Sol en Maxwell meerdere hits hadden. Maar het veldspel was aan beide kanten uitstekend. Pirates kwam snel op een voorsprong met 2 runs in de 1e inning en 1 run in de 2e inning. Maxwell begon ook als werper en hield in beide innings de score op 0. Maar in  de 3e inning scoorde KMC Ambassadors drie maal en was de stand gelijk. In de 4e inning werd niet gescoord en was reguliere speeltijd voorbij. Een tiebreak waarbij beide teams begonnen met het 2e en 3e honk bezet als ook 1 uit. Jamie opende de score en daarna liep Pirates uit naar 6-3. Toen kwam KMC Ambassadors aan slag. Doordat een 3e strike doorschoot kwam hun eerste slagman toch op de honken, en scoorde KMC Ambassadors. 6-4.

Wat daarna volgde was bijna te bizar voor woorden, en in ieder geval vol drama. Er staat een video van het hele gebeuren op de Facebook-pagina van Pirates Pupillen 1, een aanrader en inmiddels al meer dan 400 keer bekeken. Bij de volgende worp van slotwerper Sol liep catcher Jorrit richting 1e honk omdat de loper op het 1e honk dreigde te gaan stelen. Hierop begon de loper op het 3e honk naar thuis te rennen. Jorrit rende snel terug en kon hem net op tijd en echt vlak voor de thuisplaat uittikken. 2 uit. Vervolgens rende de loper op 1e honk alsnog richting het 2e honk. Jorrit gooide de bal echter meteen strak naar kortestop Jamie die hem uittikte. 3 uit, einde wedstrijd. Pirates naar de finale.

In de finale was wederom aartsrivaal Neptunus de tegenstander, want zij hadden de London Archers verslagen in de andere halve finale. Dit werd een wedstrijd van echt enorm hoog niveau, en een nagelbijter van de bovenste klasse. Vooral de pitching was van beide zijden van absolute topklasse, maar ook het veldspel kon zich meten met de besten. Otis begon als startwerper en hield meer dan 4 innings de 0. Met vijf strike outs en 1 walk hield hij Neptunus kort, maar hij kon ook rekenen op een zeer solide infield met een hoofdrol voor Jamie en Takara (op respectievelijk korte stop en 2e honk) die elk meerdere fantastische defensieve plays maakten. Maar ook de pitching en het veldspel van Neptunus was uitermate sterk. Scoren was zeer moeilijk deze wedstrijd. Maar in de 2e inning kwam Pirates erdoorheen met 1 run waarbij invaller Mihai scoorde op een RBI van de andere invaller Bradley. 1-0 Pirates. In de 3e inning scoorde Pirates wederom eenmaal waarbij Otis binnenliep op een RBI van Jamie. De slotwerpers hielden vanaf de 4e inning weer de boel dicht. Pirates kwam na 5 innings met een 2-0 voorsprong als winnaar uit de bus. Wat een finale! En het feest kon beginnen.

Een fenomenale afsluiting van een prachtig tournooi, en alles was weer perfect georganiseerd. Pirates was met een delegatie van 30 spelers, coaches en ouders aanwezig, en het was supergezellig. Daarbij mag zeker niet onvermeld dat Noah en zijn hele familie erbij waren ondanks dat hij helaas voor langere tijd geblesseerd is. Maar toch gekomen om zijn team te steunen, hartstikke goed! Hopelijk dat in de komende jaren nog veel Pirates teams en ouders dit feest mogen meemaken.

Pupillen 2 vs Pupillen 4 in Olympisch Stadion

Pupillen 2 vs Pupillen 4 in Olympisch Stadion

Winst Pupillen 3 en NK Little League

Winst Pupillen 3 en NK Little League