Pupillen 3 wint thriller van Thamen PH1 (& meer Pupillen-nieuws)

Pupillen 3 wint thriller van Thamen PH1 (& meer Pupillen-nieuws)

De Pirates Pupillen zijn zeer sterk uit de startblokken gekomen. Alle Pupillen-teams wonnen hun wedstrijden in het openingsweekend van dit seizoen. En wat deze prestatie extra bijzonder maakt: ze speelden allemaal tegen een 1e Pupillen-team van de opponerende club. Lees hieronder enkele wedstrijdverslagen:

Pupillen 3 wint thriller met 10-9 van Thamen PH1

Pupillen 3 begon uit tegen rivaal Thamen PH1. Het werd meteen een superspannende wedstrijd waarbij coaches en ouders nagelbijtend toekeken. In de eerste inning gingen de teams gelijk op en stond het 2-2. Kaj sloeg de eerste hit voor de Pirates. In de twee inning kwam Thamen op een 6-3 voorsprong, en na de 3e inning stond het  7-6 voor Thamen. Maar toen kwam een fenomenale slotrally van Pupillen 3 wat een spannende 4e inning opleverde. Pupillen 3 viel vooral op door actief en slim honken te lopen. In de hele de wedstrijd behaalde Pupillen 3 maar liefst 17 gestolen honken waarvan de meeste (5) door de jarige Tijn. Hij scoorde als eerste slagman in de 4e inning met een single hierdoor het gelijkmakende punt. Daarna scoorde Pirates nog drie keer. Slotwerper Cas hield de boel goed dicht met maar liefst 5 strike outs in de 2 laatste innings. Ook het goede veldspel maakte dat Thamen nog maar 2 runs scoorde waarmee een benauwde maar knappe zege werd veiliggesteld. Eindstand 10-9 voor Pirates.

Krachtig Pupillen 4 loopt binnen tegen Quick Amsterdam PH1

In hun eerste wedstrijd thuis tegen Quick Amsterdam PH1 liet Pupillen 4 meteen zien wat ze in huis hebben. In een korte 1e inning behaalde Quick slecht 3 runs, terwijl Pupillen 4 meteen 8 runs binnensloeg. Ook in de 2e inning was de slagbeurt van Quick snel voorbij. Ze scoorden 1 punt en zaten toen al op drie outs. In de gelijkmakende slagbeurt liepen alle 10 spelers van Pupillen 4 binnen met zelfs een homerun van laatste slagman Marcus! Quick kreeg nog een slagbeurt in de 3e inning waarbij ze nog wat puntjes konden scoren, de laatste slagbeurt van Pupillen 4 werd niet meer gespeeld. Eindstand 18-9 voor Pirates. Pupillen 4 gaat nu aan de leiding in hun poule met Pupillen 2 vlak erachter als 2e.

Pupillen 2 verslaat Badhoevedorp PH1 met 13-4

Het seizoen van Pupillen 2 begon uit tegen Badhoevedorp PH1. In de 1e inning scoorde Badhoevedorp 3 runs en kwam even op voorsprong, maar Pirates herstelde snel. In de 3e inning werden zelfs 6 runs gescoord met RBIs van Jesse, Micha, Valentijn, Dean en Bradley. Daarmee was de wedstrijd beslist. Pupillen 2 sloeg in totaal 6 hits, waarbij Phillipe en Bradley ieder twee hits voor hun rekening namen. Er werden ook aardig wat honken gestolen, met Micha als uitblinker (4). Er waren weinig fouten in het veldspel waarbij Danny de meeste plays (6) maakte. Eindstand 13-4 voor Pirates.

Pupillen 1 domineert tegen Tex Town Tigers PH1

Een prachtige, warme zondagmiddag met muziek en ballonnen (met dank aan Monique!) vormde een heerlijk decor voor de eerste thuiswedstrijd van Pupillen 1, een dubbel tegen Tex Town Tigers PH1 uit Enschede. Startwerper Otis hield de nul in de 1e en 2e inning met strakke pitches en maar liefst 4 strike outs. De bats van Pirates gingen echter meteen los met doubles en triples van in totaal 7 spelers. In de eerste inning werden 12 runs gescoord. In de 2e inning werd niet meer gescoord ondanks dat veel spelers wel op de honken kwamen. In de 3e inning scoorde Tigers nog een punt, de gelijkmakende beurt werd echter niet meer gespeeld. Eindstand 12-1. De tweede wedstrijd startte met Sol als pitcher. Hij voorkwam met 5 strike outs dat Tigers konden scoren. Pupillen 1 raakten de bal weer uitstekend, en scoorde vooral in de 2e inning veel runs (16). Slotwerper Takara hield de 0 in de 3e inning, de gelijkmakende beurt werd niet meer gespeeld. Eindstand: 18-0 voor Pirates.  

Ook Pupillen 5 won op sterke wijze hun eerste wedstrijd met 8-1 tegen OVVO PH1. Een prestatie van formaat voor dit team dat grotendeels voor het eerst bij de Pupillen speelt. En de dames van Softbal Pupillen 1 – pas sinds kort een volledig team - wonnen meteen hun eerste wedstrijd uit tegen Onze Gezellen PS1 met 14-21. Kortom, een fantastisch begin van het nieuwe seizoen. We zien uit naar de komende wedstrijden.

Scheidsrechters nieuw overzicht

Scheidsrechters nieuw overzicht

Vanavond eerste start Tom de Blok

Vanavond eerste start Tom de Blok