Danny Rombley beëindigt honkbalcarrière

Danny Rombley beëindigt honkbalcarrière

Amsterdam 26 februari 2018 —

Het bestuur van de Amsterdam Pirates maakt bekend dat Danny Rombley, outfielder van L&D Amsterdam en MVP van de Nederlandse hoofdklasse in 2017 heeft besloten zijn honkbalcarrière met onmiddellijke ingang te beëindigen.

Rombley geeft voorrang aan zijn maatschappelijke carrière, na 20 jaar op topniveau gehonkbald te hebben.

Charles Urbanus, hoofdcoach van L&D Amsterdam zegt: “Wij begrijpen als team dat Danny deze beslissing heeft moeten maken. Echter, we zullen hem erg gaan missen. Danny is een echte 'gamer', altijd klaar om te spelen en te presteren. Dat hij in zijn laatste seizoen als MVP afscheid neemt is een prachtig compliment voor zijn inzet en passie voor honkbal.”

Rombley debuteerde in 1997 in de Hoofdklasse als speler van HCAW. Hij speeldein de Minor Leagues, waar hij van 1999 tot 2004 uitkwam voor de organisatie van de Montreal Expos en tot aan het AA niveau. Daarna kwam hij terug naar Nederland om successen te vieren in de hoofdklasse, voor diverse teams. Rombley speelde voor Kinheim, Neptunus, UVV, de Pioniers en sinds 2016 voor L&D Amsterdam. In dat jaar won hij ook de Europa Cup.

Tussen 1998 en 2015 kwam Rombley uit in meer dan 200 officiële interlandwedstrijden voor het Nederlands honkbalteam. Hij maakte deel uit van de ploeg die in 2011 wereldkampioen werd en vier Europese titels veroverde. Ook nam hij deel aan twee World Baseball Classics en de Olympische Spelen van 2008.

Het bestuur van de Amsterdam Pirates wenst Danny heel veel succes bij zijn maatschappelijke carrière. Tijdens een nog te bepalen thuiswedstrijd van dit seizoen zal er ook voor de fans gelegenheid zijn om hem uit te zwaaien.

Kom lekker softballen bij één van onze Dames Softbal teams!

Kom lekker softballen bij één van onze Dames Softbal teams!

Ontmoeting voorzitter en oprichter

Ontmoeting voorzitter en oprichter