Pirates rijk vertegenwoordigd op Little League softbal toernooi

Pirates rijk vertegenwoordigd op Little League softbal toernooi

Komend pinksterweekend 3 dagen NK Little League softbal in Almere

LITTLE LEAGUE is, zeg maar, een soort UEFA, maar dan wereldwijd. Honkbal- en softbalbonden van een land kunnen lid worden van deze LITTLE LEAGUE (hierna LL) organisatie, gevestigd in de USA.

LL heeft eigen reglementen, zoals leeftijdsgrenzen, werpafstanden, de grootte van de speelballen en meer. Wanneer je met een team wilt inschrijven, dienen de speelsters in een van tevoren vastgesteld postcodegebied te wonen, om zodoende ervoor te zorgen, dat je niet een topspeler uit een andere regio inlijft om meer kans te hebben om kampioen te worden.

In de USA is dit postcode beleid logisch, daar spelen genoeg meiden en jongens softbal of honkbal. Bij ons ligt dat even anders natuurlijk. Ons land is voor LL in tien districten verdeeld, dus theoretisch zouden er per leeftijdsgroep (de Littles, de Juniors en de Seniors) tien teams kunnen meedoen. Echter zijn we al blij dat er vanaf zaterdag in Almere vijf of zes districtsteams meedoen… Sommige districten moeten noodgedwongen samenwerken om, soms met veel moeite, toch een team bijeen te krijgen.

Hoewel LL normaliter stelt dat je met je districtsteam eerst een volwaardige competitie speelt en uiteindelijk de finale om het lands kampioenschap, is dat bij ons helaas onmogelijk, omdat wij al onze competities onder de vlag van de KNBSB spelen. Het blijft daarom bij een aantal trainingen , één of twee oefenwedstrijden en dan maar gelijk het NK.

Dat feest is voor de softbal-jeugd komend weekend in Almere en op de website van de Little League kun je er alles over lezen.

Het is de district-coördinatoren van Amsterdam en Noord-Holland (gebied boven Noordzeekanaal) gelukt om in alle drie de leeftijdsklassen een volwaardig team bijeen te krijgen, inclusief vrijwilligers voor het training geven, coachen en begeleiden! Onder de zelf gekozen naam “NH Stars” wordt gespeeld tegen teams als “Vipers” (Midden Nederland) en EA (Eastern Athletics uit Enschede en omgeving). Uit het inschrijfgeld en wat sponsoring zijn prachtige shirts en hoodies aangeschaft.

Als Amsterdam Pirates zijn we heel trots, dat onze meisjes een enorm aandeel hebben in de teamsamenstellingen: bij de jongste groep (zie foto) 10 van de 11, bij de juniors 10 van de 12 en bij de seniors 9 van de 13!

De KNBSB heeft de reguliere competities in het hele land stilgelegd met Pinksteren om dit enorme event te kunnen laten plaatsvinden.

Graag zien we jullie zaterdag, zondag en maandag (maandag zijn de finales) in Almere op het Fanny Blankers-Koen sportpark!

Namens TC softbal, Kees

De Little League honkbal kampioenschappen worden gespeeld bij respectievelijk Hoofddorp Pioniers en Neptunus. Zie www.nklittleleague.nl voor details.

L&D-coach Jaarsma: “De club en ik willen meer verjongen”

L&D-coach Jaarsma: “De club en ik willen meer verjongen”

Thuiswedstrijden Amsterdam Pirates van 2 juni t/m 8 juni

Thuiswedstrijden Amsterdam Pirates van 2 juni t/m 8 juni