L&D Amsterdam verslaat ongeslagen HCAW

L&D Amsterdam verslaat ongeslagen HCAW

Vandaag stonden L&D Amsterdam en HCAW voor de tweede keer tegen elkaar. Nadat het donderdag in Bussum een nagelbijter was die uiteindelijk met één run verschil in het nadeel van L&D Amsterdam uitpakte beloofde het wederom een spannende pot te worden. En dat werd het, en hoe!

Beide coaches pakten uit op de heuvel, HCAW startte met Lars Huijer, die alle vier zijn starts dit jaar heeft gewonnen. L&D Amsterdam startte met Shairon Martis, voor wie dit zijn eerste wedstrijd als startend werper was dit jaar. Tot nu toe werd hij door coach Jaarsma alleen als closer gebruikt, wat onder andere leidde tot drie saves. En we herinneren ons natuurlijk allemaal nog dat Martis vorig jaar in de playoffs drie complete games achter elkaar gooide…

Kortom, het beloofde een leuke middag voor de liefhebbers van kwaliteitspitching. En dat werd het ook. Na zes innings (in recordtijd gespeeld) stond het 0-0 en hadden L&D Amsterdam vijf man op het eerste honk gekregen, maar geen honk verder. HCAW had zelfs nog niemand op het honk gekregen.

“Hij is bezig aan een perfect game” hoorden we mensen voorzichtig fluisteren op de tribune, maar dat soort gepraat in de zesde inning, dat kan natuurlijk helemaal niet.

In de zevende inning werd het Huijer te veel. Zowel Kalian Sams als Sicnarf Loopstok werden geraakt door een pitch. Loopstok zelfs zo erg op zijn onderarm dat hij de wedstrijd niet af kon maken en werd gewisseld voor Luca Pastor. Rashid Gerard sloeg vervolgens een keurige single het linksveld in, waarop Sams, op snelheid, vanaf het tweede honk thuis kon komen. 1-0. En meer stond HCAW niet toe in de zevende inning.

In de achtste inning ging Martis rustig verder met slagmannen 1-2-3 uitmaken. Bij HCAW was intussen Jasper Elfrink op de heuvel gekomen en die verder waar Huijer gebleven was. Ook tegen hem lukte het L&D Amsterdam niet om te scoren.

En toen stonden we aan het begin van de negende inning. Coach Jaarsma had Martis laten staan, ook al zat hij al tegen de 100 pitches. Iedereen besefte dat hier iets historisch kon gebeuren. Er waren 24 slagmannen geweest en allemaal hadden ze het honk niet gehaald. En dat in zijn eerste wedstrijd als starter dit jaar. Bijna een perfect game…

Op de eerste pitch van de inning sloeg Max Draijer een groundout. Nog twee uit… De tweede slagman sloeg een bal hoog en ver het outfield in. Het publiek hield zijn adem in. Maar centerfielder Roelie Henrique zat er goed op, en zorgde voor een mooie vangbal. Twee uit. Nog één voor een perfect game. Bob van der Meer kwam namens HCAW aan slag. En sloeg de eerste pitch die hij zag recht door het midden, voor een single. Weg perfect game. Coach Jaarsma liep naar de heuvel, maar Martis wilde het karwei toch gewoon afmaken, en liet zich niet wisselen. Toen ook de volgende slagman, Brendly Martina, met een single op het honk kwam, was het genoeg geweest. Na 110 pitches werd Martis met een langdurige, staande ovatie van het publiek gewisseld.

Maar de wedstrijd ging door. Een en twee bezet, en nieuwe pitcher Franklin van Gurp op de heuvel. Jeandro Tromp sloeg meteen een double op hem, waardoor HCAW de 1-1 scoorde. Toen de volgende slagman uitging was het einde negende inning, gelijk. Dus verlengen.

Dit jaar geen gekkigheid meer met lopers op de honken, we spelen gewoon in de tiende inning alsof er niks aan de hand is. En dat was er ook niet want beide teams kwamen niet verder dan het tweede honk in de tiende.

Van Gurp bleef volkomen rustig, en ook in de elfde inning werden de slagmannen 1-2-3 op volgorde weer naar huis gestuurd.

En toen, de tweede helft van de 11e inning. Aan slag Kalian Sams, die dit jaar, onder andere door blessures, nog geen home run had geslagen. Eerste pitch, strike. Tweede bal, Sams raakt hem, maar hij gaat foul. En toen hoorden we de batboy van L&D Amsterdam zeggen: “De volgende wordt een home run”. En raad eens? Dat werd het ook: Sams homers to deep left field! Zijn eerste van het jaar. Een walk-off home run, en het eerste verlies van HCAW na 19 wedstrijden ongeslagen aan kop te hebben gestaan.

Wat een wedstrijd. Heel erg gefeliciteerd heren van L&D Amsterdam! En Shairon Martis zal nog wel even terug denken aan zijn 108e pitch van de wedstrijd…

En in een wedstrijd van bijzondere statistieken nog één. Ondanks dat de wedstrijd 11 inningen duurde was het een van de kortste wedstrijden van het jaar: 2 uur en 27 minuten. En door de winst is L&D Amsterdam nu officieel geplaatst voor de top-4 ronde van de competitie, die begint op 16 juni, na de Europa Cup.

Morgen gaan we verder, dan in Bussum. Ook dat beloofd weer een spannende pot te worden.

Niet alleen L&D maakt het spannend....

Niet alleen L&D maakt het spannend....

DAMES 1 WINT THRILLER TEGEN NEPTUNUS!

DAMES 1 WINT THRILLER TEGEN NEPTUNUS!