Door blessures geplaagd Heren 2 verslaat koploper RCH stevig

Door blessures geplaagd Heren 2 verslaat koploper RCH stevig

Met een “skeleton crew” door blessures heeft Heren 2 op zaterdag 28 augustus een huzarenstukje honkbal vertoont in Heemstede. Koploper RCH met hoofdklasse aspiraties stond voor de wedstrijd ongeslagen bovenaan in de eerste klasse.

Pirates begon de eerste inning sterk door direct met 4-0 voor te komen op goed slagwerk van Thomas Kwakernaak, Luca Pastor en Emile Haswell die onder andere Raphael Smeenk, Geoffrey Verhoef en Roland Laurens binnensloegen.

RCH kon in de gelijkmakende slagbeurt niet antwoorden op de scherpe pitches van Connor Prins. Hij maakte meteen duidelijk dat het wel eens een bijzondere dag kon worden op de heuvel. Pirates sprokkelde in de tweede en derde inning een puntje bij elkaar om de voorsprong naar 6-0 uit te breiden, mede door de eerste hit van DH Dorian Lippens in deze klasse.

Inning na inning bleef puntloos voor RCH door de sterke verdediging van Pirates. Niet alleen de pitching maar ook het veld was solide, met belangrijke vangballen in het buitenveld van Lucas Vos en Roland Laurens. Pirates had nog een korte rally in de zevende inning na een tweehonkslag van Geoffrey die Raphael en Thomas over de thuisplaat bracht om 8-0 aan te tekenen.

Na zeven innings, veertien keer drie slag en 116 pitches met geen punten en slechts een infieldhitje tegen werd Connor als de defensieve ster van de wedstrijd gewisseld. Finn Kragt name het van hem over en hield het professioneel dicht de laatste twee innings. Uiteindelijk kwam de stand op 9-0. De wedstrijd eindigde met een major league diving play van Sebastiaan van der Horst op het derde honk. Met zijn halve gezicht onder het gravel sloot hij de wedstrijd in stijl af voor Pirates.

Aan slag blonken uit Geoffrey Verhoef met 2 uit 5, beiden dubbels en 4 RBI’s, Thomas Kwakernaak met 3 uit 4, inclusief een dubbel en Luca Pastor met eigenlijk 3 uit 5, maar dan tellen we een arbitraire dwaling op een wel even mee als hit. Dat had Luca zeker verdiend.

Pirates Aspiranten 1 verslaat Neptunus met 16-6

Pirates Aspiranten 1 verslaat Neptunus met 16-6

Black Socks: Ook in de 5e klasse kan je een pitchersduel hebben!