Heren 2 derde in Overgangsklasse!

Heren 2 derde in Overgangsklasse!

Pirates Heren 2 heeft onder leiding van hoofdcoach Jesse Aussems, 3de honk coach Peter Kwakernaak en pitching coach Steven van Groningen een zeer succesvol jaar achter de rug. 

Na een uitstekende eerste helft van de competitie waarin het team vierde werd van 16 teams, mocht meegedongen worden naar een plek bij de bovenste acht in de Overgangsklasse. Boven verwachting werd in de top-8 ronde een derde plaats bereikt. Dit betekent een verbetering van vijf plekken ten opzichte van vorig seizoen.

Het team had dit jaar voor een andere opzet gekozen. Om een echt opleidingsteam te kunnen zijn was het van belang de doorstroming vanuit zowel de Diamonds Academy als naar de hoofdmacht van Pirates zoveel mogelijk te stimuleren. Daartoe moest de Top-8 gehaald worden, zodat ook in de tweede helft van het seizoen de tegenstand zo hoog mogelijk was. Uiteindelijk eindigde Pirates 2 achter RCH en Kinheim dat de Overgangsklassecompetitie won. De vrienden uit Haarlem gaan een promotie-degradatieronde spelen tegen DSS voor een plek in de Hoofdklasse. We feliciteren Kinheim met deze prestatie! Dit jaar degraderen er vier teams uit de overgangsklasse, zodat er volgend jaar met 12 teams wordt gespeeld.

De samenstelling van het team was geënt op een goede brug de Diamonds Academy, de Overgangsklasse en de Hoofdklasse. In het team waren ex-hoofdklasse spelers/coaches Jesse, Steven, Peter en Roland Laurens die hun ervaring konden overdragen. Diverse spelers stonden ook op het roster van L&D Amsterdam: Aidan Finnegan, Kit Gijsbers en Jerremyh Angela of werden ad hoc opgeroepen ter versterking zoals Chris Stuart en Thomas Kwakernaak. 

De vaste kern van het team had al overgangsklasse ervaring: Julius Tempelaars, Geoffrey Verhoef, Thomas Kwakernaak en Jair van Borkulo. Zij werden dit jaar mooi aangevuld met talenten van het CTO en de Academy: Naut Kragt, Chris Stuart, Emilson en Emile Haswell, Jelle van der Lelie, Thomas Maathuis, Luca Pastor en Sebastiaan van der Horst. Een mooie mix van spelers die samen zeer goed honkbal lieten zien en ook nog eens heel veel wedstrijden wonnen.


In totaal werden er in het seizoen 46 wedstrijden gespeeld, waarvan er 30 werden gewonnen, 3 gelijk gespeeld en 13 verloren. Een prima resultaat. 


De statistieken van dit seizoen:

Hoogste slaggemiddelde: Kit Gijsbers 0.386

Meeste Homeruns:  Kit Gijsbers en Roland Laurens 3

Meeste Hits: Thomas Kwakernaak, Geoffrey Verhoef en Emilson Haswell 34

Meeste vrije lopen: Emile Haswell 34

Meeste Runs Batted In: Roland Laurens 25

Hoogste On Base Percentage: Jesse Aussems 0.527

Meeste gestolen honken: Kit Gijsbers 17

Meeste gepitchte innings: Steven van Groningen 103.67 

Laagste Earned Run Average (ERA) > 20 IP: Jerremyh Angela 1.31

Laagste ERA > 50 Innings Pitched: Naut Kragt, 2.08

Meeste drieslag: Steven van Groningen, 95; Naut Kragt, 94


Je kunt het gehele roster en alle statistieken vinden op www.iscorebaseball.com/amsterdampiratesh2 , met de hartelijke dank aan scoorster Pascale Trompetter en invalscoorster Riccarda van der Horst.Voormalig Pirates voorzitter Wim van der Poel overleden

Voormalig Pirates voorzitter Wim van der Poel overleden

ASPIRANTENMEISJES WILLEN NOG SPELEN, MAAR HET IS OVER!

ASPIRANTENMEISJES WILLEN NOG SPELEN, MAAR HET IS OVER!