Pirates Aspiranten 1 verslaat Neptunus met 16-6

Pirates Aspiranten 1 verslaat Neptunus met 16-6

Afgelopen dinsdag speelde Pirates Aspiranten 1 een inhaalwedstrijd in Rotterdam tegen Neptunus AH1. Een bekende match up in het Nederlandse honkbal, en de wedstrijd trok dus aardig wat bekijks. Diverse Neptunus teams kwamen zien hoe hun jeugdige talenten het ervan af brachten, maar vrolijk werden ze niet echt. Want de bezoekende Amsterdammers bleken ditmaal een stuk sterker dan de Rotterdammers.

In de eerste inning kwam Ginio als lead-off hitter van de Pirates meteen op de honken, en hij wist zelfs tweemaal een honk te stelen. Verder dan het 3e honk kwam hij helaas niet, want de drie spelers na hem ging allen met een strike out meteen er weer vanaf. Elton begon vervolgens deze wedstrijd als startend werper voor Pirates. Hij kon helaas in de 1e inning de slagzone nog moeilijk vinden. Neptunus wist 3 runs te scoren en allemaal door vier wijd en nam de voorsprong. 0-3. Maar toen kwam de 2e inning waarin Pirates hard wisten terug te slaan. In een slagbeurt waar maar geen einde aan leek te komen scoorde Aspiranten 1 maar liefst 12 runs. Ook hier was zwakke pitching mede debet aan, maar het had nog erger kunnen zijn. Want Elton sloeg de bal met volle honken over het hek, maar wat bijna een grand slam was bleek net een foul ball te zijn. Levi sloeg hem wel hoog tegen het hek. Ook bijna een grand slam, maar het werd een zogenoemde ‘base clearing double’. Zowat het hele team kwam tweemaal aan slag en vaak op de honken. In de gelijkmakende slagbeurt wist Elton een stuk beter de slagzone te vinden en hij gooide nog twee strikeouts, maar zat al snel aan zijn max. Hij werd afgewisseld door reliever Bo. Neptunus wist deze inning nog wel 2 runs binnen te lopen, beiden ook op vier wijd. 12-5 voor Pirates.

In de relatief korte 3e inning wisten Pirates en Neptunus ieder 1 run te scoren. In de 4e en laatste inning wist Aspiranten met goed honken lopen en een mooie hit van Ginio nog eens 3 runs te scoren. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Jesse als closer voor Pirates de heuvel op. Het werd een korte maar duidelijke ‘three up, three down’-inning, waarbij Neptunus de bal nog wel tweemaal in het veld kreeg maar deze makkelijk door het veld uitgemaakt werden. Eindstand 16-6 voor Pirates.    

Daarmee boekte Aspiranten 1 een klinkende overwinning en gaven zij hiermee het goede voorbeeld voor wat wellicht straks in de Holland Series de grote jongens van L&D Amsterdam te doen staat. Een belangrijke winst, want het betrof hier een strijd tussen de nrs 2 en 3 van de ranglijst. Door deze overwinning op nr 3 Neptunus blijft nr 2 Pirates de koploper Hoofddorp Pioniers AH1 zeer dicht op de hielen. Kortom, het blijft nog zeer spannend in de landelijke 1e klasse Aspiranten. Doorknokken jongens!

L&D Amsterdam begint Play-Offs met winst

L&D Amsterdam begint Play-Offs met winst

Door blessures geplaagd Heren 2 verslaat koploper RCH stevig

Door blessures geplaagd Heren 2 verslaat koploper RCH stevig