Junioren 1 heeft vliegende start competitie en wint met 33-3 van Badhoevedorp

Junioren 1 heeft vliegende start competitie en wint met 33-3 van Badhoevedorp

Badhoevedorp JH1 – Amsterdam Pirates JH1

Zondag 5 juli kon het eindelijk beginnen. Het seizoen voor de JH1 is weer begonnen. Met mooi stormachtig weer dacht ook de natuur dat we in maart zaten. Er was veel wind en regen, waardoor de ballen moeilijk te zien waren en meegenomen werden door de wind. Het team van Badhoevedorp bestond uit veel jongen jongens die voor het eerst op juniorenniveau speelden. Jammer genoeg bleek dit ook in de wedstrijd naar voren te komen.

Nadat er een paar pitches waren gegooid kreeg het weer er ook meer zin in en de regen verdween. De Pirates hadden ook geen zin om langer te wachten en na een hit van Tygo en 2 walks waren de bases loaded. Na een doorgeschoten bal en een dubbel van Roel waren de eerste 3 punten binnen. Ook Badhoevedorp begon goed met een hit maar na dat Justin zich herpakt had eindigde de inning met de eerste strike out van het seizoen. 

Bij de 2de inning kwam de zwakke pitching van Badhoevedorp naar voren. De pitcher kon de strike zone niet vinden en de honken werden vol gelopen. Na een hit van Cas en daarna gelijk een triple van Tristan stond het 0-8 voor de Pirates. De tweede inning ging wat moeizamer voor Justin. Na een grounder naar 2 verloor hij de controle en na 2 walks en een E6 kwam het eerste punt voor Badhoevedorp binnen. Na een goed geslagen bal maar nog mooier gevangen door centerfielder Tygo kwam ook de 2de run binnen gelopen. Maar na een mooie curveball van Justin kwam er een einde aan de 2de inning. De stand was nu 2-8. De derde inning bleek weer een moeilijke opgave voor de pitching van Badhoevedorp. Er waren veel walks en ook de ballen die in de strike zone kwamen werden weg geslagen. De stand kwam tot 2-12 voor de Pirates. 

De laatste inning van Justin begon moeilijk met 3 walks. Gelukkig kon hij uiteindelijk de bal aan zijn veld geven en na een fly out tag out dubble play van Cas kwam de inning tot een einde. Jammer genoeg konden zij nog 1 run score waardoor de score 3-12 werd. 

De vierde inning bleek de killer te zijn voor de pitching van Badhoevedorp. Na 8 walks en 6 hits kwam de stand tot 3-27 en was de wedstrijd zeker beslist. 

Na 3 goeie innings van Justin was het de beurt aan Lionel. Als Badhoevedorp nog iets wou gaan doen zou dat nu moeten gebeuren. Helaas voor Badhoevedorp ging Lionel gelijk aan werk en begon de inning met een strike out. Na goeie play van de shortstop Tristan waren er gelijk 2 uit. De laatste slagman kon ook geen grip krijgen op Lionel en nam gelijk zijn tweede strike out op in dezelfde inning. 

In de 5de inning konden de pitcher van Badhoevedorp nog steeds de strike zone niet vinden. Er werden weer 6 runs gescoord waardoor de stand tot 3-33 opliep voor de Pirates. 

Ook de laatste slagbeurt van Badhoevedorp ging moeizaam. Ze konden wel al iets meer contact maken. Het lukte zelf nog een goeie base hit te krijgen, maar na een goeie dubble play van Tristan en Cas kwam er een einde aan de wedstrijd. 

Het bleek uiteindelijk een mooie honkbal dag te zijn waar in veel werd geslagen en mooie plays waren gemaakt. Er zou wel iets meer tegenstand mogen zijn geweest maar voor de tegenstander zo het ook wel even wennen zijn geweest. Op naar volgende week thuis tegen HCAW 

Black Socks winnen nadat Survivors nog een eind terug komen

Aspiranten 2 opent gelijk tegen DSS AH1

Aspiranten 2 opent gelijk tegen DSS AH1