Aspiranten 2 opent gelijk tegen DSS AH1

Aspiranten 2 opent gelijk tegen DSS AH1

Nadat vorige week de wedstrijd tot grote teleurstelling was afgelast, speelde Pirates Aspiranten 2 afgelopen zaterdag dan eindelijk hun openingswedstrijd van dit vreemde seizoen. Ze speelden thuis tegen DSS AH1, maar wel bij DSS in Haarlem. Dat kwam de teams beter uit. Het werd een spannende pot met twee teams die aan elkaar gewaagd waren.

Ryan Huijksloot begon voor Pirates AH2 als startwerper en heerste op de heuvel. De eerste twee slagmannen van DSS AH1 gingen er met 6 strikes achter elkaar af. En Ryan zette die ijzersterke lijn door. In de eerste 4 innings – ja, u leest het goed – liet hij geen enkele run toe. Pas in de 5e inning ging hij van de heuvel af met 2 spelers op de honken, maar nog steeds geen score van DSS. Een knappe prestatie.

Jesse mocht de lead off zijn namens Pirates en kwam meteen op de honken. Door goed honklopen rende hij vervolgens op een sacrifice hit van gastspeler Bradley de eerste run van het seizoen binnen. Daar bleef het ook bij in de 1e inning. In de 2e inning kwam Valentijn met 4 wijd op de honken en hij stal daarna op knappe wijze alle honken inclusief de thuisplaat. 2-0 voor Pirates. In de 3e inning werd helemaal niet gescoord. In de 4e inning sloeg Milian een mooie hit en hij liep later op een mooi line drive van Levi de 3e run binnen. Levi stal vervolgens meerdere honken en liep zo de 4e run binnen. 4-0 voor Pirates. Dat zag er goed uit.

Maar toen kwam de 5e inning. Milian verving Ryan als werper. Met twee spelers op de honken kreeg hij een hit tegen waarop DSS AH1 scoorde. Door niet al te sterk veldspel van Pirates zelfs twee keer. Maar hierna gooide Milian een mooie strike out en waren er twee uit. Nog niks aan de hand. Helaas wist DSS hierna nog tweemaal te scoren en was de stand gelijk op de helft van de 5e inning. 4-4. Niet getreurd, Pirates kwam nog aan slag. Dat werd nog heel spannend. Maar ondanks dat Marijn een mooie tweehonkslag sloeg, en hij zelfs het 3e honk wist te stelen, lukte het Pirates niet te scoren. Met 2 uit was de winst nog even heel dichtbij. Ging het toch lukken? Echter, er volgde helaas een derde strikeout en de wedstrijd was voorbij. Een mooie openingswedstrijd was het wel. We hebben genoten vanaf de zijlijn. En de spelers ook. Na de zomerstop gaan de jongens onder leiding van coach Marcel Hertroijs verder.

Junioren 1 heeft vliegende start competitie en wint met 33-3 van Badhoevedorp

Junioren 1 heeft vliegende start competitie en wint met 33-3 van Badhoevedorp

Op korte termijn vrijwilligers nodig

Op korte termijn vrijwilligers nodig