Aspiranten 2 verliest nipt door walk-off The Herons AH1

Aspiranten 2 verliest nipt door walk-off The Herons AH1

Het was wederom een superspannende wedstrijd van Aspiranten 2. Tot de laatste minuut kon en ging het alle kanten op. Helaas gaven de spelers van Aspiranten 2 in de laatste en 5e inning hun voorsprong uit handen en verloren zo hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Terwijl het er eerder nog zo goed uit zag.  

Met Ryan op de heuvel kwamen The Herons in de eerste inning op een 1-0 voorsprong en vergrootten ze deze in de 2e inning tot 3-0. Die achterstand kwam mede door een aantal veldfouten van Pirates, maar ook omdat de Pirates de bal niet goed wisten te raken terwijl daar wel volop kansen waren. In de 3e inning lukte dat wel. Dim en Ryan wist allebei het thuishonk te stelen. Daarna kwam Samuel met een prachtige klap op het 3e honk en liepen Jesse en Valentijn binnen. En vervolgens sloeg Yorick met een mooie line drive Samuel binnen. 3-5 voor Pirates.

 In de volgende inning bleven de knuppels van de Pirates weer stil en kon Jesse als relief werper helaas niet voorkomen dat The Herons langszij kwamen. De scheidsrechter speelde daar ook nog een rol in. 5-5. Toen was eigenlijk de officiële speeltijd voorbij, maar er werd toch nog een 5e en laatste inning gespeeld. Valentijn kwam met 4 wijd op de honken en door slim en zeer agressief honken lopen wist hij een run te scoren. 5-6 voor Pirates. Voor de gelijkmakende beurt kwam Yorick de heuvel op. Dim had een werkelijk prachtige vangbal. 1 uit. Daarna een triple honkslag tegen. Toen een strike out door Yorick. 2 uit. En dus nog steeds een voorsprong voor Pirates. Maar het bleek niet genoeg. Bij de volgende slagman werd de stand gelijk door een harde single hit. 6-6. Deze speler wist vervolgens bij de volgende slagman door een veldfout op het 3e honk te komen en op een doorgeschoten bal zelfs een run te scoren. 7-6 en een walk-off voor The Herons. Teleurgesteld verlieten de Pirates het veld. Maar het jonge team van coach Marcel Hertroijs was weer dichtbij de winst. Gewoon doorzetten dus.    

Black Socks: achterstaan in de 9e inning, toch een walk-off win!

Black Socks: bij 14-2 moest het vuurwerk nog komen!