Selectie softbalpiraten 2022 bekend

Selectie softbalpiraten 2022 bekend

Vlak na de sluitingsdatum van 15 november, is het stof neergedaald op de transfermarkt van het Nederlandse softbal.

Dit jaar hebben we bij de Amsterdam Pirates meer wisselingen dan vorig jaar. De meeste spelers blijven om de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Daar zijn we heel blij mee. Dank jullie wel. Jullie doen wat we graag willen. Samen groeien. Ieder jaar een stap vooruit. Het beste uit jezelf halen tot dat het hoogst haalbare is bereikt. We zullen ons voor nu even beperken tot wat gaat er volgend jaar gaat veranderen. We bespreken alle spelers die zijn gestopt, elders gaan spelen en zij die bij ons een nieuw avontuur aangaan.

Kelly Koeman, Maja Kouwenhoven en Jessie Rodermans stoppen met spelen in de Hoofdklasse. Het kan zomaar zijn, dat we een of twee van hen terug zien in dames 3. Dat is naar zeggen het gezelligste team van Nederland. En dat is wat Britt Outhuijze ook heeft gehoord. Ze zal na haar blessure het spelletje dat ze zo leuk vindt, in dit team weer oppakken.

Moniek Wijsman gaat studeren in het zuiden van het land en stopt voorlopig met softbal. Van Everest Groenland weten we nog niet precies wat ze gaat doen.

De wisselingen dan. Vier spelers gaan. Vijf speler komen.

Sietske Drijvers zet haar ontwikkeling voort bij ROEF! Anouk Boontjes gaat verder in de 1e klasse en speelt volgend jaar bij Sparks 2. Suze van der Zwan en Cheraine Valk zien we volgend jaar terug bij onze vrienden in Hoofddorp. Dank jullie wel meiden voor het mooie spel vorig jaar. We wensen jullie veel succes en volgen jullie ontwikkeling op de voet.

Bij de Amsterdam Pirates verwelkomen we Rose Mwaro, Angelica Bomba, Else-Fieke de Boer, Damishah Charles en Odette Kuipers. Ze komen over van Quick Amersfoort. Van Hoofddorp Pioniers komt Jasmine Lucassen. We zijn blij dat jullie volgend jaar met ons meedoen. We heten jullie van hartelijk welkom en doen er alles aan om er voor te zorgen dat jullie je thuis gaan voelen in Amsterdam.

Met onze nieuwe spelers hebben we dames 1 en dames 2 voorlopig op sterkte. We kijken net als vorig jaar naar een extra pitcher en een utility die de groep tijdens het seizoen compleet kunnen maken. Suggesties zijn welkom.

Begin volgend jaar gaan we de brede selecties splitsen. Voorlopig nog niet. We gaan eerst samen trainen. Sneller, Fitter, Sterker. Daar beginnen we.

En dan natuurlijk onze trainers en coaches. Daar gaan we ook wisselen.

Sandra Gouverneur gaat samen met Jeff Delfina, Marlon Comenencia en Mirjam Soumokil leiding geven aan dames 1. Een unieke samenstelling. Waar vind je in Nederland zo’n een uitzonderlijke dosis softbal intelligentie? Met dit team gaan we weer een stuk slimmer trainen en slimmer spelen. Met mooie resultaten als gevolg. Daar zijn we van overtuigd.

Dames 2. Dat zijn onze talenten van de Amsterdam Pirates en Herons die klaar staan om door te stoten naar de top. Voor hen hebben we ook een nieuw begeleidingsteam. Dat team startte bij Sophie van Oostvoorn die zich, enthousiast geworden door de ontwikkeling van het softbal bij de Pirates, voor de zomer spontaan aanmeldde om te komen helpen. Met Sophie wilden Willem van Oostvoorn en Tim Spijkers ook graag meedoen. Willem en Tim zijn twee ervaren trainers die zeer sterk zijn in zowel het technische als het mentale deel van het spel. Erik Boland maakt met zijn ruime ervaring het team compleet. Erik heeft het afgelopen seizoen Sandra en Mirjam meerdere keren geholpen met trainen en coachen en wil dat volgend jaar blijven doen. Bij elkaar een mooi team met echte Piraten op wie je kunt rekenen als er gestreden moet worden.

Op 20 november trappen we het seizoen af. We starten dan met ons winterprogramma. Op naar het volgende seizoen met veel spelplezier.

Afsluitdag Softbaljeugd

Afsluitdag Softbaljeugd

Cursus honkbal/softbal scorer in maart bij de Pirates 2e mogelijkheid

Cursus honkbal/softbal scorer in maart bij de Pirates 2e mogelijkheid