Roster 2021 Dames 1 en Dames 2 bekend

Roster 2021 Dames 1 en Dames 2 bekend

De spelers waarmee we in 2021 gaan spelen in de nieuwe Softbal Hoofdklasse zijn bekend. Geen verassingen wat spelers van Dames 1 betreft. Voor 2021 hebben we het team van vorig jaar nagenoeg in zijn geheel kunnen behouden. We hebben wel een volledig nieuwe trainerstaff. Met nieuwe namen. En we hebben we samen met Herons Heerhugowaard een nieuw talentontwikkelteam samengesteld met aanstormend talent uit de regio. Dat is ons Dames 2 team. Ook die spelers zijn bekend.

In dit artikel leest u de stand van zaken van zowel Dames 1 als Dames 2 en de namen die daarbij horen.

Dames 1

Maja, Mandy, Rhowan, Sietske, Puck, Anouk, Stacy, Resa, Kelly, Jeske, Sanne, Jessie, Uchenna, Cheraine, Ailleen en Iris. Ze speelden vorig jaar. Ze spelen komend jaar. En daar zijn we blij mee.

We nemen afscheid van Lois Brink die vorig jaar samen met Demi Brinks zo goed is ingevallen als pitcher tijdens de zwangerschap van Maja Kouwenhoven. 2021 is voor Lois een jaar zonder de verplichtingen die bij topsport komen kijken. Lois, dank je wel voor alles en we hopen stiekem dat je de softbalhandschoen snel weer op zal pakken.

We verwelkomen Julia Koorn. Julia speelde al eerder bij de Amsterdam Pirates en is dus geen onbekende. Julia speelt bij Arizona Western College en komt over van DSS. Julia van harte welkom. En veel succes in de US. We zien je weer ergens eind mei.

Tegen die tijd hopen we ook twee nieuwe buitenlandse spelers te verwelkomen. De spelers in kwestie willen heel graag komen spelen. Maar of het kan en mag hangt van de Corona ontwikkelingen af. Als het zover is, maken we die namen bekend.

Het eerste team krijgt een volledig nieuwe trainingsstaf. Erik Boland, Ted ter Heegde en Bart Zijderveld nemen even pauze. En dat is verdiend. Onder jullie leiding heeft het team zich opgewerkt tot de hoogste klasse. We bedanken jullie voor alle uren en tomeloze energie die jullie aan het eerste team hebben gegeven.

We bedanken ook Stefan Vessies die ons altijd heeft geholpen als strength en conditioning trainer. Stefan gaat zich dit jaar volledig storten op het begeleiden van de dames van UVV. We wensen hem en zijn team een topjaar toe.

Sandra Gouverneur, assistent coach van Dames 1 in 2020, blijft. En daar zijn we dolblij mee. Sandra heeft samen met de nieuwe softbal TC de staff voor 2021 samengesteld.

In de TC heeft Jan Kouwenhoven de verantwoordelijkheid voor dames 1 op zich genomen. Daarmee is het teammanagement in vertrouwde en deskundige handen.

De onderhandelingen met de hoofdcoach lopen nog. Dus op dat nieuws moet u nog even wachten. Tot die tijd neemt Sandra Gouverneur samen met Mirjam Soumokil de honneurs waar. Mirjam Soumokil verzorgt de pitcher trainingen.

We breiden dit jaar de staff uit met de deskundige hulp van Bas Masteling en Gallieth Haaker. Bas gaat helpen als athletic trainer en physical therapist. Met Bas gaan we meer honken stelen en voorkomen we onnodige blessures. Gallieth maakt de staff compleet als health and nutrition consultant. Zo geven we meer aandacht aan gezond eten, verantwoord trainen en op tijd en voldoende rusten.

Dit jaar trainen en spelen de spelers van Dames 1 veel samen met de spelers van Dames 2. Dat team barst van het talent. En deze talenten kloppen nadrukkelijk op de deur. Ze werken hard om straks klaar te zijn voor het spel op het hoogste niveau. Wanneer dat is, dat merken we vanzelf.

Dames 2

Dames 2 is ons talentontwikkelteam. Het team hebben we samen met de Herons uit Heerhugowaard opgezet.

Danielle, Demi, Luca, Isabella, Britt, Mara en Suze zijn bekende namen. Winke en Isabelle zijn onze honkbal meiden. Dit jaar maken ze de overstap naar het softbal. Noortje, Caitlin, Merel en Daniek zijn voor de Pirates nieuwe gezichten. Ze zijn lid van Herons. Everest - de benjamin van het gezelschap - komt over van Sparks.

We nemen afscheid van Anneloes de Bie en Julia Westhoek. Anneloes gaat studeren in Leiden. Julia speelt het komende seizoen bij Hoofddorp Pioniers. Dank jullie wel voor jullie inzet. We wensen jullie een prachtig jaar toe en zien jullie graag weer terug.

Moniek Wijsman drukt in 2021 ook op de Pirates Pauze Knop. Monique gaat reizen. En ondertussen de contacten met de Padova Softball Braves versterken, want daar zal de reis onder andere naar toe te gaan.

Sandra Gouverneur, Mirjam Soumokil en Quita Borst zullen het talentontwikkelteam begeleiden. Mirjam Soumokil en Quita Borst zijn lid van Herons. In de TC heeft Hilde Schumacher de verantwoordelijkheid voor de talentontwikkeling binnen de Pirates en is daarmee ook het aanspreekpunt voor Dames 2.

Kees van Vegten en Richard Brinks, die vorig jaar het dames 2 team hebben geleid, pakken in 2021 de U20 aan. Want ook daar staat talent klaar om door te stromen.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt er door beide teams al hard gewerkt aan strength and conditioning. Dat doen ze onder leiding van Rob Kramer. En ook dat is een nieuwe naam in Piraten land. Rob is lid van Herons en barst van de energie. Precies wat we nodig hebben.

Investeren in talent

We zijn erg blij met al onze spelers en met onze nieuwe staff. We zijn ook blij met de samenwerking met de Herons. Zo kunnen we alle dames ook extra speelminuten geven. Doordeweeks spelen we waar nodig en waar het kan met Herons DS1. Met het aantrekken van professionele trainers en coaches investeren we dit jaar flink in talent.

Onze doelen

Met alle spelers willen we kijken hoe gezond, fit, sterk, snel en slim je kunt zijn. Onder deskundige begeleiding gaan we de grenzen opzoeken. De beste versie van jezelf ontdekken heet dat. Voor de teams zijn de doelen alsvolgt. Dames 1. Handhaven in de Hoofdklasse. Dames 2. Promovereren naar de 1e klasse. Herons Dames 1. Promoveren naar de 2e klasse. Als dat allemaal lukt zijn we volgende jaar de plek waar je softbal kunt spelen op het voor jouw hoogst haalbare niveau. Daar gaan we voor.

Dit is de groep waarmee we dat doel willen bereiken ...

Roster DS1

Pitchers

Maja Kouwenhoven

Mandy van der Maas

non-EU speler

Catchers

Rhowan Stuart

Sietske Drijvers

Jeske Meewisse

Puck Verbrugge

Anouk Boontjes

Infielders

Stacy Groot

Resa ter Heegde

Kelly Koeman

Sanne van der Putten

Jessie Rodermans

Cheraine Valk

non-EU speler

Outfielders

Ailleen Boland

Julia Koorn

Iris Hooijer

Roster DS2

Danielle Bos

Demi Brinks

Luca van Eick

Everest Groenland

Caitlin Kramer

Merel Kramer

Isabella Markies

Britt Outhuijze

Noortje Soumokil

Isabella Vacirca

Daniek Verburg

Winke Verdick

Mara Vonk

Suze van der Zwan


Fijne feestdagen van de Amsterdam Pirates

Fijne feestdagen van de Amsterdam Pirates

Nog een paar plekken voor de trainerscursus (TC1), ook voor beginners

Nog een paar plekken voor de trainerscursus (TC1), ook voor beginners