Sport, Studie en Verantwoorde Voeding met Meiden aan Slag

Sport, Studie en Verantwoorde Voeding met Meiden aan Slag

We zijn bij de Amsterdam Pirates gestart met een uniek initiatief. Meiden aan Slag. Een innovatief programma waar meiden uit de buurt, talent uit de regio en topsporters met internationale ambitie samenwerken om hun droom waar te maken. Hoe werkt dat?

Meiden aan Slag
Met het programma Meiden aan Slag gaan we ons richten op meisjes uit de buurt. Meisjes tussen de 12 en 18 jaar die in de omgeving van de club wonen. Voor hen willen we een thuishonk zijn waar je kunt ‘leren presteren’.

Sport, spel en studie
Meiden aan Slag is een breed programma van sport, spel en studie. De meiden komen naar de club om hun huiswerk te maken. En iedere keer als ze er zijn, sporten ze minimaal een uur. Meisjes onder elkaar. Onder professionele begeleiding van bevlogen Piraten. Aan het eind van de dag is het huiswerk af en zijn we weer dichter bij het doel. Vitale meiden die hebben geleerd iets te presteren dat ze van te voren niet voor mogelijk hadden gehouden. Hoe leuk is dat?  

Verantwoorde voeding
Naast huiswerk maken en sporten, eten we samen. Verantwoord en lekker. We besteden aandacht aan gezonde voeding. We maken het niet te zwaar, maar we leggen wel uit dat er eten is waar je hard op gaat en eten dat je moe en traag maakt. En we vertellen hoe dat komt.

Vitaliteit
Meiden aan Slag draait in de kern om vitaliteit. Uit onderzoek weten we dat sport en bewegen hét medicijn is tegen een zwakke gezondheid. Sport helpt om sociale vaardigheden en mentale weerbaarheid te ontwikkelen. We willen het niet groter maken dan het is, maar werken aan vitaliteit, helpt om de kloof tussen arm en rijk kleiner te maken. Als je vitaal bent, kun je beter leren, kun je meer presteren en krijg je het vertrouwen om zelf de regie te nemen over je toekomst. Jij bent aan slag. En door elkaar te helpen, zorgen we voor een sterke sociale basis. Ook daar draagt Meiden aan Slag een steentje aan bij.

Knuppel
Uiteraard geven we de meisjes op een gegeven moment een knuppel in handen. En een handschoen. Dat kun je ons niet kwalijk nemen. Softbal is gewoon een leuke sport. En wie weet vinden we het volgende softbaltalent dat bij de Amsterdam Pirates begonnen is.

Het team
Meiden aan Slag is een programma voor en door ‘meiden’. Onze Pirates en Herons talenten ontwikkelen alle onderdelen van het programma zelf. Ze doen dat in teams van vijf. Noortje Soumokil, Demi Brinks, Merel Kramer, Cheraine Valk en Mandy van der Maas zijn samen het eerste team.

Sanne van der Putten, Demi Brinks, Merel Kramer, Mandy van der Maas, Noortje Soumokil

De vijf spelers uit dames 1 en dames 2 zijn ‘keigoed’ in softbal. Maar ze hebben ook verstand van sporten. En, zo blijkt, ze presteren in hun leven naast het softbal ook buitengewoon goed in exacte vakken. Twee studeren sportkunde, een derde wiskunde, de vierde medische beeldvorming en radiotherapeutische technieken en we hebben een onderwijsassistent in het team die heel goed kan plannen en organiseren.

Eerste aanbod
Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Plannen, Organiseren, Programeren, Sport en Softbal. Allemaal expertise die we gewoon in huis hebben. Daar zijn we als Piraten dus goed in. Nou, dan is dát wat we als eerste gaan delen met de meiden uit de buurt. Beta, Sport, Plannen & Organiseren. Zie daar, het eerste ‘aanbod’ van Meiden aan Slag.

5 + 8 meiden om mee te beginnen
Het team van vijf gaat nu acht meisjes werven. Nadat we voldoende ervaring hebben opgedaan, starten we met een nieuwe groep. Er zijn al ideeën om iets te doen met Piraten die de Engelse, Spaanse, Duitse of Franse taal goed beheersen. Taal, Sport, Plannen & Organiseren. Dat zou zomaar een nieuw een nieuwe loot aan de stam kunnen zijn. Met begeleiding van onze US speelsters? Ze spreken goed Engels, dus wie weet.

Divers en sterk
Meiden aan Slag gaat uit van de expertise en ‘energie’ die we als Pirates in huis hebben. Door dat te delen, sluiten nieuwe mensen zich aan. En hoe meer mensen zich aansluiten, hoe meer divers en sterk we worden. In het ‘aanbod’ van Meiden aan Slag. In de opbouw van onze softbalteams. Maar ook in onze positie als een maatschappelijk betrokken vereniging.

Wat wil je delen?
Heb jij iets dat je graag wil delen en wil je actief meedoen met het programma Meiden aan Slag, neem dan contact met ons op. Stuur een mailtje naar meiden.aan.slag@amsterdampirates.nl.

Als je een financiële bijdrage wil leveren, dan kan dat ook. Je kunt doneren via deze link en een bedrag overmaken via iDeal.

Voor 20 euro kunnen we weer een paar ballen kopen of een nieuwe rekenmachine. Voor 120 euro kopen we een paar schoenen of bekostigen we tien uur huiswerkbegeleiding. Met 1.200 euro bekostigen we een jaar huiswerkbegeleiding.

Sportieve ambitie 
Pirates en Herons meiden draaien het programma en zorgen voor de begeleiding. Ze krijgen daarvoor een kleine vergoeding. Die bijdrage kunnen zij weer inzetten om hún sportieve ambitie waar te maken. Zo werken we samen en zo krijgen we mét elkaar ontzettend veel vóór elkaar. Landskampioen in 3 jaar. Hét doel van onze meiden aan slag.

Baseball5 toernooi op 11 juli: doe mee!

Baseball5 toernooi op 11 juli: doe mee!

Er mag steeds meer en dat doen we ook!

Er mag steeds meer en dat doen we ook!