Hoe leuk kan huiswerk maken zijn?

Hoe leuk kan huiswerk maken zijn?

Tussen alle lockdowns door zorg je ervoor dat alles klaar is als het allemaal weer kan. En als het dan eindelijk weer kan, dan is het me daar toch een partij leuk. Meiden aan Slag. Huiswerk maken, lekker sporten en gezellig samen eten. Bij de Amsterdam Pirates.

Proefdraaien
Afgelopen dinsdag draaiden we proef. Isa, Rissa, Inez, Zoë, Zyna en Sabrine maken er gelijk een gezellige boel van. Demi en Mandy, beiden spelers van dames 1, leidden alles goede banen. Moeder Maartje zorgde dat alles op rolletjes liep. Vader Bas dacht, hier kun je lekker werken en tikte achter in de hoek stilletjes een paar emails weg. Hé, dit is wel Meiden aan Slag hoor. We stonden het oogluikend toe.

Vitale meiden
Meiden aan Slag is opgezet voor meisjes uit de buurt. Voor hen willen we een thuishonk zijn waar je kunt ‘leren presteren’. De meiden komen naar de club om hun huiswerk te maken. En iedere keer als ze er zijn, sporten we minimaal een uur. Meisjes onder elkaar. Onder professionele begeleiding van bevlogen Piraten. Aan het eind van de dag is het huiswerk af en zijn we weer dichter bij het doel. Vitale meiden die hebben geleerd iets te presteren dat ze van te voren niet voor mogelijk hadden gehouden.

IMG_2386.JPG

Eerste aanmeldigen
In de voorbereiding van het programma bezochten Mandy, Cheraine, Diederick en Noor alle middelbare scholen in de buurt om het programma onder de aandacht te brengen. Het Mundus, Hervormd Lyceum West, het Comenius, Lumion, Yuverta, het Caland, we werden met open armen ontvangen. Sabrine van het Comenius meldde zich als eerste aan. En bij het proefdraaien afgelopen dinsdag voelde ze zich direct thuis. Ze stond als een echte Piraat ook gelijk klaar om de andere meisjes te helpen. Snap je het niet? Zal ik het uitleggen? Geef je pen eens.

IMG_2395.JPG

Tijdens het proefdraaien waren de begeleiders van dienst Mandy en Demi van meet af aan in vorm. Engelse woordjes werden in no time in het geheugen opgeslagen. Een ingewikkeld wiskundig probleem werd door Mandy gekraakt en opgediend in hapklare brokken. Alleen op de vragen die Inez over koken stelde, daar hadden we zo één, twee, drie geen antwoord op. Vragen over koken, die hadden we niet aan zien komen.

Wat kan er beter?
In de wekelijkse review op vrijdag stond het gelijk op de agenda van het team. Wie kent er iemand die verstand heeft van koken? Wie kan helpen? Iedere week bespreekt het team van Meiden aan Slag op vrijdagochtend de afgelopen week. Wat ging er goed en wat kan er beter? Wat staat er volgende week op het programma? Wat voor nieuwe dingen gaan we doen? Zo maken we Meiden aan Slag elke keer een beetje beter.

Lekker sporten
Na het huiswerk maken, was het tijd om te sporten. Waar hebben jullie zin in? Tafelvoetbal? Tafeltennis? En hebben jullie onze gym al gezien? Daar kun je onder begeleiding je spieren sterker maken met allerlei oefeningen. In de gym moest vooral de bokszak het ontgelden. Er werden een paar rake klappen uitgedeeld door de meiden. Er moest en zou natuurlijk nog geslagen worden. Samen met Demi de slagkooi in. Dat kunnen we dan toch niet laten. We zijn en blijven de Amsterdam Pirates.

Daarna gingen de meiden nog even naar buiten. Niet om te sporten, maar om dames 2 aan te moedigen. Aan het einde van de dag werd er bij Harry wat lekkers besteld. We hadden er honger van gekregen.

Vanaf 1 oktober
Meiden aan Slag is vanaf 1 oktober open. Voor meiden uit de buurt. En natuurlijk ook voor alle meiden van de Amsterdam Pirates. Dus voor de training of na de training kun je de hele week door je huiswerk maken op de club. Wanneer je maar wilt. Er is studiebegeleiding en sport op dinsdag, woensdag en vrijdag. Van 15:00 tot 18:00.

Aanmelden
Wil je meedoen met het programma Meiden aan Slag, neem dan contact met ons op. Stuur een mailtje naar meiden.aan.slag@amsterdampirates.nl. Stuur ons ook een berichtje als je wilt helpen. Als begeleider maar ook als je op een andere manier je kennis en kunde wil delen met de meiden.

Als je een financiële bijdrage wil leveren, dan kan dat ook. Je kunt doneren via deze link en een bedrag overmaken via iDeal.

Amsterdamse bedrijven
Meiden aan Slag wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van verschillende Amsterdamse bedrijven. Ze steunen het programma financiëel maar ook door workshops te geven over ondernemen en door stageplaatsen ter beschikking te stellen. Als jouw bedrijf ook mee wilt doen, dan horen we dat graag. Maken we voor jullie een mooie banner. En dan hangen we die weer op het softbalveld of onder een nieuw verhaal over onze Meiden aan Slag.

Junioren 1 sluiten seizoen af met 3e plek

Junioren 1 sluiten seizoen af met 3e plek

Holland Series Game 1 lineup

Holland Series Game 1 lineup