Update van de softbalafdeling

Update van de softbalafdeling

Hoewel de meesten van jullie nu denken dat het nog schaatsweer is, is het toch écht de hoogste tijd om EINDELIJK buiten te gaan softballen! Komend weekend begint de zomertijd en mogen we dus niet meer in de hal trainen.

Inmiddels heeft de Gemeente ons grote softbalveld en ons kleine softbalveld (tevens pupillenhonkbalveld) met de grond gelijk gemaakt, dusss: WE KUNNEN BALLEN!!

DAMES 1

Ted Ter Heegde is de nieuwe assistent coach! Welkom papa van Resa! Ted neemt een zee van ervaring mee vanuit zijn cluppie The Herons. Iris Hooijer (net 18) is even niet happy omdat zij een tijdje langs de kant moet blijven door een blessure. Skipper Tom heeft daarom in overleg met de coach van ons VF Pirates 1 Zia Stolk (16) uitgenodigd voor een “inburgeringscursus”. Komend weekend is “Tom’s GANG” in Hilversum voor een 2-daags toernooi. Wie het programma leest en Pirates thuis ziet staan, dat is onjuist, ze zijn dus in Hilversum! MNC-Cup (Midden-Nederland Cup).  

VF PIRATES 1

Coach Kees geniet van die enorme inzet op training van zijn “koetjes”, die niet kunnen wachten tot ze de wei in mogen! Voorbeeld van die inzet: vorige week was het afgekeurd, belde de DVH coach Edsel “Hebben jullie zin om toch hier te spelen, ons veld is goed”. Even snel appen en wat denk je: in no time 9! meiden bij elkaar, uit Lisse, uit Alkmaar, uit Haarlem, ze waren er! Zo’n zin om te spelen!

Helaas wel hier en daar een pijntje en ook een hardnekkige blessure. Jamie Stuart (18) sukkelt al een tijd met een polsblessure en enkele meiden hebben (gelukkig) wat kleinere akkefietjes (onwillig hamstringetje, ontstekinkje, griepje, verrekkinkje. Hou het wel in de gaten hoor, want voor je het weet is het “tje” erachter weg. VF Pirates 1, want sinds kort hebben we ook een VF Pirates 2, lees verderop maar. Beide VF Pirates teams gaan ook in Nieuw Vennep trainen en wedstrijden spelen. Lees het veldtrainingsprogramma.

DAMES 3

Dit “toppers van toen” team heeft nog niet echt de weg naar de indoortraining gevonden, misschien vrijdag dan als het de laatste mogelijkheid is? Zaterdag is er een oefenwedstrijd bij Quick Amsterdam!

Dames 3 gaat in de nieuw gevormde competitieopzet spelen, namelijk “tweede klasse midweeks”. Teams konden kiezen of ze in het weekend willen spelen of midweeks.

VF PIRATES 2

Dit team zag onlangs het levenslicht! Een combinatie van 7 leden van Vennep Flyers 1 en 7 leden van Amsterdam Pirates 4! Er is inmiddels buiten (!) gestart met training, wat een bikkels he?! Ook deze samenwerking gaat afwisselend trainen en spelen in Nieuw Vennep en op Ookmeer!

DAMES 5 

Wat fijn dat er toch voldoende inschrijvingen zijn van andere teams om een, zeg maar, wat recreatievere vorm van softbal te kunnen spelen. Hoezo recreatief?! Sorry, niet rot bedoeld, integendeel, jullie trainen al sinds januari BUITEN! Dames 5 is nog wel onderbezet. Wie o wie wil gezellig mee trainen en spelen?

Annechien Faneyte wil nog 1 jaartje vlammen met haar ploeg: HELLUP MEE!

JUNIOREN U20

Maar liefst 14! teams, waarbij ook de “Vlaamse Liga”, hebben zich ingeschreven voor deze op papier heel aantrekkelijke landelijke jeugdcompetitie voor speelsters onder de 20 jaar. In de praktijk zijn de meeste teams “U17”, maar zo hier en daar zie je ook wel wat laatbloeisters. Niet bij ons, want onze oudste is (binnenkort) pas 18. Nieuw is Suze van der Zwan mee, lid van de Flags en zij is naadloos opgenomen in het team van Hans van Renselaar en Richard Brinks. Tweemaal in de week trainen en op zaterdag dubbels spelen van 90 minuten. Enkele aspiranten uit U20 gaan ook bij de aspiranten spelen (Daniëlle Bos, Anouk Boontjes) en Luca van Eick en Julia Westhoek (trouwens ook nog aspirant) spelen op zondag in de basis bij VF Pirates 1.

ASPIRANTEN 1 (EN 2 ???)

Hoezo “en 2” ? Nou, kijk, omdat Zara Yigit inmiddels ook lid is geworden, hebben we er 18! Eigenlijk 20, want er spelen er nog twee al bij onze VF Pirates 1. De TC heeft met Tomas Aragones en Tino Groenland afgesproken, dat als we een tweede team mogen inschrijven van de bond, zij willen helpen om dat team door de competitie eerste klasse enkels te loodsen. Ons tweede gaat dan wel in een andere 1e klasse enkels spelen dan ons eerste en de werpsters kunnen zo lekker hun broodnodige “ innings maken”, want werpen leer je alleen maar beter door te werpen! Wat enorm jammer dat Grace is gestopt, ze ging zo lekker, maar dingen gaan zoals ze gaan. 

PUPILLEN

Estelle Renkema, Liza Bunder, Ciara McConagle, Bente Bijvank, Nayesly Espinoza, Miro Miller, Suleika Plugge en hopelijk Bibi Baars, dat zijn onze jongste toppertjes! Te weinig, dat roept ook Golden League speelster Feline Poot, die deze schatten wekelijks traint! 

Coach Dimitri Bunder en het team kunnen hun geluk niet op, want vorige week zijn Yael en Laura lid geworden en deze week meldden twee meisjes uit Badhoevedorp zich: Marissa en Zyna. Yes! Als zij ook aansluiten hebben we op slag een volwaardig pupillensoftbalteam!

O ja, drie vaders met veel honkbalervaring hebben zich gemeld om Dimitri ter zijde te staan, als Feline niet kan! Allemaal goede berichten dus!

TC softbal zoekt uitbreiding! Chris en Kees doen hierbij een oproep aan speelsters, ex-speelsters en ouders om mee te helpen de softbalafdeling van Amsterdam Pirates nog breder (en groter) te maken!

Enne, sorry herensoftbalteam, jullie horen er volledig bij hoor! Dus last but not least: onze mannen gaan ook dit jaar weer knallen en hebben besloten om de tegenstanders met gelijke wapens te bestrijden: carbonknuppels !!

Een dingetje is nog de poule waarin ze zijn ingedeeld: teveel verwegistan tegenstanders, dus aan de bond gevraagd of er een dichterbij poule voor ze is.

 

TC softbal

 

 

 

Gezocht: hoofdcoach junioren 1

Gezocht: hoofdcoach junioren 1

Voorlopige competitie bekend

Voorlopige competitie bekend